Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Smiley joacă rolul principal în filmul "Odată pentru totdeauna" Chitariști veniți la Sibiu Guitar Meeting 2020Peste 300 de chitariști au cântat la Sibiu Guitar Meeting 2020 - VIDEO Shakira și Jennifer Lopez la Super Bowl 2020 (Screenshot)Emmy 2020: Show-ul de la Super Bowl, pe lista câștigătorilor Damian Drăghici la Masked Singer România 2020 - captură ecranMasked Singer 2020: Damian Drăghici a fost Vampirul ce a interpretat piesa "Vals" Tavi Clonda în rolul lui Adam Lambert la "Te cunosc de undeva!" pe 19 septembrie 2020Tavi Clonda (Adam Lambert) n-a putut fi oprit de Putin & Obama la "Te cunosc de undeva!" Concurenții care au trecut de cel de-al doilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor 2020: Ce concurenți au trecut mai departe după cel de-al doilea episod

Leonard Cohen - "Almost Like the Blues", gânduri în surdină - AUDIO

Leonard Cohen a dezvăluit prima piesă de pe noul album "Popular Problems". Noul single se numește "Almost Like the Blues" și poate fi ascultat în articol.
Leonard Cohen in concert la Bucuresti - Piata Constitutiei, 2012

Leonard Cohen in concert la Bucuresti - Piata Constitutiei, 2012

Pensionarea nu este o opțiune pentru Leonard Cohen nici măcar în apropierea vârstei de 80 de ani. Pe 23 septembrie 2014, artistul va lansa un nou album intitulat "Popular Problems". Materialul este produs de Patrick Leonard și compus integral din compoziții noi.

Data lansării acestui nou disc nu a fost aleasă întâmplător. Pe 22 septembrie, respectiv cu o zi înainte de apariția pe piață a albumului, Leonard Cohen va sărbători împlinirea vârstei de 80 de ani, discul fiind astfel unul aniversar.

"Încă o dată, Leonard Cohen a depășit barierele industriei muzicale prin creativitatea sa. Aceste 9 piese sunt sublime, toate având spiritul unicității. Suntem încântați și onorați să celebrăm acest album aniversar alături de el", a declarat directorul casei de discuri Columbia Records, Rob Stringer.

Tracklist "Popular Problems" - Leonard Cohen

  1. "Slow"
  2. "Almost Like The Blues"
  3. "Samson In New Orleans"
  4. "A Street"
  5. "Did I Ever Love You"
  6. "My Oh My"
  7. "Nevermind"
  8. "Born In Chains"
  9. "You Got Me Singing"

Prima piesă dezvăluită de pe acest nou album Leonard Cohen se numește "Almost Like the Blues" și poate fi ascultată mai jos.

Leonard Cohen - "Almost Like the Blues"

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=9VYXECtjOos&w=600]

De-a lungul unei cariere ce se extinde pe 6 deceniiLeonard Cohen şi-a dezvăluit lumea secretă în cântece care alină inima și seduc intelectul. Cele mai multe dintre albumele sale au devenit clasice, piesele lui fiind reinterpretate în peste 1.300 de variante, de artiști și trupe ca U2, REM, Nick Cave sau Johnny Cash. În 2010, Leonard Cohen a fost inclus oficial în Rock and Roll Hall of Fame.

Ultimul concert susținut de artist în România a avut loc pe 22 septembrie 2012. Leonard Cohen a cântat în Piața Constituției din București în fața a aproximativ 15.000 de spectatori. Concertul a făcut parte din turneul de promovare a celui de-al 12-lea album, "Old Ideas".

Citește mai multe despre Leonard Cohen
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Single nou Lenny Kravitz - "Strut" - AUDIO

Lenny Kravitz a lansat un single intitulat "Strut". Piesa dă titlul noului album al artistului, ce va fi lansat pe...

Închide