Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Only Girl, când muzica se oprește și vocea devine ecou - VIDEO

Note care susțin o linie constantă, un ritm cursiv, efecte care conferă gravitate și profunzime și o voce care să te facă să uiți cât de simplu e de fapt aranjamentul muzical. Aceasta este arta compozițiilor pe care Only Girl reușește să o pună în valoare. Vocea artistei britanice devine ecou ori de câte ori este aplicată melanjului electro-soul, rămânându-ți întipărită în minte și după consumarea notelor de pe portativ.

Publicat

pe

Only Girl
Only Girl

Only Girl este Ellen Murphy, o tânără artistă născută în Londra, care duce mai departe curentul electro-pop-soul aflat în continuă dezvoltare și expansiune. În categoria unor nume precum John Newman, Sam Smith, Ella Eyre și London Grammar am putea-o include în curând și pe Only Girl. Cu doar câteva compoziții solo pe piață, aceasta nu a atins încă un nivel ridicat de popularitate, dar are potențialul necesar unui debut sonor.

La 27 de ani, Ellen Murphy este absolventă a Universității Goldsmith. A cochetat cu fotografia, conștientizând în final că muzica este pasiunea care-i alimentează entuziasmul.

"Muzica este cariera pe care mi-am ales-o și asta îmi doresc să fac tot restul vieții. Am început să fac muzică după ce am terminat Universitatea, înainte de asta gândindu-mă la o carieră în fotografie (asta fiind ceea ce am studiat în facultate, la Goldsmith). Nu am avut până de curând încrederea necesară pentru a încerca să fac ceva în muzică. După Universitate, însă, am intrat într-o trupă cu care am cântat vreo 2 ani. Așa am realizat că îmi doresc o carieră în muzică. Și tot astfel am căpătat încrederea de care aveam nevoie pentru a urca pe scenă și a-mi perfecționa maniera de a compune. Constat mereu că stilul meu de a scrie se îmbunătățește de la un an la altul."

Primul single solo promovat în online a fost "End Of Time". Infuzia de electro-soul, vocea pătrunzătoare și efectele aplicate unei linii melodice simple în esență sunt elementele care i-au adus artistei aprecieri. Ascultând "End Of Time", Notion Magazine a identificat o "voce intangibilă", o descriere generoasă pentru un artist aflat la debut.

Only Girl - "End of Time"

În 2014, Only Girl a fost inclusă pe lista artiștilor noi recomandați de The Line of Best Fit și Noisey & Pigeons & Plane. Atenția pe care a început să o primească i-a adus recent și un contract cu Akira Records, lansarea albumului de debut fiind programată deja pentru 2015.

Cu un viitor în muzică ce pare să-i deschidă noi orizonturi, Only Girl îl numește pe tatăl său în capul listei de persoane care i-au insuflat pasiunea pentru acest domeniu.

"Tatăl meu a fost cel care m-a făcut să iubesc muzica de mică. Avea mai mereu chitara cu el și-mi cânta rock & roll și piese de-ale lui Johnny Cash. Am avut și pian acasă, așa învățând să cânt la acest instrument când aveam 9 sau 10 ani. De atunci compun muzică. Primele grupuri pe care le-am ascultat au fost Spice Girls și Eternal. În adolescență am ascultat Mariah Carey, Whitney Houston și Destiny's Child. Mai târziu am început să descopăr vasta lume a muzicii și să apreciez trupe precum Distillers și Pretty Girls Make Graves. E un mix destul de eclectic."

Noul single Only Girl, lansat pe data de 2 septembrie, se numește "Feel It" și a avut premiera în FM la KCRW Radio LA. Sound-ul este acum mult mai atent prelucrat, compoziția purtând amprenta unei producții înregistrate într-un studio profesionist.

Only Girl - "Feel It"

Trending