Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Neil Young live în Ziggodome Amsterdam, 2019Neil Young îl dă în judecată pe Donald Trump Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019Deep Purple nu are de gând să iasă prea curând la pensie Adrian Despot: "Vița de Vie - În corzi e cea mai bună producție a unui concert live în România" Serj Tankian (System Of A Down) Live (screenshot)Lineup-ul Download Festival 2021 - Nume mari din muzica rock, metal și alternative Alexandru AndrieșAlexandru Andrieș revine pe scenă, în septembrie va susține un concert în aer liber Stevie NicksStevie Nicks ne roagă să purtăm măști: "Vă rog, nu abandonați lumea asta"

The Neighbourhood, "indienii" care cred că rockul e mort și bisurile sunt forțate - VIDEO

După blocurile gri sunt în continuare ei, "care te fac pe tine", așa cum ziceau clasicii noștri de la B.U.G. Mafia. Teoria e valabilă și în cartierul suprasaturat al indie rockului. The Neighbourhood este o trupă nouă compusă din 5 "indieni" (indie players) "care te fac pe tine", în sensul că te provoacă prin atitudine. Au reușit să iasă din mulțime printr-un Number One în topul pieselor de rock alternativ din SUA, iar acum susțin că rockul e mort și bisul e forțat. Cum ar spune Ron Burgundy, "Boy, that escalated quickly".
The Neighbourhood

The Neighbourhood live

The Neighbourhood cântă din 2011. În cei 3 ani de când se află pe piață au reușit să semneze un contract cu Columbia Records, să lanseze două EP-uri ("I'm Sorry..." și "Thank You") și un album ( "I Love You.") și să obțină un Number One în topul Billboard Alternative Songs. Piesa care i-a plasat în atenția mediatică a fost "Sweater Weather", compoziție ce a pornit de la un simplu ritm de chitară.

"Într-o zi, eu și Jesse (vocalistul) eram la mine acasă, iar eu zdrăngăneam la chitară. La un moment dat, Jesse m-a oprit și mi-a spus <<Hei, sună cool, hai să înregistrăm asta>>. Înregistrarea aia a devenit "Sweater Weather". Când am terminat piesa complet, cu versuri și tot, ne-am spus <<Ok, sună destul de bine, ar trebui să continuăm să compunem>>", a povestit pentru un post de radio chitaristul Zack Abels.

The Neighbourhood

The Neighbourhood

Originară din California, formația este compusă din Je$$e Rutherford (voce), Zach Abels (chitară), Michael "Mikey" Margott (bass), Jeremy Freedman (chitară) și Brandon Fried (tobe). Inițial, bateristul formației a fost Bryan Sammis, însă, așa cum se întâmplă atunci când "prinzi aripi", la un moment dat nu toți membrii zboară în aceeași direcție. Bryan a optat deci pentru o carieră solo, părăsind formația în ianuarie 2014.

"Sweater Weather", deși este o piesă extrem de populară pentru o trupă la debut, nu este decât începutul carierei The Neighbourhood. Așa cred, cel puțin, membrii formației, care își doresc să ajungă cunoscuți la nivel internațional și, de ce nu, să dețină titlul de "cea mai bună trupă din lume".

The Neighbourhood - "Sweater Weather"

Membrii The Neighbourhood, ce nu au atins încă pragul de 25 de ani, cred că rock'n'roll-ul e complet mort. Declarația a fost făcută recent, în cadrul unui interviu acordat revistei Billboard cu ocazia concertului de pe scena principală a KROQ's Weenie Roast.

"Cred că trupele de la ora actuală nu au habar de nimic. Cred că arta e pierdută, iar rock'n'roll-ul e complet mort. Treci des pe aici? Probabil ai trecut pe lângă toți membrii din trupele cu hituri ce au primit multiple certificări de platină, dar fără să știi cine sunt ei. Și același lucru s-ar întâmpla dacă ar intra într-un mall. Nimeni nu mai știe cine e cine. Avem micul nostru univers. Eu vreau să avem mai mult decât atât", a spus cu convingere solistul Je$$e Rutherford.

Deși declarația ar putea fi interpretată ca o insultă la adresa colegilor de breaslă, vocalistul include și trupa The Neighbourhood în aceeași masă de muzicieni anonimi. Ultimele staruri rock pe care Rutherford și le amintește sunt cei de la Guns N' Roses și Motley Crue, cam acesta fiind calibrul la care și-ar dori să ajungă.

The Neighbourhood - "How" @ Letterman

Chiar dacă starurile rock oferă de obicei bisuri, la concertele The Neighbourhood, ce au început să se extindă din America spre Europa (următorul festival e programat în Olanda), fanii nu vor avea parte de așa ceva. Membrii trupei cred că bisurile sunt forțate, așa încât le exclud din show-urile lor.

"De obicei nu cântăm bisuri pentru că nu ne plac. Sunt de prost gust pentru că sunt forțate - nu vrem ca oamenii să ne implore să ne întoarcem pe scenă. E ca și cum ai fi model și ai apărea pe primele pagini ale revistelor și te-ai duce la cele mai populare puncte de vânzare așteptând ca oamenii să treacă și să spună <<Wow, ce revistă grozavă!>>. E ca și cum ai forța oamenii să-ți acorde atenție, e un gest disperat." - The Neighbourhood pentru Digital Spy

Fără bisuri și fără rock'n'roll deci, dar cu un nou album în pregătire. Discul se numește "#000000 & #FFFFFF" sau "Black & White" și va apărea pe piață în curând. A, și dacă vă întrebați de ce toate pozele/clipurile/aparițiile TV sunt alb-negru, răspunsul este simplu: din dorința trupei.

După atâtea păreri împărtășite presei, puștii ar putea părea aroganți. Totuși, câtă vreme muzica sună bine, își pot permite orice tip de declarații, cu atât mai mult cu cât ele vin însoțite de argumente.

The Neighbourhood - "Flawless" (Visualette)

Citește mai multe despre The Neighbourhood
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Cele mai urmărite videoclipuri de pe YouTube în 2014 - TOP 10

YouTube a făcut publică lista celor mai urmărite videoclipuri de pe YouTube de la începutul anului 2014 până în prezent....

Închide