Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Brian May vorbește despre o posibilă colaborare cu Tony Iommi, "unul dintre cei mai dragi prieteni" ai lui INFO CONCERT:
James Arthur
Vama concertează la Arenele Romane: "Ne-a fost dor de voi, ne ard buzele să cântăm" Toboșarul Scorpions confirmă că a avut coronavirus și oferă detalii despre starea lui de sănătate Juriu X Factor 2020Componența juriului X Factor se schimbă în 2020, "surprizele" aduc noi scântei în formatul emisiunii David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO

Pink Floyd - "The Endless River", noi detalii dezvăluite

Noi detalii legate de albumul Pink Floyd, "The Endless River", au fost recent dezvăluite. Discul, ce va fi lansat pe 10 noiembrie 2014, va include 18 compoziții produse de David Gilmour și Phil Manzanera. Tracklistul și coperta albumului sunt disponibile în articol.

David Gilmour

"The Endless River", noul album Pink Floyd ce va fi lansat în această toamnă, va include 18 compoziții ce datează din perioada înregistrărilor pentru discul "The Division Bell". Piesele sunt bazate pe sesiunile de înregistrări ale lui Rick Wright din 1993/1994, acesta fiind ”ultimul său efort creativ”. Tracklistul și coperta albumului au fost recent dezvăluite, anunțând apropierea datei de lansarea a discului, respectiv 10 noiembrie 2014.

Tracklist Pink Floyd - "The Endless River"

Side One:

 1. Things Left Unsaid
 2. It's What We Do
 3. Ebb and Flow

Side Two:

 1. Sum
 2. Skins
 3. Unsung
 4. Anisina

Side Three:

 1. The Lost Art of Conversation
 2. On Noodle Street
 3. Night Light
 4. Allons-y (1)
 5. Autumn '68
 6. Allons-y (2)
 7. Talkin' Hawkin'

Side Four:

 1. Calling
 2. Eyes to Pearls
 3. Surfacing
 4. Louder Than Words
Pink Floyd - ”The Endless River”

Pink Floyd - ”The Endless River” (copertă album)

"The Endless River" marchează o pauză de 20 de ani de la apariția ultimului material Pink Floyd. Producătorul albumului este David Gilmour, acesta lucrând cu Phil Manzanera, vechi prieten și colaborator. În procesul de producție și-au adus contribuția și Youth și inginerul de sunet Andy Jackson. Roger Waters nu este implicat în acest proiect.

Inițial, "The Endless River" s-a intitulat "The Big Spliff" și ar fi trebuit să apară pe piață înainte de moartea lui Richard Wright. Materialul era compus doar din piese instrumentale, cu un sound ”ambiental”. Ulterior albumul a fost redenumit, David Gilmour preluând rolul de vocalist principal și apelând la contribuția altor muzicieni precum Durga McBroom pentru backing vocals.

Richard Wright s-a stins din viață în septembrie 2008, după o luptă îndelungată cu cancerul. Muzicianul a fost membru fondator al formației Pink Floyd, alături de Roger Waters și Nick Mason. Deși nu a fost un compozitor la fel de proeminent precum Roger Waters, Syd Barrett sau David Gilmour, a avut o contribuție semnificativă în procesul de înregistrare a unor albume precum "Meddle", "The Dark Side of the Moon", "Wish You Were Here" și "The Division Bell".

Pink Floyd - "The Endless River" (fragment audio 1)

Pink Floyd - "The Endless River" (fragment audio 2)

Pink Floyd - "The Endless River" (fragment audio 3)

Citește mai multe despre David GilmourPink FloydRichard Wright
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
VIDEO: Vocea României 2014, sezon 4 - Audițiile concurenților din primele 2 emisiuni

Vocea României a revenit toamna aceasta cu cel de-al 4-lea sezon al emisiunii. Urmărește în articol audițiile pe nevăzute ale...

Închide