Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Brian May vorbește despre o posibilă colaborare cu Tony Iommi, "unul dintre cei mai dragi prieteni" ai lui INFO CONCERT:
James Arthur
Vama concertează la Arenele Romane: "Ne-a fost dor de voi, ne ard buzele să cântăm" Toboșarul Scorpions confirmă că a avut coronavirus și oferă detalii despre starea lui de sănătate Juriu X Factor 2020Componența juriului X Factor se schimbă în 2020, "surprizele" aduc noi scântei în formatul emisiunii David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO

David Gilmour: "The Endless River" va fi ultimul album Pink Floyd

David Gilmour și Nick Mason au vorbit despre semnificația albumului "The Endless River" în cadrul unui interviu acordat recent BBC. Discul a fost produs în memoria lui Rick Wright, fiind un tribut adus fostului clăpar al formației. Conform chitaristului David Gilmour, "The Endless River" va fi ultimul album Pink Floyd.

David Gilmour

"The Endless River", noul album Pink Floyd ce va fi lansat pe 10 noiembrie 2014, nu va fi doar ”ultimul efort creativ” al lui Rick Wright, ci și ultimul disc din cariera formației. Într-un interviu acordat lui Matt Everitt de la BBC, David Gilmour a mărturisit că nu există intenții de a continua activitatea în formula Pink Floyd, considerând lipsa unor membri importanți.

"Rick nu mai este printre noi. Acesta ("The Endless River") este ultimul lucru pe care îl veți mai auzi de la noi", a declarat David Gilmour.

"Sigur?", a insistat gazda BBC, sperând că poate chitaristul nu a luat în vedere toate aspectele (fanii loiali ai formației sau noile generații ce se află, poate, la ascultarea primelor piese Pink Floyd).

"Da, sunt destul de sigur că albumul acesta ("The Endless River") nu va avea o continuare", a completat chitaristul.

Confirmarea lui David Gilmour, pusă în contextul lansării "The Endless River", nu este una neașteptată. Noul disc nu a fost produs cu intenția de a reîncepe activitatea trupei, ci de a aduce un tribut lui Rick Wright, ce s-a stins din viață în septembrie 2008, după o luptă îndelungată cu cancerul. Muzicianul a fost membru fondator al formației Pink Floyd, alături de Roger Waters și Nick Mason. Deși nu a fost un compozitor la fel de proeminent precum Roger Waters, Syd Barrett sau David Gilmour, a avut o contribuție semnificativă în procesul de înregistrare a unor albume precum "Meddle", "The Dark Side of the Moon", "Wish You Were Here" și "The Division Bell".

Rick Wright la Olympic Studio, 1993

Rick Wright la Olympic Studio, 1993 (Foto: Jeremy Young)

În ce privește semnificația ultimulului disc Pink Floyd, ce se bazează pe sesiunile de înregistrări ale lui Rick Wright din 1993/1994, Gilmour și Mason au indicat nevoia de a-i face recunoscute meritele fostului clăpar al formației.

"Da, (Rick) a fost subestimat de către public, media și chiar de către noi, uneori, deși urăsc să recunosc asta. Nu i-am acordat întotdeauna atenția pe care o merita. Oamenii lucrează în moduri diferite și au atitudini diferite în legătură cu ceea ce fac și uneori începem să judecăm felul în care muncește altcineva și să apreciem că nu face destul, fără a realiza că treaba celuilalt e diferită de a ta." - David Gilmour

"Cred că tendința este de a acorda cea mai mare atenție compozițiilor sau părților de chitară, iar bătrânii toboșari și clăpari sunt lăsați în urmă. (...) Cred că (albumul) este o oportunitate foarte bună de a recunoaște merite, de a reaminti oamenilor de activitatea sa. El (Rick) a fost foarte blând, foarte liniștit, ceea ce nu te ajută foarte mult să ieși în evidență într-o trupă."- Nick Mason

"The Endless River" marchează o pauză de 20 de ani de la apariția ultimului material Pink Floyd. Producătorul albumului este David Gilmour, acesta lucrând cu Phil Manzanera, vechi prieten și colaborator. În procesul de producție și-au adus contribuția și Youth și inginerul de sunet Andy Jackson. Roger Waters nu este implicat în acest proiect.

Pink Floyd - ”The Endless River” (copertă album)

Pink Floyd - ”The Endless River” (copertă album)

Tracklist Pink Floyd - "The Endless River"

Side One:

 1. Things Left Unsaid
 2. It's What We Do
 3. Ebb and Flow

Side Two:

 1. Sum
 2. Skins
 3. Unsung
 4. Anisina

Side Three:

 1. The Lost Art of Conversation
 2. On Noodle Street
 3. Night Light
 4. Allons-y (1)
 5. Autumn '68
 6. Allons-y (2)
 7. Talkin' Hawkin'

Side Four:

 1. Calling
 2. Eyes to Pearls
 3. Surfacing
 4. Louder Than Words

Pink Floyd - "The Endless River" (Mini Documentar)

Citește mai multe despre David GilmourNick MasonPink Floyd
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
David Guetta feat Sam Martin - "Dangerous" - LYRIC VIDEO

David Guetta a lansat un lyric video pentru noul single "Dangerous". Piesa este extrasă de pe albumul "Listen" și marchează...

Închide