Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Pink Floyd - "The Endless River", noi detalii dezvăluite

Noi detalii legate de albumul Pink Floyd, "The Endless River", au fost recent dezvăluite. Discul, ce va fi lansat pe 10 noiembrie 2014, va include 18 compoziții produse de David Gilmour și Phil Manzanera. Tracklistul și coperta albumului sunt disponibile în articol.

Publicat

pe

David Gilmour │ FOTO: wallpaperscraft.com

"The Endless River", noul album Pink Floyd ce va fi lansat în această toamnă, va include 18 compoziții ce datează din perioada înregistrărilor pentru discul "The Division Bell". Piesele sunt bazate pe sesiunile de înregistrări ale lui Rick Wright din 1993/1994, acesta fiind ”ultimul său efort creativ”. Tracklistul și coperta albumului au fost recent dezvăluite, anunțând apropierea datei de lansarea a discului, respectiv 10 noiembrie 2014.

Tracklist Pink Floyd - "The Endless River"

Side One:

  1. Things Left Unsaid
  2. It's What We Do
  3. Ebb and Flow

Side Two:

  1. Sum
  2. Skins
  3. Unsung
  4. Anisina

Side Three:

  1. The Lost Art of Conversation
  2. On Noodle Street
  3. Night Light
  4. Allons-y (1)
  5. Autumn '68
  6. Allons-y (2)
  7. Talkin' Hawkin'

Side Four:

  1. Calling
  2. Eyes to Pearls
  3. Surfacing
  4. Louder Than Words
Pink Floyd - ”The Endless River”

Pink Floyd - ”The Endless River” (copertă album)

"The Endless River" marchează o pauză de 20 de ani de la apariția ultimului material Pink Floyd. Producătorul albumului este David Gilmour, acesta lucrând cu Phil Manzanera, vechi prieten și colaborator. În procesul de producție și-au adus contribuția și Youth și inginerul de sunet Andy Jackson. Roger Waters nu este implicat în acest proiect.

Inițial, "The Endless River" s-a intitulat "The Big Spliff" și ar fi trebuit să apară pe piață înainte de moartea lui Richard Wright. Materialul era compus doar din piese instrumentale, cu un sound ”ambiental”. Ulterior albumul a fost redenumit, David Gilmour preluând rolul de vocalist principal și apelând la contribuția altor muzicieni precum Durga McBroom pentru backing vocals.

Richard Wright s-a stins din viață în septembrie 2008, după o luptă îndelungată cu cancerul. Muzicianul a fost membru fondator al formației Pink Floyd, alături de Roger Waters și Nick Mason. Deși nu a fost un compozitor la fel de proeminent precum Roger Waters, Syd Barrett sau David Gilmour, a avut o contribuție semnificativă în procesul de înregistrare a unor albume precum "Meddle", "The Dark Side of the Moon", "Wish You Were Here" și "The Division Bell".

Pink Floyd - "The Endless River" (fragment audio 1)

Pink Floyd - "The Endless River" (fragment audio 2)

Pink Floyd - "The Endless River" (fragment audio 3)

Comentează

Albume noi

David Gilmour, chitaristul Pink Floyd pregăteşte un nou album

David Gilmour, chitaristul legendarei trupe Pink Floyd ne face o surpriză pe final de an şi anunţă că lucrează la un nou album. A intrat în studio alături de câteva nume mari, pe care le aflaţi mai jos.

Publicat

pe

David Gilmour - Run Like Hell (Live at Pompeii 2016)
David Gilmour - Run Like Hell (Live at Pompeii 2016)

Soţia lui David Gilmour, Polly Sampson a partajat în social media fotografii cu soţul său lucrând la un nou LP. A intrat în studio alături de Roger Eno (fratele lui Brian Eno, creatorul muzicii ambientale), Guy Pratt şi Adam Betts. Chitaristul Pink Floyd a început travaliul artistic la studioul său din Brighton, totul fiind documentat de soţia sa, care i-a fost de altfel alături în câteva proiecte artistice.

Polly este la rândul său scriitor şi creator de versuri şi l-a ajutat cu input creativ. În fotografiile postate în social media îl vedem şi pe Adam Betts, care a mai colaborat cu Pulp şi cu DJ-ul Pete Tong, cu Goldie şi cu Squarepusher. Apare şi basistul Tom Herbert, care a cântat alături de The Invisible şi Polar Bear.

Producătorul Charlie Andrew e la cârma proiectului, având în CV muzica de la Alt-J, James, Wolf Alice şi London Grammar. Noul album al lui David Gilmour a fost amintit de soţia sa şi cadrul unui interviu acordat publicaţiei româneşti "Zile şi Nopţi". Ar fi primul său LP nou de la "Rattle That Lock" din 2015. De atunci muzicianul a mai lansat single-ul "Yes, I Have Ghosts" în 2020 şi a înviat Pink Floyd pentru a scoate alături de Nick Mason piesa "Hey, Hey Rise Up", în scop caritabil, pentru victimele războiului din Ucraina.

Ultimul său concert live datează tocmai din 2016, când a avut o rezidenţă de 6 nopţi la Royal Albert Hall în Londra. Gilmour a oferit recent fanilor săi şansa de a crea remixuri ale muzicii sale alături de trupa The Orb, totul pe bază de AI. Albumul colaborativ Orb + Gilmour "Metallic Spheres În Colour" a sosit în septembrie 2023.

Fanii pot face rmixuri pe site-ul metallicspheres.io. Albumul cel nou al lui David Gilmour este aşteptat în 2024.

Citește în continuare

Trending