Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă îndeamnă tinerii să voteze: "Viitorul este mult mai aproape decât ți se pare acum" - VIDEO Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară Magia Untold și Neversea ajunge la Timișoara, va fi creat un nou festival Smiley joacă rolul principal în filmul "Odată pentru totdeauna" Chitariști veniți la Sibiu Guitar Meeting 2020Peste 300 de chitariști au cântat la Sibiu Guitar Meeting 2020 - VIDEO Shakira și Jennifer Lopez la Super Bowl 2020 (Screenshot)Emmy 2020: Show-ul de la Super Bowl, pe lista câștigătorilor

Only Girl, când muzica se oprește și vocea devine ecou - VIDEO

Note care susțin o linie constantă, un ritm cursiv, efecte care conferă gravitate și profunzime și o voce care să te facă să uiți cât de simplu e de fapt aranjamentul muzical. Aceasta este arta compozițiilor pe care Only Girl reușește să o pună în valoare. Vocea artistei britanice devine ecou ori de câte ori este aplicată melanjului electro-soul, rămânându-ți întipărită în minte și după consumarea notelor de pe portativ.
Only Girl

Only Girl

Only Girl este Ellen Murphy, o tânără artistă născută în Londra, care duce mai departe curentul electro-pop-soul aflat în continuă dezvoltare și expansiune. În categoria unor nume precum John Newman, Sam Smith, Ella Eyre și London Grammar am putea-o include în curând și pe Only Girl. Cu doar câteva compoziții solo pe piață, aceasta nu a atins încă un nivel ridicat de popularitate, dar are potențialul necesar unui debut sonor.

La 27 de ani, Ellen Murphy este absolventă a Universității Goldsmith. A cochetat cu fotografia, conștientizând în final că muzica este pasiunea care-i alimentează entuziasmul.

"Muzica este cariera pe care mi-am ales-o și asta îmi doresc să fac tot restul vieții. Am început să fac muzică după ce am terminat Universitatea, înainte de asta gândindu-mă la o carieră în fotografie (asta fiind ceea ce am studiat în facultate, la Goldsmith). Nu am avut până de curând încrederea necesară pentru a încerca să fac ceva în muzică. După Universitate, însă, am intrat într-o trupă cu care am cântat vreo 2 ani. Așa am realizat că îmi doresc o carieră în muzică. Și tot astfel am căpătat încrederea de care aveam nevoie pentru a urca pe scenă și a-mi perfecționa maniera de a compune. Constat mereu că stilul meu de a scrie se îmbunătățește de la un an la altul."

Primul single solo promovat în online a fost "End Of Time". Infuzia de electro-soul, vocea pătrunzătoare și efectele aplicate unei linii melodice simple în esență sunt elementele care i-au adus artistei aprecieri. Ascultând "End Of Time", Notion Magazine a identificat o "voce intangibilă", o descriere generoasă pentru un artist aflat la debut.

Only Girl - "End of Time"

În 2014, Only Girl a fost inclusă pe lista artiștilor noi recomandați de The Line of Best Fit și Noisey & Pigeons & Plane. Atenția pe care a început să o primească i-a adus recent și un contract cu Akira Records, lansarea albumului de debut fiind programată deja pentru 2015.

Cu un viitor în muzică ce pare să-i deschidă noi orizonturi, Only Girl îl numește pe tatăl său în capul listei de persoane care i-au insuflat pasiunea pentru acest domeniu.

"Tatăl meu a fost cel care m-a făcut să iubesc muzica de mică. Avea mai mereu chitara cu el și-mi cânta rock & roll și piese de-ale lui Johnny Cash. Am avut și pian acasă, așa învățând să cânt la acest instrument când aveam 9 sau 10 ani. De atunci compun muzică. Primele grupuri pe care le-am ascultat au fost Spice Girls și Eternal. În adolescență am ascultat Mariah Carey, Whitney Houston și Destiny's Child. Mai târziu am început să descopăr vasta lume a muzicii și să apreciez trupe precum Distillers și Pretty Girls Make Graves. E un mix destul de eclectic."

Noul single Only Girl, lansat pe data de 2 septembrie, se numește "Feel It" și a avut premiera în FM la KCRW Radio LA. Sound-ul este acum mult mai atent prelucrat, compoziția purtând amprenta unei producții înregistrate într-un studio profesionist.

Only Girl - "Feel It"

Citește mai multe despre Only Girl
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ștefan Bănică - 13 ani de tradiție: s-au pus în vânzare biletele pentru concertele de Crăciun

Ștefan Bănică susține pentru cel de-al 13-lea an consecutiv seria cunoscutelor sale concerte de Crăciun. Primele show-uri programate pentru acest...

Închide