Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Videoclip Ozzy Osbourne Elton John Ordinary ManOzzy Osbourne lucrează la un nou LP: "Acum ai tot timpul din lume să faci cel mai bun album posibil AC/DC - Rock The Blues AwayAC/DC revine, o serie de teasere alimentează suspansul - VIDEO Holograf feat. K-Gula - Grijile s-au dusHolograf feat. K-Gula - Grijile s-au dus Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară

Eric Clapton, Mark Knopfler, Don White - "Train To Nowhere" (cover J J Cale) - AUDIO

În memoria lui J J Cale, ce s-a stins din viață în urmă cu un an, Eric Clapton lansează albumul tribut "The Breeze, An Appreciation of JJ Cale". Ultimul single dezvăluit de pe acest disc se numește "Train To Nowhere" și este interpretat de către Eric Clapton alături de Mark Knopfler și Don White. Coverul poate fi ascultat în articol.

Eric Clapton și J J Cale (foto: Brian Rooney)

J J Cale este unul dintre fondatorii genului Tulsa, un stil muzical ce încorporează influențe din country-ul, rock 'n' roll-ul și blues-ul anilor '50 și '60. Muzicianul, ce s-a stins din viață pe 26 iulie 2013, a fost comparat cu Jimi Hendrix și considerat de Neil Young unul dintre cei mai buni chitariști ai lumii.

În amintirea legendarului muzician, Eric Clapton a înregistrat "The Breeze, An Appreciation of JJ Cale", ce include 16 coveruri după JJ Cale. Discul va fi lansat pe 29 iulie, Clapton cooptându-i pentru acest proiect pe John Mayer, Willie Nelson, Christine Lakeland, Tom Petty, Derek Trucks, Mark Knopfler și Don White.

"Aș vrea ca oamenii să înțeleagă cu adevărat cine a fost și ce a făcut J.J. Cale. Eu sunt doar mesagerul. Întotdeauna am simțit că asta e treaba mea. Am încercat să interpretez lucrurile astfel încât publicul larg, sau cel puțin cei care ascultă ceea ce fac eu, să-și pună întrebarea de unde vin toate astea." - Eric Clapton

"The Breeze: An Appreciation of JJ Cale" Tracklist:

 1. Call Me The Breeze (Vocals Eric Clapton)
 2. Rock And Roll Records (Vocals Eric Clapton & Tom Petty)
 3. Someday (Vocals Mark Knopfler)
 4. Lies (Vocals John Mayer & Eric Clapton)
 5. Sensitive Kind (Vocals Don White)
 6. Cajun Moon (Vocals Eric Clapton)
 7. Magnolia (Vocals John Mayer)
 8. I Got The Same Old Blues (Vocals Tom Petty & Eric Clapton)
 9. Songbird (Vocals Willie Nelson & Eric Clapton)
 10. Since You Said Goodbye (Vocals Eric Clapton)
 11. I’ll Be There (If You Ever Want Me) (Vocals Don White & Eric Clapton)
 12. The Old Man And Me (Vocals Tom Petty)
 13. Train To Nowhere (Vocals Mark Knopfler, Don White & Eric Clapton)
 14. Starbound (Vocals Willie Nelson)
 15. Don’t Wait (Vocals Eric Clapton & John Mayer)
 16. Crying Eyes (Vocals Eric Clapton & Christine Lakeland)

Eric Clapton, Mark Knopfler, Don White - "Train To Nowhere"

În 2013, Eric Clapton a sărbătorit 50 de ani de activitate muzicală prin lansarea albumului “Old Sock”. Discul conține 10 piese din repertoriul internațional ce sunt un omagiu adus artiștilor care l-au inspirat de-a lungul carierei. Clapton explorează stările romantice din anii ’30 cu ritmurile reggae, soul, rock și blues. Piesele aparțin unor artiști ca Leadbelly, J.J. Cale, Peter Tosh, George Gershwin, Gary Moore sau Taj Mahal.

În cei 50 de ani de carieră, Eric Clapton a primit numeroase premii, fiind singurul artist care a fost inclus de trei ori în Rock & Roll Hall of Fame (în calitate de membru al Yardbirds, Cream și ca artist solo). În plus, Clapton a caștigat 18 premii Grammy și a primit peste 80 de discuri de aur, platină și diamant. Clapton a vândut peste 42 de milioane de albume, fiind unul dintre cei mai faimoși și influenți chitariști din lume.

Citește mai multe despre Eric ClaptonMark Knopfler
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Direcția 5 și Lidia Buble - "Forever Love" - AUDIO

Direcția 5 și Lidia Buble ne vorbesc despre iubire într-un featuring intitulat "Forever Love". Piesa este inclusă pe noul album...

Închide