Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Connect-R, Liviu Teodorescu, Cedry2k - Inapoi La Zero"Înapoi La Zero", cu Cedry2k, Connect-R și Liviu Teodorescu - VIDEO TEASER Miley Cyrus - Live from Whisky a Go GoVIDEO: Miley Cyrus a cântat piese The Cure și The Cranberries la #SOSFest Alexandra Sîrghi în audițiile de la X Factor 2020Alexandra Sîrghi a adus emoția pe scena de la X Factor 2020 - VIDEO East European Comic ConEast European Comic Con se reprogramează în iunie 2021 - DETALII BILETE Adele - Send My Love (To Your New Lover)Adele va fi gazda următorului episod Saturday Night Live (SNL) Tavi Clonda deghizat în Madonna la "Te cunosc de undeva!" pe 17 octombrie 2020Deghizat în Madonna, Tavi Clonda marchează a doua victorie la "Te cunosc de undeva!" - VIDEO

AUDIO: Foo Fighters - "Something From Nothing", primul single de pe albumul "Sonic Highways"

Foo Fighters a dezvăluit primul single de pe noul album "Sonic Highways". Piesa se numește "Something From Nothing" și a fost înregistrată în Chicago, în studioul Electrical Audio.
Foo Fighters

Foo Fighters

"Something From Nothing" oferă fanilor Foo Fighters o primă perspectivă asupra albumului tematic "Sonic Highways", prin care trupa aduce în atenția publicului bogăția culturii muzicale americane. Discul a fost înregistrat în 8 dintre marile orașe ale Americii (Los Angeles, Seattle, Chicago, New York, Washington, D.C., New Orleans, Nashville și Austin), fiecărui oraș corespunzându-i câte un cover reprezentativ (inclus pe ediția vinil) și câte un episod din seria de documentare "Sonic Highways".

"Acest album are un sound Foo Fighters ușor de recunoscut, dar există în spate ceva mai profund. Cred că aceste 8 orașe și oamenii care au scris istorie în muzica acelor locuri ne-au determinat să explorăm noi teritorii, fără a ne pierde însă sound-ul", a declarat Dave Grohl pentru Rolling Stone.

După cum trupa a dezvăluit în trailer-ul "Sonic Highways", multe dintre versurile pieselor de pe noul album sunt bazate pe interviuri pe care Dave Grohl le-a avut cu muzicieni din fiecare oraș menționat. În cazul piesei "Something From Nothing", versul  "Here lies a city on fire… it started with a spark, and burned into the dark" pare să fie inspirat de marele incendiu din Chicago din 1871. Incidentul a fost sursă de inspirație și pentru Beach Boys' Smile, trupa făcând referiri la evenimentul din 1871 în versurile piesei "Mrs. O'Leary's Cow".

Foo Fighters - "Something From Nothing" - AUDIO

Inițial, Dave Grohl a dorit ca fiecare piesă de pe albumul "Sonic Highways" să fie înregistrată în câte un oraș internațional, având în plan să le bifeze pe toate. Realizând totuși că acest lucru ar fi fost imposibil din punct de vedere financiar, s-a limitat la cele 8 orașe menționate mai sus. În final, Dave Grohl s-a declarat mulțumit de rezultat, chiar dacă proiectul nu a putut fi extins atât cât și-ar fi dorit.

"Suntem o formație americană. Nu am fi putut avea identitatea de acum dacă nu ar fi existat muzica orașelor de aici." - Dave Grohl

Albumul "Sonic Highways" va fi lansat pe 10 noiembrie 2014, primul episod al documentarului cu același nume urmând a fi difuzat de HBO pe 17 octombrie.

Tracklist "Sonic Highways" - Foo Fighters:

  1. "Something From Nothing"
  2. "The Feast and the Famine"
  3. "Congregation"
  4. "What Did I Do?/God as My Witness"
  5. "Outside"
  6. "In the Clear"
  7. "Subterranean"
  8. "I Am a River"

Citește mai multe despre Foo Fighters
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
INNA este "Fata din rândul trei" - AUDIO

De ziua ei, INNA a lansat piesa "Fata din rândul trei". Melodia a fost scrisă special pentru ea de băieții de la...

Închide