Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen (2019)Eurovision 2020: Ascultă cele 5 piese propuse pentru a reprezenta România INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
Roxen (2019)Roxen va reprezenta România la Eurovision 2020 - Află-i povestea! INFO CONCERT:
Summer Well 2020

Jimi Hendrix, interpretat de Andre 3000 în "All Is By My Side" - TRAILER

Trailerul oficial al filmului biografic Jimi Hendrix, "All Is By My Side", a fost recent lansat. Clipul oferă fanilor muzicianului oportunitatea de a-și forma o părere despre peliculă înainte de a păși în cinematografe.

Jimi Hendrix - ”All Is By My Side” (Imagine din film) (foto: IMDB)

În 1966, Johnny Allen Hendrix a părăsit America și s-a mutat în Anglia, unde a început să lucreze la primul material discografic, "Are You Experienced", ce a marcat începutul proiectului The Jimi Hendrix Experience. Filmul biografic "All Is By My Side" își propune să prezinte în detaliu primul an al celebrului chitarist. Regizorul John Ridley analizează procesul de creație a discului de debut și impactul pe care l-a avut Hendrix pe scena britanică a muzicii rock. În același timp, acesta încearcă să arate istoria omului din spatele legendei, punând accentul și pe oamenii pe care acesta i-a iubit și care l-au inspirat.

Filmările au avut loc în vara lui 2012 în Wicklow, Irlanda, iar Andre 3000 de la OutKast a intrat în pielea lui Jimi Hendrix. Premiera filmului a avut loc în septembrie 2013 la Festivalul Internațional de Film de la Toronto. Pelicula va ajunge în cinematografele din UK pe 8 august.

Deși "All Is By My Side" se concentrează asupra primului album, în film nu vor apărea piese compuse și înregistrate de Hendrix. Cei care dețin drepturile de autor asupra muzicii chiatristului au respins cererea de a folosi compozițiile chitaristului. În schimb, îl vom vedea pe Andre 3000 interpretând cover-uri după The Beatles și Muddy Waters, pe care Hendrix obișnuia să le cânte în anii '60.

Nu vreau să dezvălui prea multe despre peliculă, dar cred că Jimi Hendrix ar fi fost mulțumit de el. Rolul a fost o adevărată aventură. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să nu-l privesc pe Hendrix ca pe un idol, pentru că atunci când ești prins în poveste, tu, ca artist, nu ești conștient că ești un idol pentru alții. Tu nu știi asta. Așa că l-am analizat ca om și m-am întrebat: Ce și-ar dori Jimi ca lumea să afle despre el? Ceva ce nu pot găsi pe YouTube... - Andre 3000 pentru Associated Press.

Jimi Hendrix - "All Is By My Side" - TRAILER

Citește mai multe despre Jimi Hendrix
RECOMANDARE:Alege un disc Jimi Hendrix

Cumpără un album Jimi Hendrix pentru fotoneca ta specială sau pentru a-l dărui unui fan Hendrix

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
"Anotimpurile poeziei românești" cu Tudor Gheorghe la Sala Palatului

Tudor Gheorghe va aduce "Anotimpurile poeziei românești" la Sala Palatului pe 9 octombrie 2014. Pe scenă va fi acompaniat de...

Închide