Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Cu Dotter, mișcarea hippie capătă un nou orizont - VIDEO

În vreme ce unii artiști caută obsesiv sound-ul viitorului, alții își găsesc rădăcini în trecut. Aroma anilor '60, cu bentițe împletite din margarete, pantaloni evazați și cămăși înflorate, apare tot mai des în tendințele adoptate de noile generații. Mișcarea hippie, ce a revenit în modă, începe să încline balanța și în muzică, Dotter făcând parte din categoria artiștilor ce ar fi făcut ravagii în topuri în urmă cu vreo 50 de ani. Poate că nu e prea târziu, însă, nici acum. Industria muzicală ar avea nevoie de o nouă Janis Joplin, iar tânăra artistă suedeză pare să întrevadă un nou orizont al mișcării hippie.

Publicat

pe

Dotter
Dotter │ FOTO: Anna Malmberg

Johanna Jansson are acel ”je ne sais quoi”, cum spun francezii, captivându-te de la prima ascultare. Cu o personalitate bine conturată, ce răzbate atât la nivel de sound, cât și în ce privește imaginea sa ca artist, tânăra de origine suedeză te intrigă prin prospețimea pe care o degajă. În pofida evidentelor influențe hippie, Johanna Jansson reușește să fie autentică și să transmită emoții la un alt nivel, fără a da de bănuit vreo clipă că este un artist debutant.

A ales să-și spună Dotter, numele având o semnificație importantă în contextul viziunii sale muzicale.

"Am simțit acest nume aproape de inima mea. Muzica mea vorbește despre natură, Pământ și natura umană. Pentru mine, Dotter (care înseamnă fiică în limba suedeză) e un simbol pentru ideea de fiică a naturii, în contextul în care toți suntem copiii acestei planete."

Dotter

Dotter │ FOTO: Anna Malmberg

Dotter a lansat de curând primul single din carieră, atrăgând aparent fără efort atenția unor publicații precum Radar Magazine, The Line Of Best Fit și Pop Justice. Piesa de debut se numește ”My flower” și are toate ingredientele unui imn hippie cules parcă din arhivele anilor '60.

"Din perspectiva mea, ”My flower” este o piesă ce vorbește despre găsirea iubirii adevărate și a respectului pentru sine. E despre a te opri din a-ți face rău stând într-o relație nepotrivită sau din a da curs unor acțiuni distructive. E ca un fel de memo, ce îți reamintește să-ți asculți inima și să faci ceea ce simți", a explicat Johanna într-un interviu acordat Radar Magazine.

Dotter - "My Flower"

Deși "My Flower" este primul single Dotter, tânăra artistă compune muzică încă din copilărie, la 10 ani punând bazele primei sale formații.

"Am compus și am produs muzică dintotdeauna. Îmi amintesc chiar destul de clar cum la 4 ani stăteam în bucătărie și înregistram pe casete propriile versiuni ale cântecelor pentru copii ”My little pony”. Și această pasiune a evoluat. La 10 ani am pus bazele primei mele formații. Compuneam piese și le cântam la pian la școală, în fața clasei."

Johanna Jansson pregătește în prezent lansarea EP-ului său de debut, ”I Am Dotter”. În paralel, produce piese și pentru alți artiști, lucrând, de asemenea, și la lansarea propriului studio de înregistrări. Astfel va avea oportunitatea de a transmite prin muzica sa exact ceea ce și-a propus.

"Vreau să scot la suprafață nevoia de a te reconecta cu tine însuți și de a-i provoca pe oameni să se gândească la ceea ce este cu adevărat important în viață. Și în final să-i pot face pe ceilalți să realizeze cât de extraordinară este fiecare clipă în parte."

Dotter - "Hideaway" (Kiesza Cover)

Trending