Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Connect-R, Liviu Teodorescu, Cedry2k - Inapoi La Zero"Înapoi La Zero", cu Cedry2k, Connect-R și Liviu Teodorescu - VIDEO TEASER Miley Cyrus - Live from Whisky a Go GoVIDEO: Miley Cyrus a cântat piese The Cure și The Cranberries la #SOSFest Alexandra Sîrghi în audițiile de la X Factor 2020Alexandra Sîrghi a adus emoția pe scena de la X Factor 2020 - VIDEO East European Comic ConEast European Comic Con se reprogramează în iunie 2021 - DETALII BILETE Adele - Send My Love (To Your New Lover)Adele va fi gazda următorului episod Saturday Night Live (SNL) Tavi Clonda deghizat în Madonna la "Te cunosc de undeva!" pe 17 octombrie 2020Deghizat în Madonna, Tavi Clonda marchează a doua victorie la "Te cunosc de undeva!" - VIDEO

Cele mai bine vândute albume în 2014 (ianuarie - septembrie) - TOP 10

La început de octombrie, Official Charts Company trage linie și dezvăluie cifrele vânzărilor de albume din 2014. Liderul clasamentului este Ed Sheeran, tânărul artist britanic reușind să-i depășească pe mai experimentații colegi de la Coldplay și Arctic Monkeys. Topul complet poate fi consultat în articol.
Top 10 albume 2014 - Official Chart Company

Top 10 albume 2014 - Official Chart Company

Anul 2014 este unul dominat de valul tinerilor artiști britanici. Conform vânzărilor de albume înregistrate la nivel global până la final de septembrie, Ed Sheeran, Sam Smith, Paolo Nutini și Paloma Faith se află pe primele poziții ale clasamentului realizat de Official Charts Company.

Cel mai bine poziționat disc este "x", al lui Ed Sheeran, materialul înregistrând vânzări de 634,000 de copii. Albumul lansat în iunie a primit, de asemenea, dublă certificare cu platină, o performanță pe care artistul britanic de 23 de ani o savurează din plin.

"Mă bucur foarte mult că oamenii au apreciat atât de mult albumul meu - e grozav să aflu că este în continuare cel mai bine vândut disc al anului. Ba chiar mai mult, recent a fost dublu certificat cu platină. Sunt nerăbdător să îl prezint live fanilor mei din UK în cadrul turneului ce va începe săptămâna viitoare", a declarat Ed Sheeran pentru Official Charts Company.

Ed Sheeran - "Sing"

Nici performanța lui Sam Smith nu este de ignorat, artistul în vârstă de 22 de ani fiind pe poziția a doua în clasament cu albumul de debut "In The Lonely Hour". Discul lansat în mai s-a vândut în 487,000 de exemplare, fiind cu o poziție mai sus față de materialul veteranilor de la Coldplay - "Ghost Stories", ce ajuns la 470,000 de unități vândute.

Pe poziția a 4-a se află scoțianul cu rădăcini italiene Paolo Nutini, ce a lansat recent unul dintre cele mai senzuale videoclipuri ale anului 2014 - "Diana" - iar pe locul 5 este Paloma Faith. În clasamentul celor mai bine vândute albume din 2014 se află și Ellie Goulding, Pharrell Williams și Arctic Monkeys.

Cele mai bine vândute albume ale anului 2014 - TOP 10 - Official Charts Company

  1. Ed Sheeran - x
  2. Sam Smith - In The Lonely Hour
  3. Coldplay - Ghost Stories
  4. Paolo Nutini - Caustic Love
  5. Paloma Faith - A Perfect Contradiction
  6. Ellie Goulding - Halcyon
  7. Pharrell Williams - G.I.R.L
  8. London Grammar - If You Wait
  9. Arctic Monkeys - AM
  10. Bastille - Bad Blood

Citește mai multe despre Arctic MonkeysBastilleColdplayEd SheeranEllie GouldingLondon GrammarPaloma FaithPaolo NutiniPharrell WilliamsSam Smith
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Narcotic Sound and Christian D lansează un reality show online

Băieții de la Narcotic Sound and Christian D. vor să-și surprindă din nou fanii, de data aceasta online. Trupa lansează...

Închide