Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Tori Kelly, o carieră începută pe YouTube și continuată la MTV - VIDEO

Tori Kelly demonstrează că atunci când talentul te recomandă, nu ai nevoie decât de acces la internet și perseverență. A devenit cunoscută datorită platformei YouTube, reușind să atragă prin clipurile sale peste 650.000 de abonați. Avea doar 12 ani când a semnat primul contract cu o casă de discuri, iar acum se află pe lista ”Artiști de urmărit în 2014” realizată de MTV.

Publicat

pe

Tori Kelly
Tori Kelly

La 22 de ani, Tori Kelly are deja 10 ani de experiență în această industrie. Copilăria petrecută în Wildomar, California, poartă gustul a diferite arome muzicale, părinții oferindu-i oportunitatea de a asculta o varietate de genuri. ”Nici un stil nu era exclus din playlist”, își amintește Kelly, fiind recunoscătoare pentru șansa de a crește în acest mediu. În muzica pe care a început să o compună în adolescență a păstrat influențe din pop, R&B și soul.

La 12 ani, când l-a cunoscut pe Justin Timberlake, s-a comportat ”ca un copil tembel”. Acum crede doar că JT este perfect, reușind să-și înfrâneze reacțiile. Îl apreciază, de asemenea, și pe Pharrell Williams, cu care a avut deja ocazia de a colabora. În cariera sa, alte două momente importante au fost semnarea primului contract la 12 ani și apoi decizia de a renunța la acest contract.

"Am semnat primul contract când eram foarte tânără - avem 12 ani - iar lucrurile au evoluat între timp și am renunțat în termeni amiabili la prima casă de discuri. Acesta a fost, probabil, cel mai bun lucru care mi se putea întâmpla, pentru că am avut oportunitatea de a mă îndepărta puțin de industrie și de a-mi concentra atenția asupra unei cariere independente. Mi-am dezvoltat singură baza de fani. Am început să postez clipuri pe YouTube cu ajutorul părinților mei. O perioadă am fost doar noi 3, iar acum, când pășesc din nou în industrie, realizez că pentru a înainta am nevoie de oamenii din acest business și de resursele lor", a povestit Tori Kelly pentru revista Elle.

Tori Kelly a câștigat notorietate și prin participarea la concursul de talente American Idol, anul acesta MTV incluzând-o în lista celor mai promițători artiști.

Tori Kelly - "Dear No One"

Deși în cadrul American Idol nu a reușit să ajungă într-o etapă avansată a concursului, Tori Kelly consideră că participarea a ajutat-o să compună piese mai bune și i-a adus și mai mulți fani.

"Sunt recunoscătoare pentru timpul petrecut la American Idol, pentru că în mod cert am devenit o mai bună compozitoare, s-a aprins un foc în interiorul meu. Am învățat foarte multe în cadrul emisiunii, fiind în fața camerelor de filmat 24/7.  (...) Chiar dacă nu am ajuns în live-uri, am câștigat notorietate prin faptul că nu am trecut mai departe. Am devenit ”Fata care nu a reușit să se califice”, ceea ce i-a făcut pe oameni curioși. Mulți au vrut să afle ce s-a întâmplat cu mine mai departe."

EP-ul de debut, "Foreword", a fost lansat în octombrie 2013. Discul a primit review-uri foarte bune, fiind o nouă etapă în cariera artistei.  La scurtă vreme de la apariția EP-ului, în noiembrie anul trecut, Kelly a deschis concertul lui Ed Sheeran de la Madison Square Garden.

"Concertul de la Madison Square a fost foarte important pentru mine. M-am simțit extrem de inspirată după acest eveniment. Mi-am spus <<Ceea ce mi se întâmplă e incredibil. De-abia aștept să mă întorc în studio>>."

În prezent, artista lucrează la albumul de debut împreună cu producătorul "Scooter" Braun. Discul ar trebui să apară pe piață anul acesta.

Tori Kelly - "Paper Hearts"

Trending