Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen (2019)Eurovision 2020: Ascultă cele 5 piese propuse pentru a reprezenta România INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
Roxen (2019)Roxen va reprezenta România la Eurovision 2020 - Află-i povestea! INFO CONCERT:
Summer Well 2020

Mircea Baniciu și Ducu Bertzi vor cânta la Sighișoara Medievală 2014

Festivalul Sighișoara Medievală 2014 se va desfășura în perioada 25 - 27 iulie, tematica aleasă fiind "Jacques de Molay - 700 de ani de cavalerism". Printre artiștii confirmați la eveniment se numără Mircea Baniciu și Ducu Bertzi, de programul artistic ocupându-se regizorul și actorul Liviu Pancu.
Mircea Baniciu și Ducu Bertzi, artiști confirmați la Sighișoara Medievală 2014

Mircea Baniciu și Ducu Bertzi, artiști confirmați la Sighișoara Medievală 2014

Ca în fiecare an, Festivalul Medieval Sighișoara își deschide porțile pentru a celebra evenimente importante din trecut și figuri marcante ale istoriei noastre, oferind publicului un spectacol artistic tematic pentru o reîntoarcere în timp, în vremuri de demult. Ediția din 2014 propune turiștilor din țară și de peste granițe celebrarea a 700 de ani de cavalerism împliniți de la moartea Marelui Maestru TemplierJacques de Molay. Aflat la conducerea Ordinului Cavalerilor Templieri din 1292 până la dizolvarea sa, în 1307, Jacques de Molay a fost ultimul mare lider al celei mai cunoscute organizații militar-călugărești. 

Programul artistic pentru Sighișoara Medievală 2014 va fi pregătit de Liviu Pancu, director-fondator al Teatrului Scena din Cetatea Medievala Tîrgu-Mureș. Printre ordinele cavalerești confirmate la ediția de anul acesta se numără Ordinul Cavalerilor Gladius Dei - Sibiu, Ordinul Cavalerilor Lup – Tîrgu-Mureș, Ordinul Cavalerilor ArtGotica - Sibiu și Cavalerii Străjerii Moldovei Tîrgu Neamț.

Muzica va fi, de asemenea, un element important în desfășurarea evenimentului. În cele 3 zile de festival, publicul va putea asista la concerte de muzică folk, rock și medievală. Printre artiștii confirmați la Sighișoara Medievală 2014 se numără doi dintre cei mai îndrăgiți folkiști români, Mircea Baniciu și Ducu Bertzi. Cei doi au urcat pe aceeași scenă și în cadrul evenimentului "Flori pentru suflet - Remember Florian Pittiş" din aprilie, dedicat memoriei "Moțului", simbol al culturii românești și al dezideratului de libertate.

Remember Florian Pittiş 2014 - Vinovaţii fără vină...

Alături de Mircea Baniciu și Ducu Bertzi vor fi și Puiu Ivanitchi și trupa de  folk, rock și ambiental Bucium. Grupul de muzică medievală și celtică Lupus Dacus va fi, de asemenea, prezent la eveniment.

Numele tuturor trupelor și artiștilor care vor cânta la Sighișoara Medievală 2014 vor fi anunțate în curând, împreună cu programul detaliat al evenimentului.

Festivalul este organizat de Primăria Municipiului Sighișoara în parteneriat cu Asociația Turistică Sighișoara și Teatrul Scena. O noutate a ediției din 2014 este desfășurarea festivalului sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României. De asemenea, Florin Piersic a fost numit Director Onorific Sighișoara Medievală 2014.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Ducu BertziMircea Baniciu
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Sighișoara Medievală 2014 - "Jacques de Molay - 700 de ani de cavalerism"

Festivalul Sighișoara Medievală ajunge anul acesta la cea de-a 22-a ediție. Îndrăgitul eveniment a cărei reputație a trecut granițele țării...

Închide