Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Jimi Jamison, solistul Survivor ce a dat voce hitului "Burning heart" (Rocky IV), a murit la 63 de ani

Jimi Jamison, fostul solist al trupei americane Survivor, a murit în urma unui atac de cord. Muzicianul cunoscut pentru hiturile "Burning heart" (Rocky IV), "Man Against the World" și "Is This Love?" împlinise recent vârsta de 63 de ani.

Publicat

pe

Jimi Jamison
Jimi Jamison

Jimi Jamison, figură marcantă a rockului anilor '80, a murit duminică noapte (31 august) în urma unui atac de cord. Muzicianul se afla în locuința sa din Memphis, cu o seară înainte susținând un concert în California.

Jimi Jamison și-a început cariera muzicală spre sfârșitul anilor '70, cântând în trupe precum Target și Cobra. Recunoașterea la nivel internațional a venit odată cu activitatea alături de colegii din Survivor.  Jimi Jamison a dat voce imnurilor rock înregistrate în perioada 1984 - 1989 și regăsite pe albumele "Vital Signs" (1984), "When Seconds Count" (1986) și "Too Hot to Sleep" (1988).

În lista celor mai cunoscute piese lansate împreună cu Survivor se înscriu "Burning Heart" (de pe coloana sonoră a filmului Rocky IV), "High on You", "The Search Is Over", "The Moment of Truth" (de pe coloana sonoră a filmului Karate Kid), "Man Against the World" și "Is This Love?".

În 1991, Jamison a lansat primul său album solo - "When Love Comes Down", în aceeași perioadă lucrând la compoziția piesei "I'm Always Here" de pe coloana sonoră a serialului Baywatch. A urmat apoi cel de-al doilea album solo - "Empires". Jimi Jamison a reluat legătura cu foștii colegi din Survivor în 2000, când a avut loc prima reunire, și recent, în 2013.

Vestea privind moartea muzicianului i-a întristat pe membrii trupei Survivor, formația postând pe Facebook un mesaj de susținere adresat familiei și apropiaților artistului.

"Întreaga familie Survivor este șocată și întristată de trecerea în neființă a fratelui nostru. Gândurile, iubirea și rugăciunile noastre merg către familia și prietenii săi." - Survivor

Survivor - Burning heart (Rocky IV)

Survivor - Is This Love

Survivor - The Search Is Over

Trending