Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă îndeamnă tinerii să voteze: "Viitorul este mult mai aproape decât ți se pare acum" - VIDEO Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară Magia Untold și Neversea ajunge la Timișoara, va fi creat un nou festival Smiley joacă rolul principal în filmul "Odată pentru totdeauna"

Tony Iommi și Tom Jones dau credibilitate unei farse din anii '80

Un articol de tip farsă redactat de 1 aprilie în urmă cu mai bine de 25 de ani s-ar putea transforma din păcăleală în predicție. Colaborarea dintre Tony Iommi și Tom Jones anunțată în anii '80 de revista Kerrang! este în prezent o sugestie tentantă, luată în considerare de către ambii muzicieni. "Nu e o idee rea, nu-i așa?", i-a spus Tom Jones chitaristului Black Sabbath într-o discuție recentă.

Tony Iommi / Tom Jones

Cele mai bune farse sunt cele care rămân în amintire chiar și după 25 de ani. O astfel de păcăleală este cea pusă în aplicare de Kerrang! în 1988. Cu ocazia zilei de 1 aprilie, editorii revistei au realizat un articol prin care dădeau sfoară în țară cu privire la o colaborare cel puțin atipică, dacă nu improbabilă: Tom Jones și Black Sabbath împreună, pe aceeași scenă. Mai exact, presupusa colaborare consta în înregistrarea unui album-concept și în susținerea unui amplu turneu.

Deși foarte mulți s-au amuzat la momentul respectiv, intuind că este o păcăleală de 1 aprilie, s-ar părea că cine râde la urmă, râde mai bine. Tony Iommi și Tom Jones consideră farsa drept o sugestie interesantă, ce s-ar putea transforma la un moment dat într-o colaborare reală.

"L-am întâlnit pe Tom de câteva ori. Într-una din zile discutam și mi-a spus: <<Ai apucat să citești vreodată articolul acela din presă în care scria că eu aș colabora cu voi (membrii Black Sabbath)?>>". I-am spus că da, iar atunci el a continuat: <<Nu e o idee rea, nu-i așa?>>. Îmi place de Tom, e bun. Chiar mi-ar plăcea să colaborez cu el. S-ar putea să funcționeze", a mărturisit Tony Iommi într-un interviu acordat recent.

După o pauză de 35 de ani, Black Sabbath a revenit în 2013 cu primul album cu Ozzy Osbourne la voce. "13" a urcat pe primul loc în topul oficial al albumelor din Marea Britanie, fiind primul material discografic din ultimii 43 de ani care atinge această performanță. Ultimul album al trupei care a reușit să se claseze pe prima poziție a fost albumul "Paranoid", lansat în 1970. "13" s-a vândut cu peste 13.000 de exemplare mai mult față de ocupantul locului 2, albumul "BE" lansat de Liam Gallagher (ex-Oasis) cu trupa Beady Eye.

În ciuda succesului înregistrat cu "13" , nu se știe încă dacă Black Sabbath va mai înregistra un nou album sau dacă va mai susține vreun turneu. Posibilitatea colaborării cu Tom Jones rămâne, așadar, în cărți, programul chitaristului Tony Iommi nefiind foarte încărcat momentan.

Citește mai multe despre Black SabbathTom JonesTony Iommi
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Noul fix al lui Sonny Flame: "Pune-mă-n cap"

Sonny Flame a lansat single-ul "Pune-mă-n cap", un vis sau un fix ce va fi adoptat de tinerii dornici de distracție...

Închide