Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Malcolm Young, membru fondator AC/DC, suferă de demență

Malcolm Young, unul dintre membrii fondatori ai formației AC/DC și chitarist al trupei până de curând, se află sub tratament pentru demență. Diagnosticul a fost confirmat de familia muzicianului printr-o declarație sumară, acordată revistei People.

Publicat

pe

Malcolm Young, membru fondator AC/DC
Malcolm Young, membru fondator AC/DC

Subiectul stării de sănătate a fostului chitarist AC/DCMalcolm Young, a fost dezbătut în presă încă din aprilie 2014, când zvonuri privind încetarea activității formației au început să se răspândească. După o perioadă în care s-a speculat că Malcolm Young vrea să părăsească trupa, s-a aflat că acesta a suferit un atac cerebral și că este internat în spital.

Pentru a nu-și dezamăgi fanii, AC/DC a dat curs planurilor de a înregistra un nou album, sperând că după o perioadă de repaus, chitaristul va putea reveni din nou în formație. Din păcate, însă, Malcolm Young nu poate fi externat din spital, chitaristul în vârstă de 61 de ani fiind diagnosticat cu demență. Informația privind boala muzicianului a fost recent confirmată de familia sa, după ce speculații privind posibile boli precum Alzheimer și cancer au apărut în presă pentru a justifica plecarea lui Malcolm Young din AC/DC.

"Malcolm suferă de demență și familia lui vă mulțumește pentru respectarea intimității sale."- declarația oficială publicată de revista People

În iulie, când AC/DC tocmai finaliza noul album al formației, Brian Johnson mărturisea că una dintre variantele de titlu discutate a fost "Man Down". Ideea acestui titlu pornea din dorința de a-și exprima devotamentul și afecțiunea pentru Malcolm Young, ce și-a dedicat 41 de ani din viață activității formației.

"Am vrut să numesc albumul "Man Down". Deși e un pic negativ, vine direct din inimă. Iar asta îmi place", declara în urmă cu câteva luni Brian Johnson.

În final, formația a mers pe altă variantă de titlu - "Rock or Bust", ceea ce nu schimbă, însă, cu nimic, susținerea membrilor AC/DC pentru veteranul Malcolm Young.

Având noul disc finalizat, formația a început promovarea noilor compoziții, albumul urmând a fi lansat pe 2 decembrie 2014Stevie Young, nepot al lui Malcolm și Angus Young, a preluat partea de chitară ritmică, acesta participând și la înregistrările noului album. Muzicianul va însoți formația și în turneul pe care AC/DC îl va susține în 2015.

PUBLICITATE
Comentează

Clipul zilei

La 7 ani, un copil cântă "Highway to Hell" de parc-ar fi reîncarnarea lui Bon Scott - VIDEO

Hard rock-ul a pus stăpânire pe Jesús del Río, un copil de 7 ani venit la The Voice Kids Spania. Nu e o exagerare să spui că membrii AC/DC ar putea să-l ia în considerare pentru un duet cu Brian Johnson, versiunea sa pentru "Highway to Hell" fiind electrizantă, mai ales când suprapui timbrul vocii sale peste chipul lui angelic.

Publicat

pe

Jesús del Río cantând 'Highway to Hell' la The Voice Kids Spania
Jesús del Río cantând 'Highway to Hell' la The Voice Kids Spania │ FOTO: Captură Youtube

Dacă se întreba cineva de ce emisiunile de talente ca American Idol și The Voice sunt atât de longevive, clipul prezentat în acest articol ar putea să ofere un răspuns. Momentele extraordinare neașteptate, amestecate cu reacțiile celor din juriu sunt ingrediente sigure pentru viralizarea anumitor live-uri din cadrul unor astfel de concursuri. E nevoie, desigur, și de participanți carismatici, dar când vorbim despre o emisiune cu copii, ca în cazul de față, acest element e asigurat din start. N-ai cum să nu fii plăcut de telespectatori când ești de-o șchioapă, ai curajul să vii să cânți pe o scenă mare și mai ai și un pic de talent.

În cazul lui Jesús del Río e vorba de ceva mai mult talent. Dincolo de carisma lui de copil plăpând, puștiul are, cu adevărat, o voce mare pentru cei 7 ani ai săi, contrastul dintre agresivitatea interpretării și apariția lui angelică făcând deliciul publicului. Timbrul său s-a potrivit excelent pe "Highway to Hell", chiar dacă versiunea lui e ceva mai pițigăiată.

Așa cum era firesc, toți antrenorii și l-au dorit în echipă (mai puțin David Bisbal, pentru că a fost blocat de unul dintre colegi). Puștiul nu a părut deloc intimidat de entuziasmul tuturor celor din sală, răspunzând foarte relaxat și direct la toate întrebările pe care le-a primit după momentul său. Potrivit spuselor lui, a descoperit că are voce la 6 ani, adică anul trecut, prima piesă pe care a învățat să o cânte fiind chiar "Highway to Hell".

Apariția lui în cadrul acestei emisiuni îl va ajuta, cel mai probabil, dacă va alege să-și facă o carieră în muzică. Nici nu mai contează pe ce loc va termina concursul, important e că publicul l-a văzut pe Jesus (no pun intended) și că momentul lui s-a viralizat.

VIDEO: Jesús del Río cântă 'Highway to Hell' la The Voice Kids Spania

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2021 >>
lmmjvsd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Trending