Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă îndeamnă tinerii să voteze: "Viitorul este mult mai aproape decât ți se pare acum" - VIDEO Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară Magia Untold și Neversea ajunge la Timișoara, va fi creat un nou festival Smiley joacă rolul principal în filmul "Odată pentru totdeauna"

Alex Clare a lansat o piesă nouă, "Never Let You Go" - LYRIC VIDEO

Alex Clare, artistul britanic ajuns în atenția publicului odată cu lansarea piesei "Too Close", a lansat pe piață cel de-al doilea album de studio, "Three Hearts". Noul single extras de pe acest material se numește "Never Let You Go" și poate fi ascultat în articol.
Alex Clare

Alex Clare

Înainte ca piesa "Too Close" să urce în topuri și să se audă pe posturile de radio de pretutindeni, Alex Clare susținea primul concert în România. Demontând ideea vehiculată în public privind vârsta înaintată a celor care concertează la noi, artistul britanic a pășit pe meleagurile mioritice înainte chiar de a fi așteptat, inaugurând în 2011 prima ediție Summer Well de la Buftea.

Mixul interesant dintre dubstep și o trăire în esență soul i-a permis lui Alex Clare accesul către două zone ale publicului. Nașterea acestei împletiri de stiluri s-a sedimentat pe un background de muzică jazz, blues și soul cu reprezentanți ai genului în Donny Hathaway și Stevie Wonder, artistul alunecând mai târziu spre zona electro. Nu știm ce influență asupra muzicii lui a avut relația sa de un an cu Amy Winehouse, cert este că la momentul respectiv (2006) Alex cânta într-un bar, ieșirea la rampa succesului comercial având loc mai târziu, după despărțirea acestora.

"Cred că primul moment în care am realizat că piesa (Too Close) a început să prindă la public a fost undeva în aprilie, mai 2012 când am ajuns pe primul loc în Germania. Știu că ajunsese pe locul 3 și am zburat în Germania pentru puțină promovare și când am coborât din avion am aflat că a urcat pe locul 1. Ăsta a fost primul episod din seria <<OK, încep să se întâmple lucruri>> .După aceea a izbucnit nebunia în America când auzeam piesa din ce în ce mai des la radio și vânzările creșteau în fiecare zi. Conștientizarea deplină a succesului am avut-o însă atunci când oamenii au început să-mi cânte versurile în concerte", a mărturisit Alex Clare pentru Rolling Stone Magazine.

În martie 2012, piesa Too Close a fost aleasă ca soundtrack într-o reclamă Microsoft pentru Internet Explorer 9. Această expunere a propulsat melodia pe locul 4 în topurile din UK și pe 7 în Billboard Hot 100.

După o pauză de 3 ani de la lansarea primului album, Alex Clare a revenit în august 2014 cu discul "Three Hearts". Materialul include 13 piese, noul single al artistului fiind "Never Let You Go".

Tracklist "Three Hearts" - Alex Clare

 1. Never Let You Go
 2. Three Hearts
 3. Take You Back
 4. Heavy Hands
 5. Just a Man
 6. The Story
 7. Not In Vain
 8. Sparks
 9. War Rages On
 10. Unconditional
 11. So Deep
 12. Holding On
 13. Addicted To Love

Alex Clare - "Never Let You Go" - LYRIC VIDEO

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Single nou Inna - "Devil's Paradise" - AUDIO

Inna continuă promovarea EP-ului “Summer Days” prin lansarea unui nou single, intitulat "Devil's Paradise". Piesa a fost produsă de băieții...

Închide