Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Sighișoara Medievală 2014 - "Jacques de Molay - 700 de ani de cavalerism"

Festivalul Sighișoara Medievală ajunge anul acesta la cea de-a 22-a ediție. Îndrăgitul eveniment a cărei reputație a trecut granițele țării se va desfășura în perioada 25 - 27 iulie 2014, tematica aleasă fiind "Jacques de Molay - 700 de ani de cavalerism". Directorul onorific al acestei ediții va fi actorul Florin Piersic.

Publicat

pe

Lupte la Festivalul Sighișoara Medievală
Lupte la Festivalul Sighișoara Medievală │ FOTO: Bogdan Petre / imidoresc.ro

Festivalul Sighișoara Medievală 2014 va oferi vreme de 3 zile un prilej de pribegie în vremuri de demult, propunând prin spectacole artistice și concerte tematice o veritabilă reîntoarcere în timp. Cea de-a 22-a ediție a evenimentului se va desfășura în perioada 25 - 27 iulie pe 3 scene: Piața Centrală, Turnul cu Ceas și Piața Boemă. Pentru festival sunt puse la dispoziție, de asemenea, Sala Festivă și Sala Mică a Primăriei, piețele și străzile cetății și Piața Octavian Goga.

Tematica aleasă pentru anul acesta este "Jacques de Molay - 700 de ani de cavalerism". Programul artistic al evenimentului va fi coordonat tot de regizorul și actorul Liviu Pancu, cel care la edițiile anterioare readucea în prezent istoria Ioanei D’Arc și a lui Vlad Țepeș.

O noutate a ediției din 2014 este desfășurarea evenimentului sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României. De asemenea, conform administrației locale, Florin Piersic a fost numit Director Onorific Sighișoara Medievală 2014.

Festivalul este organizat de Primăria Municipiului Sighișoara în parteneriat cu Asociația Turistică Sighișoara și Teatrul Scena. Pentru ediția din 2014 s-au alocat din partea Primăriei Municipiului Sighișoara 130.000 lei din bugetul local.

Parada Trubadurilor la Festivalul Sighișoara Medievală

Parada Trubadurilor la Festivalul Sighișoara Medievală │ FOTO: Bogdan Petre / imidoresc.ro

Ca și în anii trecuți, la festivalul medieval de la Sighișoara vor participa ansambluri de muzică medievală, trupe și companii de teatru și animație medievală. Programul ediției 2014 nu a fost încă făcut public, însă mai jos găsiți o listă a ordinelor cavalerești ce vor fi prezente la festival, precum și reguli de acces în cetate.

Ordine și grupări cavalerești la Festivalul Sighișoara Medievală 2014:

  • Ordinul Cavalerilor Gladius Dei - Sibiu
  • Ordinul Cavalerilor de Medias
  • Ordinul Cavalerilor Lup – Targu-Mures
  • Ordinul Cavalerilor ArtGotica - Sibiu
  • Ordinul Cavalerilor Cerb - Sighișoara
  • Cavalerii Străjerii Moldovei Tîrgu Neamț
  • Cavalerii Templului Sacru
  • Ordinul Cavalerilor de Saint Bernard

Parcarea mașinilor în perioada desfășurării festivalului:

Accesul auto în Cetatea Medievală va fi interzis în perioada 25 - 27 iulie, cu excepția riveranilor (care vor parca fie  în afara perimetrului Cetății medievale, fie în curtea aferentă locuinței) și a autoturismelor autorizate de organizatori. În Piața Octavian Goga, Strada Morii și strada Hermann Oberth parcarea este interzisă.

Restricții auto în perioada desfășurării festivalului:

Circulația auto va fi închisă sau restricționată în următoarele zone (intersecții):

  • Strada Herman Oberth capătul de sud al parcului
  • Strada Herman Oberth capătul de nord al parcului
  • Strada 1 Decembrie 1918 - Strada Octavian Goga
  • Strada Consiliul Europei - Strada Morii
  • alte puncte convenite de organizatori

Trending