Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Jamie Campbell Bower și rolul său preferat, "Mr. Perfect" - VIDEO

Orice rol i-ai da lui Jamie Campbell, personajul interpretat devine automat vizibil. În filmul lui Tim Burton, "Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street", a reușit să se facă remarcat chiar și lângă Johnny Depp, iar atunci când ia chitara în mână, devine în câteva fracțiuni de secundă un nou Kurt Cobain, cu un ton mai optimist. Pozează și pentru reviste de modă, însă cel mai mult îi place să pozeze în rolul de "Mr. Perfect".

Publicat

pe

Jamie Campbell
Jamie Campbell

"Nu sunt un rebel, ci pur și simplu nu îmi plac de obicei lucrurile care sunt pe placul majorității", explica Jamie Campbell Bower tacticos într-un interviu. Tânărul actor britanic, ajuns cunoscut prin intermediul unor francize precum Harry Potter și Twillight, are zvâc atunci când vorbește despre gusturile personale, chiar dacă statutul de rebel și rolurile din filme cu priză la mase ar putea fi într-o ușoară contradicție. Până la urmă, trebuie să fii conștient de natura trecătoare a faimei hollywood-iene și să te bucuri de ea atât cât îți permite timpul, talentul și norocul.

La 25 de ani, Jamie Campbell Bower are ceva ce altor "fețe de revistă" le lipsește. Realism. Își cunoaște calitățile, tratează defectele cu autoironie și rămâne constant cu picioarele pe pământ. O atitudine sănătoasă într-o industrie, adeseori, păguboasă.

"Mă simt extrem de norocos și onorat să fac ceea ce fac la 25 de ani. Nu ma mers la Universitate. Am renunțat la școală când aveam 18 ani, iar industria asta e una extrem de încâlcită și plină de oameni de căcat, dar cumva am reușit să fac ceea ce-mi place. Mi se pare oarecum ridicol că cineva își dorește să mă plătească pentru faptul că mă costumez în diverse personaje, pentru că aș face asta și fără a fi plătit", povestea Jamie pentru Hunger TV.

Una dintre calitățile încă neexploatate la maximul potențial este cea de compozitor muzical și solist. Ascultându-l pe Jamie cântând, poți aprecia vocea și sinceritatea interpretării, chiar dacă detaliile de producție nu au fost încă puse la punct.

"Pot aborda muzica într-un mod mult mai firesc decât actoria. Vreau să mă bucur de muzică atunci când nu sunt ocupat cu actoria. Vreau să le fac pe amândouă. Vreau să le fac pe amândouă cu toată onestitatea", spunea Jamie Campbell într-un interviu acordat Daily Mail.

Exercițiul acustic, neîmbrobodit de efecte în studiul de înregistrări, e refuzat de multe ori de unii artiști ajunși în mainstream (cu precădere cei din industria pop). Jamie Campbell acceptă însă ideea de a fi complet expus și vulnerabil criticilor. Iar partea și mai interesantă a acceptării provocării acustice este aceea că timbrul său amintește de vocea solistului Placebo, Brian Molko, ceea ce nu poate fi decât un mare plus.

Jamie Campbell Bower - ”Waiting” (Original)

Muzica este încă un teritoriu nou pentru Jamie, însă anticipăm că nu va dura mult până când formația lui, The Darling Buds, va ajunge în mainstream. Momentan trupa nu a lansat încă niciun album, însă în concertele pe care le susține interpretează compoziții proprii, ce au parte de reacții foarte bune din partea unei baze de fani deja loiale.

În plus, deși The Darling Buds este momentan o formație indie underground fără expunere în media, trupa are deja pagini pe Facebook, realizate de fani, ce strâng mii de like-uri.

Situația formației, compusă din Jamie, Dan Smith, Roland Johnson și Tristan Marmont, ne amintește într-o oarecare măsură de cea a trupei 30 Seconds To Mars. Jamie Campbell ar putea fi un nou Jared Leto, ce își va conduce formația de rock alternativ în topurile muzicale ale industriei. Cu o voce care nu are nevoie de autotune și o carieră în actorie și modeling, Jamie are în mânecă toți așii necesari pentru a transforma The Darling Buds într-un fenomen mainstream.

Pe lista compozițiilor proprii se înscriu “Heartbreaker”, “Where Did All My Friends Go?”, “Cities Alive”. Trupele preferate ale lui Jamie sunt Of Mice and Men și The Xcerts. Albumul de debut ar trebui să apară anul acesta.

Jamie Campbell Bower & The Darling Buds - Get Your Guns

Trending