Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă îndeamnă tinerii să voteze: "Viitorul este mult mai aproape decât ți se pare acum" - VIDEO Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară Magia Untold și Neversea ajunge la Timișoara, va fi creat un nou festival Smiley joacă rolul principal în filmul "Odată pentru totdeauna"

Sighișoara Medievală 2014 - "Jacques de Molay - 700 de ani de cavalerism"

Festivalul Sighișoara Medievală ajunge anul acesta la cea de-a 22-a ediție. Îndrăgitul eveniment a cărei reputație a trecut granițele țării se va desfășura în perioada 25 - 27 iulie 2014, tematica aleasă fiind "Jacques de Molay - 700 de ani de cavalerism". Directorul onorific al acestei ediții va fi actorul Florin Piersic.
Lupte la Festivalul Sighișoara Medievală

Lupte la Festivalul Sighișoara Medievală (foto: Bogdan Petre / imidoresc.ro)

Festivalul Sighișoara Medievală 2014 va oferi vreme de 3 zile un prilej de pribegie în vremuri de demult, propunând prin spectacole artistice și concerte tematice o veritabilă reîntoarcere în timp. Cea de-a 22-a ediție a evenimentului se va desfășura în perioada 25 - 27 iulie pe 3 scene: Piața Centrală, Turnul cu Ceas și Piața Boemă. Pentru festival sunt puse la dispoziție, de asemenea, Sala Festivă și Sala Mică a Primăriei, piețele și străzile cetății și Piața Octavian Goga.

Tematica aleasă pentru anul acesta este "Jacques de Molay - 700 de ani de cavalerism". Programul artistic al evenimentului va fi coordonat tot de regizorul și actorul Liviu Pancu, cel care la edițiile anterioare readucea în prezent istoria Ioanei D’Arc și a lui Vlad Țepeș.

O noutate a ediției din 2014 este desfășurarea evenimentului sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Margareta a României. De asemenea, conform administrației locale, Florin Piersic a fost numit Director Onorific Sighișoara Medievală 2014.

Festivalul este organizat de Primăria Municipiului Sighișoara în parteneriat cu Asociația Turistică Sighișoara și Teatrul Scena. Pentru ediția din 2014 s-au alocat din partea Primăriei Municipiului Sighișoara 130.000 lei din bugetul local.

Parada Trubadurilor la Festivalul Sighișoara Medievală

Parada Trubadurilor la Festivalul Sighișoara Medievală (Foto: Bogdan Petre / imidoresc.ro)

Ca și în anii trecuți, la festivalul medieval de la Sighișoara vor participa ansambluri de muzică medievală, trupe și companii de teatru și animație medievală. Programul ediției 2014 nu a fost încă făcut public, însă mai jos găsiți o listă a ordinelor cavalerești ce vor fi prezente la festival, precum și reguli de acces în cetate.

Ordine și grupări cavalerești la Festivalul Sighișoara Medievală 2014:

 • Ordinul Cavalerilor Gladius Dei - Sibiu
 • Ordinul Cavalerilor de Medias
 • Ordinul Cavalerilor Lup – Targu-Mures
 • Ordinul Cavalerilor ArtGotica - Sibiu
 • Ordinul Cavalerilor Cerb - Sighișoara
 • Cavalerii Străjerii Moldovei Tîrgu Neamț
 • Cavalerii Templului Sacru
 • Ordinul Cavalerilor de Saint Bernard

Parcarea mașinilor în perioada desfășurării festivalului:

Accesul auto în Cetatea Medievală va fi interzis în perioada 25 - 27 iulie, cu excepția riveranilor (care vor parca fie  în afara perimetrului Cetății medievale, fie în curtea aferentă locuinței) și a autoturismelor autorizate de organizatori. În Piața Octavian Goga, Strada Morii și strada Hermann Oberth parcarea este interzisă.

Restricții auto în perioada desfășurării festivalului:

Circulația auto va fi închisă sau restricționată în următoarele zone (intersecții):

 • Strada Herman Oberth capătul de sud al parcului
 • Strada Herman Oberth capătul de nord al parcului
 • Strada 1 Decembrie 1918 - Strada Octavian Goga
 • Strada Consiliul Europei - Strada Morii
 • alte puncte convenite de organizatori

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Deep Purple va lansa un nou album în 2015

Deep Purple a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre lansarea unui nou album. Deși nu a fost anunțată...

Închide