Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Billie Eilish: The World’s A Little BlurryUn documentar despre Billie Eilish apare în februarie 2021 - VIDEO TEASER Videoclip Ozzy Osbourne Elton John Ordinary ManOzzy Osbourne lucrează la un nou LP: "Acum ai tot timpul din lume să faci cel mai bun album posibil AC/DC - Rock The Blues AwayAC/DC revine, o serie de teasere alimentează suspansul - VIDEO Holograf feat. K-Gula - Grijile s-au dusHolograf feat. K-Gula - Grijile s-au dus Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020

"All rise!", ne spune Dave Grohl în teaser-ul noului album Foo Fighters

Înainte de marele anunț programat pe 11 august, Dave Grohl ne invită să ascultăm un fragment audio reprezentativ pentru noul album Foo Fighters. Teaser-ul are 8 secunde, a fost lansat pe 8 august și promovează cel de-al 8-lea disc al formației. Coincidență? Evident că nu.
Foo Fighters

Foo Fighters

Foo Fighters a terminat înregistrările pentru noul album iar acum țin fanii pe jar. Recent, formația a dat de veste că pe 11 august publicul va avea parte de o mare surpriză, anunțul având legătură desigur cu discul proaspăt finalizat. Între timp, anumite informații au ajuns deja pe internet: unele oficiale, altele mai puțin oficiale.

Din categoria "neoficial" face parte coperta noului album Foo Fighters. Artwork-ul ce ar fi putut intra la secțiunea "dezvăluiri pregătite pentru 11 august" a apărut recent în online. Deși trupa nu a confirmat încă dacă imaginea este într-adevăr coperta discului, se găsesc suficiente indicii care să ne convingă de autenticitatea sa. Cifra 8 și cele 8 orașe în care formația a înregistrat materialul sunt elementele ilustrate care par să indice nu doar că aceasta este coperta, ci și că titlul discului ar putea fi chiar "8".

Coperta noului album Foo Fighters

Coperta noului album Foo Fighters

Dacă indiciille acestea "neoficiale" nu au fost suficiente pentru a trage o concluzie în privința titlului, atunci le amintim și pe cele oficiale. Recent, Foo Fighters a publicat pe canalul de YouTube al formației un teaser denumit sugestiv "8". În cele 8 secunde ale fragmentului audio putem asculta un "All rise!" gutural interpretat cu măiestrie de Dave Grohl. S-ar părea că pentru Foo Fighters cifra magică nu este "3", așa cum am învățat la școală, ci "8".

Foo Fighters - "8" (teaser album)

Precedentul album Foo Fighters, “Wasting Light”, a apărut pe piață în 2011. Materialul a fost înregistrat chiar în garajul lui Grohl din Encino, California,  folosindu-se doar echipament analogic. Nu au mai existat corecturile de post-producție, astfel că trupa a repetat piesele timp de o lună. Partea de producție a fost realizată de același Butch Vig. În contrast cu experimentele muzicale de pe celelalte albume, pe “Wasting Light” grupul s-a îndreptat către un sunet mai dur și mai crud. Majoritatea versurilor au fost compuse de Dave Grohl, piesele fiind inspirate din reflecțiile artistului asupra vieții sale și a viitorului.

Citește mai multe despre Dave GrohlFoo Fighters
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Beyonce va primi la gala MTV VMA premiul Michael Jackson Video Vanguard

Cu 8 nominalizări bifate pe lista anunțată de organizatorii MTV VMA, Beyonce are asigurat deja primul trofeu. Aceasta va primi...

Închide