Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Smiley joacă rolul principal în filmul "Odată pentru totdeauna" Chitariști veniți la Sibiu Guitar Meeting 2020Peste 300 de chitariști au cântat la Sibiu Guitar Meeting 2020 - VIDEO Shakira și Jennifer Lopez la Super Bowl 2020 (Screenshot)Emmy 2020: Show-ul de la Super Bowl, pe lista câștigătorilor Damian Drăghici la Masked Singer România 2020 - captură ecranMasked Singer 2020: Damian Drăghici a fost Vampirul ce a interpretat piesa "Vals" Tavi Clonda în rolul lui Adam Lambert la "Te cunosc de undeva!" pe 19 septembrie 2020Tavi Clonda (Adam Lambert) n-a putut fi oprit de Putin & Obama la "Te cunosc de undeva!" Concurenții care au trecut de cel de-al doilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor 2020: Ce concurenți au trecut mai departe după cel de-al doilea episod

Nicu Covaci vorbește despre noul album Phoenix - VIDEO

Nicu Covaci prezintă componența actuală a trupei Phoenix, motivele care au stat la baza alcătuirii ei și oferă informații despre viitorul album. Producția realizată cu forțe foarte tinere va aduce în prim plan figurile voievozilor români, preluând texte cu mesaje de la autori precum Coșbuc, Eminescu, Macedonski sau Arghezi.
Nicu Covaci

Nicu Covaci

După aproape 10 ani de pauză discografică, de la "Baba Novak" din 2005, Nicu Covaci pregătește un nou album Phoenix. Realizat cu o echipă nouă, discul aduce deopotrivă un sound nou și idei noi, dar și o reîntoarcere - din punct de vedere muzical și compozițional - la rădăcinile arhaice care au transformat proiectul Phoenix în unicat încă din anii 70.

Albumul aflat în discuție cuprinde vreo 10 piese noi, care au fost înregistrate cu un colectiv tânăr. Din acesta fac parte un chitarist de 11 ani - Andrei Cerbu - și un toboșar de 14 ani - Flavius Hosu (mai multe detalii aici). Dintre vechii săi colaboratori au rămas Dzidek Marcinkiewicz (clape) și Volker Vaessen (bas), doi instrumentiști cu care Nicu Covaci cântă de peste 30 de ani.

"Sper să pot duce încă o vreme această sarcină pe care mi-am luat-o, dar, deși lumea spune că sunt nebun, vreau să stau în sală și să aplaud o tânără formație Phoenix. Phoenix trebuie să meargă mai departe, cineva trebuie să ducă steagul mai departe, chiar și atunci când eu n-am să mai fiu pe scenă. Este dorința mea supremă.", afirmă Nicu Covaci.

Producția aduce împreună ca fir epic povești ale marilor voievozi români în cadrul unor compoziții complexe cu mesaj puternic. Vlad Țepeș, Ștefan cel Mare, Mircea cel Bătrân sau Mihai Viteazul sunt prezentați prin intermediul unor texte consacrate ale scriitorilor clasici (Coșbuc, Eminescu, Macedonski, etc), împletindu-i astfel pe "cei ce ne-au dat nume" cu "cei ce ne-au dat neam" într-un album de spirit românesc și cultură valoroasă, rar întâlnită în peisajul comercial al muzicii de astăzi.

"Am ales cele mai interesante (texte), direcționate spre luptă și spre vitejie, spre șira spinării. Este exact ceea ce poporul român are nevoie astăzi. Șira spinării - unde ne este?", spune Nicu Covaci despre tematica viitorului disc Phoenix.

Prima audiție a noului album Phoenix

Noul album va putea fi ascultat și achiziționat cu prilejul concertului "Vino, Țepeș!" programat joi, 16 octombrie 2014, în Berăria H din București.

Componența Phoenix pentru noul album din 2014:

  • Costin Adam (voce)
  • Dan Albu (chitară, voce)
  • Sergiu Corbu Boldor (vioară, voce)
  • Dzidek Marcinkiewicz (clape)
  • Volker Vaessen (bas)
  • Andrei Cerbu (chitară)
  • Flavius Hosu (tobe)
  • Nicu Covaci (chitară, voce)

Urmărește-l pe Nicu Covaci într-o prezentare video realizată de George Groșescu:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=znLsoxVqsg8&w=600]

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Flavius HosuNicu CovaciPhoenix
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Jack White pentru prima oară în România

Jack White va concerta în premieră în România pe 9 noiembrie 2014, în Pavilionul Central de la Romexpo. Muzicianul cu...

Închide