Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Cat Stevens, album nou și turneu european

Recent inclus în Rock and Roll Hall of Fame, Cat Stevens (Yusuf) se reîntoarce pe scenă, acolo unde a reușit să câștige de-a lungul anilor milioane de fani. Muzicianul va lansa pe 27 octombrie un nou album, intitulat "Tell 'Em I'm Gone", pe care îl va promova printr-un turneu în Europa și America de Nord.

Publicat

pe

Cat Stevens
Cat Stevens │ FOTO: Danny Clinch

Cat Stevens, deși s-a convertit la islamism, schimbându-și numele în Yusuf, pentru lumea muzicii rămâne același artist, activitatea sa fiind urmărită în continuare de milioane de fani de pretutindeni. Recent, artistul a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame, în cadrul ceremoniei ce a avut loc în aprilie 2014 la New York interpretând "Father and Son", "Wild World" și "Peace Train", piese de rezistență din repertoriul său.

Odată cu acest eveniment, au apărut și primele speculații legate de lansarea unui nou album. Informațiile au fost confirmate mai târziu de către Cat Stevens, artistul anunțând că noul disc se numește "Tell 'Em I'm Gone" și va fi lansat pe 27 octombrie 2014, sub egida Legacy Recordings / Sony Music. Materialul vine după o pauză de 5 ani de la albumul precedent, "Roadsinger", și include 5 compoziții noi și 5 coveruri.

"Tell 'Em I'm Gone" este o reîntoarcere la rădăcinile blues-ului american și ale muzicii R&B ce i-au marcat adolescența.

"În fundalul vieții mele de trubadur am descoperit un alter ego al personalității mele artistice, care iubește R&B-ul și își dorește să fie eliberat. Ceea ce mi se pare extrem de puternic și profund este mesajul versurilor, care a ieșit spontan la suprafață. M-a privit pur și simplu în ochi: nevoia de a lupta pentru libertate! Nu este acesta un deziderat al tuturor oamenilor? Muzica și blues-ul, în special, reprezintă o încercarea de evadare din încătușarea unui destin al bogățiilor pământești și al puterii." - Cat Stevens

Pentru noul album, Cat Stevens a colaborat cu Richard Thompson, Charlie Musselwhite, Bonnie 'Prince' Billy,  Tinariwen și Matt Sweeney.

Tracklist "Tell 'Em I'm Gone" - Cat Stevens:

  1. I Was Raised in Babylon
  2. Big Boss Man
  3. Dying to Live
  4. You Are My Sunshine
  5. Floor Blues
  6. Cat and the Dog Trap
  7. Gold Digger
  8. The Devil Came from Kansas
  9. Tell 'Em I'm Gone
  10. Doors

Prima piesă dezvăluită de pe noul disc este un cover după cântărețul de muzică rock și blues Edgar Winter. Melodia se numește "Dying to Live" și poate fi ascultată mai jos.

În perioada următoare, Cat Stevens va pleca într-un turneu în Europa și America de Nord. Datele turneului european anunțate până în prezent sunt cele de mai jos.

Date turneu european 2014  Cat Stevens:

  • Noiembrie 4: Londra, UK - Eventim Apollo
  • Noiembrie 9: Brussels, Belgia - Forest National
  • Noiembrie 11: Milan, Italia - Mediolanum Forum
  • Noiembrie 13: Vienna, Austria - Stadthalle
  • Noiembrie 16: Paris, Franța - Zenith
  • Noiembrie 20: Berlin, Germania - Tempodrom
  • Noiembrie 23: Hamburg, Germania - CCH 1
  • Noiembrie 25: Dusseldorf, Germania - Mitsubishi Electric Hall

Trending