Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO JurjakStreet Delivery 2020 | Concerte cu ReSoluții - Programul pe zile Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică INFO CONCERT:
Street Delivery 2020
B.U.G. MafiaAscultă noua piesă B.U.G. Mafia - "8 Zile Din 7" (feat. AMI) - AUDIO TOPIC"Breaking Me", hitul DJ-ului Topic, este piesa verii 2020, potrivit Shazam

Betty Who? - VIDEO

Betty Who sau Katy Perry Who? Jessica Anne Newham, that's who. Cu sau fără pseudonim, însă, artista australiană ar putea fi noua senzație a muzicii pop. Nu știm exact care sunt actualele regine ale genului ce și-ar putea pierde tronul, însă Betty Who nu glumește când spune că își dorește să fie un star pop. Se va instaura deci fie un nou trend, mai retro-indie, fie va fi "absorbită" și "dizolvată" în actualul amalgam. În oricare dintre cazuri, procesul va fi unul interesant de urmărit.
Betty Who

Betty Who

Nu, Pink nu are nicio soră pe continentul australian care își spune Betty Who. Dar dacă ar fi avut, probabil că Jessica Anne Newham ar fi fost candidata perfectă pentru acest rol. Atitudine există, tunsoarea este acolo, spiritul rebel se manifestă. La capitolul sound nu mai găsim atât de multe asemănări, dar probabil că e mai bine așa. Publicul ar fi considerat-o atunci un artist-tribut.

Cine e atunci Betty Who? Deocamdată, un artist recomandat de publicațiile Time și Elle Magazine. În curând, o nouă senzație a muzicii pop. Așa spun, cel puțin, criticii care i-au ascultat EP-ul de debut, "The Movement", lansat în 2013.  "Euforia anilor '80 într-un vârtej ce te furnică pe șira spinării", au scris editorii de la Idolator într-un review, cei de la Popjustice numindu-l "singurul EP acătării din 2013".

Atenția pe care Betty Who a început să o primească în ultima perioadă se datorează și unui clip nepremeditat în procesul promovării sale. Spencer Stout l-a cerut în căsătorie pe iubitul său, Dustin, în timpul unul flash mob, pe fundalul acestui video urcat pe YouTube putând fi ascultată piesa  "Somebody Loves You" a lui Betty Who. Clipul a devenit viral, oamenii au început să caute melodia, și așa s-au strâns 11 milioane de vizualizări. Această întorsătură fericită a evenimentelor i-a adus artistei în vârstă de 22 de ani un contract cu RCA Records.

Betty Who - "Somebody Loves You"

"Iau influențe din muzica trecutului și le mixez cu emoțiile prin care trec acum. În secret, suntem cu toții prinși în povești de iubire sau doborîți de eșecuri sentimetale. Îmbinând toate aceste lucruri am reușit să creez un intrument pentru a da naștere muzicii pe care mi-o doresc." - Betty Who

Înainte de a face asta, însă, Betty Who a studiat muzica clasică. A învățat să cânte la violoncel când avea doar 4 ani, urmând 14 ani mai târziu cursurile facultății Interlochen Center for the Arts din Michigan, Norah Jones numărându-se printre absolvenții acestei instituții.

"Muzica este întreaga mea viață. Mă descrie până la ultimul detaliu și mi-am petrecut fiecare clipă încercând să ajung exact artistul care să mă reprezinte. Nu aș fi vrut să renunțe la mine casele de discuri de vreo 6 ori, înțelegi? Asta e ce-mi doresc și asta e șansa mea", a declarat Betty Who într-un interviu acordat revistei ELLE.

Cel de-al doilea EP al artistei, "Slow Dancing", a debutat pe primul loc în topul iTunes Pop Music. Momentan, Betty Who lucrează la albumul de debut, ce va fi lansat în octombrie 2014. Live va putea fi văzută alături de Katy Perry, pe porțiunea australiană a turneului mondial Prismatic.

Betty Who - "Heartbreak Dream"

Citește mai multe despre Betty Who
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Romanian Music Awards 2014: nominalizări, detalii despre vot

Cea de-a 12-a ediție a galei Romanian Music Awards va avea loc pe 12 septembrie 2014 în Piața Sfatului din...

Închide