Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Cele mai bine vândute albume în 2014 (ianuarie - septembrie) - TOP 10

La început de octombrie, Official Charts Company trage linie și dezvăluie cifrele vânzărilor de albume din 2014. Liderul clasamentului este Ed Sheeran, tânărul artist britanic reușind să-i depășească pe mai experimentații colegi de la Coldplay și Arctic Monkeys. Topul complet poate fi consultat în articol.

Publicat

pe

Top 10 albume 2014 - Official Chart Company
Top 10 albume 2014 - Official Chart Company

Anul 2014 este unul dominat de valul tinerilor artiști britanici. Conform vânzărilor de albume înregistrate la nivel global până la final de septembrie, Ed Sheeran, Sam Smith, Paolo Nutini și Paloma Faith se află pe primele poziții ale clasamentului realizat de Official Charts Company.

Cel mai bine poziționat disc este "x", al lui Ed Sheeran, materialul înregistrând vânzări de 634,000 de copii. Albumul lansat în iunie a primit, de asemenea, dublă certificare cu platină, o performanță pe care artistul britanic de 23 de ani o savurează din plin.

"Mă bucur foarte mult că oamenii au apreciat atât de mult albumul meu - e grozav să aflu că este în continuare cel mai bine vândut disc al anului. Ba chiar mai mult, recent a fost dublu certificat cu platină. Sunt nerăbdător să îl prezint live fanilor mei din UK în cadrul turneului ce va începe săptămâna viitoare", a declarat Ed Sheeran pentru Official Charts Company.

Ed Sheeran - "Sing"

Nici performanța lui Sam Smith nu este de ignorat, artistul în vârstă de 22 de ani fiind pe poziția a doua în clasament cu albumul de debut "In The Lonely Hour". Discul lansat în mai s-a vândut în 487,000 de exemplare, fiind cu o poziție mai sus față de materialul veteranilor de la Coldplay - "Ghost Stories", ce ajuns la 470,000 de unități vândute.

Pe poziția a 4-a se află scoțianul cu rădăcini italiene Paolo Nutini, ce a lansat recent unul dintre cele mai senzuale videoclipuri ale anului 2014 - "Diana" - iar pe locul 5 este Paloma Faith. În clasamentul celor mai bine vândute albume din 2014 se află și Ellie Goulding, Pharrell Williams și Arctic Monkeys.

Cele mai bine vândute albume ale anului 2014 - TOP 10 - Official Charts Company

  1. Ed Sheeran - x
  2. Sam Smith - In The Lonely Hour
  3. Coldplay - Ghost Stories
  4. Paolo Nutini - Caustic Love
  5. Paloma Faith - A Perfect Contradiction
  6. Ellie Goulding - Halcyon
  7. Pharrell Williams - G.I.R.L
  8. London Grammar - If You Wait
  9. Arctic Monkeys - AM
  10. Bastille - Bad Blood

Concerte & turnee

Au fost suplimentate biletele la concertul Ed Sheeran de la București

Aprecierea românilor pentru Ed Sheeran este vizibilă prin numărul de bilete vândute la concertul din 24 august, de la Arena Națională din București. Organizatorii vin cu o veste bună pentru cei care încă nu și-au ocupat un loc.

Publicat

pe

Ed Sheeran în concert la București pe 3 iulie 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Datorită interesul ridicat din partea fanilor, organizatorii concertului Ed Sheeran au anunțat suplimentarea locurilor la categoria C, cea despre care se știa că e SOLD OUT. Așadar, biletele care costă 299 RON sunt din nou disponibile. În plus, organizatorii au decis încă de pe acum și suplimentarea categoriilor A (499 RON) și B (399 RON).

Informații utile despre achiziționarea biletelor

Promotorii lui Ed Sheeran se angajează să combată vânzarea neetică și revânzarea biletelor. Astfel, pentru turneul anului 2024, se aplică o politică de afișare a numelui pe biletele vândute DOAR prin intermediul punctelor de vânzare aprobate.

IMPORTANT: Cumpărătorul principal trebuie să fie prezent împreună cu tot grupul pentru acces la locație și să dețină un document de identitate valid și confirmarea rezervării primită pe adresa de e-mail. Biletele cumpărate de pe site-uri terțe sau de la vânzători neautorizați nu sunt valide pentru acces.

Ed Sheeran vine pentru a doua oară în România, cu un concert ce va avea loc la Arena Națională din București pe 24 august 2024. Evenimentul face parte din turneul "+ - = ÷ x" și îl va avea ca act în deschidere pe Calum Scott.

Artistul a cântat pentru prima dată în țara noastră în 2019, tot pe Arena Națională, în fața a peste 50.000 de oameni, făcându-și apariția îmbrăcat în tricoul echipei naționale de fotbal a României. Sheeran a interpretat atunci cele mai cunoscute piese ale sale în fața unui stadion arhiplin și a fost impresionat de faptul că românii îi știu versurile pe de rost.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Maisie Peters și EMAA cântă în deschiderea concertelor Coldplay din București

Timpul până la mult așteptatele concerte Coldplay de la Arena Națională din București se scurge, astfel că au fost deja comunicate cele două acte din deschidere. Este vorba de cântăreața engleză Maisie Peters și românca EMAA. Te invităm să citești mai multe despre activitatea muzicală a celor două.

Publicat

pe

Maisie Peters / EMAA
Maisie Peters / EMAA │ FOTO: capturi YouTube

Coldplay vine în premieră în România anul acesta, cu două concerte ce vor avea loc pe 12 și 13 iunie la Arena Națională. Evenimentele fac parte din turneul mondial "Music of the Spheres", ce promovează albumul cu același nume lansat de formație în 2021.

Maisie Peters și EMAA cântă în deschidere

Maisie Peters este o cântăreață și compozitoare originară din Steyning, Marea Britanie. A început să cânte din copilărie, iar de la vârsta de 12 ani s-a dedicat și compoziției muzicale. În august 2017, Peters și-a lansat independent single-ul de debut, "Place We Were Made". Patru luni mai târziu, ea a lansat cel de-al doilea single, "Birthday". Cântecele au atras atenția în cercurile indie-pop, iar "Place We Were Made" a fost desemnat cântecul săptămânii la BBC Music Introducing la începutul lui 2018.

Tot în 2018, Maisie a semnat cu Atlantic Records, lansând două EP-uri și o coloană sonoră pentru seria britanică de comedie "Trying".

În 2021, a părăsit Atlantic și a semnat cu casa de discuri Gingerbread Man Records a lui Ed Sheeran. La scurt timp după aceea, a lansat primul său album de studio, "You Signed Up for This". În vara anului trecut, Peters a lansat cel de-al doilea album, "The Good Witch". Maisie Peters a devenit cea mai tânără artistă solo britanică care a urcat pe primul loc în topurile britanice în aproape un deceniu cu "The Good Witch".

EMAA este o artistă care își ademenește ascultătorii într-o lume unică cu ajutorul vocii ei pătrunzătoare. Într-o lume divizată de genuri muzicale, EMAA reușește să fie relevantă atât în mainstream, cât și în underground. Colaborările ei alături de Deliric & Silent Strike au pus-o pe harta fanilor hip-hop, in timp ce lansări precum "Sufletul Imun" și "Zburătorul" s-au bucurat de susținerea radiourilor naționale si locale. Vocea specială i-a adus colaborări cu cei mai apreciați artiști din țară, precum Carla's Dreams și The Motans, piese care au petrecut multiple săptămâni în fruntea topurilor radio.

Artista a avut și o colaborare alături de SATRA B.E.N.Z., "Prima zăpadă", iar piesa "În fiecare seară", a fost în heavy rotation pe cele mai mari posturi de radio și în playlisturi populare Apple Music și Spotify. Anul trecut, EMAA a lansat cântecele "Poartă-mă" și "Razna", care au ajuns să fie foarte îndrăgite de fanii artistei, dar și de radiouri. În plus, EMAA a colaborat cu HBO Max pentru coloana sonoră a serialului "Spy/Master", cu piesa "Free man falling", și cu Manache pentru piesa "Cât mai lejer", care a stat 11 săptămâni în Top 10 Media Forest, ajungând până pe locul #1, și cu The Motans pentru piesa "La ce te gândești".

Citește în continuare

Premii muzicale

Află ce artiști au fost nominalizați la BRIT Awards 2024

Au fost dezvăluite nominalizările la BRIT Awards 2024, artista RAYE aflându-se în top, cu șapte propuneri. Gala de decernare va avea loc pe 2 martie la Arena O2 din Londra.

Publicat

pe

RAYE în videoclipul piesei "Black Mascara"
RAYE în videoclipul piesei "Black Mascara" │ FOTO: captură YouTube

RAYE conduce detașat la Brit Awards 2024 cu șapte nominalizări, la categoriile "Artistul anului", "Cel mai bun artist debutant", "Interpretare pop", "Interpretare R&B", "Albumul Mastercard al anului" pentru "My 21st Century Blues", "Cântecul anului" pentru "Escapism", dar și pentru "Prada". Această reușită face ca RAYE să fie cea mai nominalizată artistă într-un singur an de la debutul BRIT Awards, eclipsând recordul de șase nominalizări deținut în trecut de Gorillaz (2002), Craig David (2001) și Robbie Williams (1999).

​Central Cee și J Hus au primit fiecare câte patru nominalizări, în timp ce Dua Lipa a primit trei. Mai mult, artista este primul interpret confirmat să susțină un moment muzical la gala de decernare. BRIT Awards 2024 aduce și prima nominalizare pentru The Rolling Stones în mai bine de un deceniu. Formația legendară este nominalizată pentru "Interpretarea alternative/rock".

Anul acesta, The BRIT Awards a crescut numărul nominalizaților atât la categoria "Artistul anului", cât și la "Artistul internațional al anului" de la cinci la 10, o schimbare care vizează îmbunătățirea reprezentării și incluziunii.

Categoria pop/R&B a fost împărțită în două în acest an - Interpretare pop și Interpretarea R&B. Câștigătorii din ambele categorii, precum și din celelalte trei categorii de gen - alternative/rock, dance și hip-hop/grime/rap - vor fi desemnați printr-un vot public prin Instagram. Votarea se va deschide joi, 1 februarie, la prânz și se va încheia joi, 15 februarie, la ora 18:00.

Nominalizări BRIT Awards 2024

Albumul anului Mastercard

  • Blur, The Ballad of Darren
  • J Hus, Beautiful and Brutal Yard
  • Little Simz, NO THANK YOU
  • RAYE, My 21st Century Blues
  • Young Fathers, Heavy Heavy

Artistul anului

  • Arlo Parks
  • Central Cee
  • Dave
  • Dua Lipa
  • Fred Again..
  • J Hus
  • Jessie Ware
  • Little Simz
  • Olivia Dean
  • RAYE

Grupul anului

  • Blur
  • Chase & Status
  • Headie One & K-Trap
  • Jungle
  • Young Fathers

Cel mai bun artist debutant

  • Mahalia
  • Olivia Dean
  • PinkPantheress
  • RAYE
  • Yussef Dayes

Cântecul anului

  • "Miracle" - Calvin Harris/Ellie Goulding
  • "Prada" - cassö/RAYE
  • "Let Go" - Central Cee
  • "Sprinter" - Dave & Central Cee
  • "Dance the Night" - Dua Lipa
  • "Eyes Closed" - Ed Sheeran
  • "Who Told You" - J Hus Ft Drake
  • "Strangers" - Kenya Grace
  • "Wish You the Best" - Lewis Capaldi
  • "Boy’s a Liar" - PinkPantheress
  • "Escapism" - RAYE ft 070 Shake
  • "Dancing Is Healing" - Rudimental/Charlotte Plank/Vibe Chemistry
  • "Firebabe" - Stormzy Ft Debbie
  • "REACT" - Switch Disco & Ella Henderson
  • "Messy in Heaven" - Venbee & Goddard

Artistul internațional al anului

  • Asake
  • Burna Boy
  • Caroline Polachek
  • CMAT
  • Kylie Minogue
  • Lana Del Rey
  • Miley Cyrus
  • Olivia Rodrigo
  • SZA
  • Taylor Swift

Grupul internațional al anului

  • Blink-182
  • Boygenius
  • Foo Fighters
  • Gabriels
  • Paramore

Cântecul internațional al anului

  • "What Was I Made For?" - Billie Eilish, FINNEAS
  • "Daylight" -  David Kushner
  • "Paint the Town Red" - Doja Cat
  • "Giving Me" - Jazzy
  • "People" -  Libianca
  • "Made You Look" - Meghan Trainor
  • "Flowers" - Miley Cyrus
  • "Stick Season" -  Noah Kahan
  • "Miss You" - Oliver Tree & Robin Schulz
  • "vampire" - Olivia Rodrigo
  • "(It Goes Like) Nanana" - Peggy Gou
  • "Calm Down" - Rema
  • "Kill Bill" - SZA
  • "greedy" - Tate McRae
  • "Water" - Tyla

Interpretare alternative/rock

  • Blur
  • Bring Me The Horizon
  • The Rolling Stones
  • Young Fathers
  • Yussef Dayes

Interpretare Hip-hop/grime/rap

  • CASISDEAD
  • Central Cee
  • Dave
  • J Hus
  • Little Simz

Interpretare Dance 

  • Barry Can’t Swim
  • Becky Hill
  • Calvin Harris
  • Fred again..
  • Romy

Interpretare pop

  • Calvin Harris
  • Charli XCX
  • Dua Lipa
  • Olivia Dean
  • RAYE

Interpretare R&B 

  • Cleo Sol
  • Jorja Smith
  • Mahalia
  • RAYE
  • SAULT
Citește în continuare

Trending