Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Kiesza, de la Miss Univers Canada la electro pop, în pași de dans - VIDEO

Kiesza este unul dintre acei artiști cu un portofoliu atât de generos, încât cu greu ai fi putut intui în ce domeniu va alege în cele din urmă să-și construiască o carieră. Tânăra canadiancă știe să danseze balet și tap dance, a câștigat o bursă la Berklee College of Music din Boston și a participat la Miss Univers. Colac peste pupăză, la doar 17 ani făcea parte din rezervele forțelor militare navale din Canada, unde învățase să spargă coduri. Acum are 25 de ani, cântă electro pop, iar primul ei single, "Hideaway", a debutat pe primul loc în UK Singles Chart.

Publicat

pe

Kiesza
Kiesza

"În anii adolescenței eram convinsă că voi ajunge căpitan și voi pleca departe, pe mări și oceane. Visam destul mult", povestea Kiesza într-un interviu recent, acordat din postura unui star pop în plină ascensiune.

Oceanul a fost, deci, prima iubire a tinerei originare din Calgary. Într-o perioadă în care majoritatea adolescentelor sunt preocupate de baluri, petreceri și iubiri neîmpărtășite, Kiesza obținea premiul Top Shot pentru iscusința sa în ale tragerii cu arma. Reputația astfel câștigată i-a convins pe cei de la Royal Canadian Navy că tânăra are potențial de sniper, astfel începând antrenamentul pentru o carieră militară.

"Trăgeam cu niște arme imense. A fost distractiv. Era ca într-un joc video, doar că în momentul în care am realizat că va trebui să folosesc acele arme în situații reale, cu oameni reali, mi-am dat seama că nu aș putea face asta."

Așa a pierdut Royal Canadian Navy un potențial sniper, iar industria muzicală a câștigat un nou star pop.  Single-ul de debut al lui Kiesza, "Hideaway", a înregistrat vânzări record de 136.000 de copii în doar prima săptămână, plasându-se pe poziția a 3-a în topul celor mai bine vândute piese în 2014 din Marea Britanie. Videoclipul a făcut și el senzație pe YouTube, cumulând peste 100 de milioane de vizualizări.

Kiesza - "Hideaway" (Videoclip)

"Hideaway" este o piesă compusă de Kiesza împreună cu producătorul ei, Rami, în aproximativ 2 ore. "Întreaga piesă a curs, pur și simplu", a mărturisit artista, amintindu-și că înregistrarea a venit pe fondul unui moment de inspirație apărut parcă de nicăieri, într-o perioadă în care se afla în căutarea unui stil potrivit personalității sale.

Kiesza iubește muzica anilor '80 și '90, în copilărie ascultând Michael Jackson, Martha Wash, CeCe Peniston și Robin S, artiști aflați în lista preferințelor mamei sale. Dintre numele noului val, Disclosure, Diplo și Hot Natured sunt momentan printre favoriții ei.

Dorința de a compune muzică s-a declanșat când avea 18 ani. Divorțul părinților a reprezentat un moment marcant din viața artistei, muzica devenind refugiul ideal. Primele piese au avut un sound folk, în timp stilul muzical tinzând către zona pop, electro și house. După ce a încheiat studiile la Berklee College of Music din Boston, unde a învățat să cânte la pian și chitară, s-a mutat la New York, unde a început colaborarea cu actualul producător, Rami Samir Afuni, și cu casa de discuri Lokal Legend.

Kiesza

Kiesza

Înainte de muzică, Kiesza a cochetat și cu profesia de dansatoare, având studii de balet și tap dance. Un accident din timpul antrenamentelor a determinat-o să renunțe, însă, la o carieră în acest domeniu. Nici concursurile de frumusețe nu îi sunt străine, artista canadiancă fiind în adolescență una dintre participantele la Miss Univers Canada.

"Eram la Royal Canadian Navy când am aflat  am fost acceptată și a trebuit să fug acasă pentru a exersa mersul pe podium și alte lucruri ce țin de concursurile de frumusețe."

În prezent, Kiesza pregătește lansarea albumului ei de debut, "Sound of a Woman". Discul va apărea pe piață anul acesta și este unul dintre cele mai așteptate LP-uri ale lui 2014.

Kiesza - "Giant In My Heart" (Videoclip)

Trending