Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Miley Cyrus - Live from Whisky a Go GoVIDEO: Miley Cyrus a cântat piese The Cure și The Cranberries la #SOSFest Alexandra Sîrghi în audițiile de la X Factor 2020Alexandra Sîrghi a adus emoția pe scena de la X Factor 2020 - VIDEO East European Comic ConEast European Comic Con se reprogramează în iunie 2021 - DETALII BILETE Adele - Send My Love (To Your New Lover)Adele va fi gazda următorului episod Saturday Night Live (SNL) Tavi Clonda deghizat în Madonna la "Te cunosc de undeva!" pe 17 octombrie 2020Deghizat în Madonna, Tavi Clonda marchează a doua victorie la "Te cunosc de undeva!" - VIDEO Alexandra Stan la Masked Singer RomâniaIepurele a părăsit Masked Singer România; află cine se afla sub mască

Apple învață utilizatorii iTunes cum să șteargă noul album U2

"Songs of Innocence", "cel mai intim material discografic" U2 distribuit în masă utilizatorilor iTunes, nu a fost primit cu brațele deschise de către clienții brandului Apple. Contrar așteptărilor, cadoul făcut de U2 a devenit un inconvenient, "how to remove u2 album" fiind în topul căutărilor pe google în ultimele zile. Pentru a aplana criticile, Apple a publicat instrucțiuni pentru ștergerea albumului U2.
Bono de la U2

Bono de la U2

Pe 9 februarie, cu prilejul lansării noului iPhone 6, U2 a lansat în parteneriat cu Apple albumul "Songs of Innocence", oferindu-l gratuit tuturor utilizatorilor iTunes (în jur de 500 de milioane de oameni, din 119 țări). Deși părea o bună strategie de marketing, U2 nu a reușit să ajungă în librăria muzicală a tuturor utilizatorilor iTunes fără să scape de critici. Și asta pentru că, oricât de populară ar fi trupa U2, nu te poți aștepta ca muzica formației să fie pe gustul oricărui utilizator iTunes.

Cu siguranță, feedback-ul negativ a fost un risc asumat, însă abundența încercărilor de a șterge noul album U2 i-a luat probabil prin surprindere pe reprezentanții Apple. "Cadoul" s-a transformat rapid în spam, "how to remove u2 album" (cum să ștergi albumul U2) urcând în topul căutărilor de pe google.

Pentru a aplana valul de reacții negative, Apple a pus la dispoziția utilizatorilor iTunes instrucțiuni pentru a șterge discul "Songs of Innocence" din librăria muzicală. În 4 pași simpli, discul gratuit U2 poate fi înlăturat fizic, rămânând doar pata de imagine.

Cum să ștergi noul album U2 - Instrucțiuni oferite de U2

Cum să ștergi noul album U2 - Instrucțiuni oferite de Apple

Instrucțiunile au venit însoțite și de o declarație a managerului U2, Guy Oseary:

"Albumul e un cadou din partea brandului Apple. Dacă cuiva nu îi place cadoul, ar trebui să îl șteargă...Unii vor fi încântați să primească un asemenea cadou. Alții nu vor aprecia un astfel de cadou. Am știut asta de la bun început. Nu e o surpriză pentru nimeni. Dacă cuiva nu îi place, atunci e grozav, e OK, poate să îl șteargă...Vrem doar să îl împărtășim cât mai multor persoane. Dacă nu ai nevoie de el și nu îl vrei, atunci șterge-l."

Pe de altă parte, revista Rolling Stone a anunțat recent că peste 33 de milioane de oameni au ascultat deja noul album U2. Rămâne de văzut dacă acest record va avea un efect asupra cifrei de vânzări.

Citește mai multe despre BonoU2
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Single nou Tony Bennett & Lady Gaga - "Nature Boy" - AUDIO

Tony Bennett și Lady Gaga continuă promovarea albumului de jazz “Cheek to Cheek” prin lansarea unui nou single. Piesa promovată...

Închide