Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Connect-R, Liviu Teodorescu, Cedry2k - Inapoi La Zero"Înapoi La Zero", cu Cedry2k, Connect-R și Liviu Teodorescu - VIDEO TEASER Miley Cyrus - Live from Whisky a Go GoVIDEO: Miley Cyrus a cântat piese The Cure și The Cranberries la #SOSFest Alexandra Sîrghi în audițiile de la X Factor 2020Alexandra Sîrghi a adus emoția pe scena de la X Factor 2020 - VIDEO East European Comic ConEast European Comic Con se reprogramează în iunie 2021 - DETALII BILETE Adele - Send My Love (To Your New Lover)Adele va fi gazda următorului episod Saturday Night Live (SNL) Tavi Clonda deghizat în Madonna la "Te cunosc de undeva!" pe 17 octombrie 2020Deghizat în Madonna, Tavi Clonda marchează a doua victorie la "Te cunosc de undeva!" - VIDEO

David Gilmour, album solo în 2015 și un "turneu de om bătrân"

David Gilmour plănuiește lansarea unui nou album solo în 2015. Până la finalizarea înregistrărilor, veteranul estimează că vor mai trece câteva luni de lucru, după care va urma un "turneu de om bătrân".
David Gilmour

David Gilmour

După ani buni scurși de la lansarea discului "On an Island" (2006), David Gilmour plănuiește lansarea celui de-al 4-lea album solo. Compozițiile se află încă în lucru, însă chitaristul își dorește ca materialul să fie gata anul viitor.

"Înregistrările merg foarte bine. Sunt câteva demo-uri nefinalizate, iar pe unele dintre ele le voi înregistra din nou. Mai sunt câteva luni de muncă de investit. Sper că îl voi termina anul ce urmează. După care sper să plec înr-un turneu de om bătrân, nicidecum ceva cu 200 de date programate", a dezvăluit David Gilmour într-un interviu acordat revistei Rolling Stone.

David Gilmour folosește, astfel, autoironia acolo unde alții alunecă spre ridicol. Într-o industrie muzicală în care mulți artiști uită de vârsta pensionării, chiar dacă realitatea contrazice imaginea despre sine, veteranul chitarist apelează la sintagma "turneu de om bătrân" pentru a descrie planurile sale concertistice. Desigur, vârsta de 68 de ani este una respectabilă, însă pentru public, muzica lui David Gilmour rămâne atemporală. Vestea unui turneu, fie el și restrâns, este una excelentă pentru toți fanii muzicianului, ce așteaptă cu nerăbdare să-l vadă din nou pe scenă.

David Gilmour - "On An Island" (live)

David Gilmour a produs recent noul album Pink Floyd, "The Endless River". Prin acest disc, Gilmour și Mason îi aduc un tribut fostului clăpar al formației, Rick Wright, ce s-a stins din viață în septembrie 2008. Deși nu a fost încă lansat pe piață, albumul a stabilit deja un record, fiind pe prima poziție în topul discurilor cu cele mai multe comenzi plasate în avans în 2014.

Citește mai multe despre David Gilmour
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ibeyi, spiritul muzicii cubaneze în oglinda timpului - VIDEO

Când Ray Charles a încorporat în muzica R&B influențe gospel, mulți s-au scandalizat. Părea inadmisibil ca muzica bisericească să se...

Închide