Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă îndeamnă tinerii să voteze: "Viitorul este mult mai aproape decât ți se pare acum" - VIDEO Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară Magia Untold și Neversea ajunge la Timișoara, va fi creat un nou festival Smiley joacă rolul principal în filmul "Odată pentru totdeauna"

Deep Purple va lansa un nou album în 2015

Deep Purple a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre lansarea unui nou album. Deși nu a fost anunțată o dată exactă, basistul Roger Glover a asigurat publicul că cel de-al 20-lea disc Deep Purple va apărea pe piață în 2015.

Concert Deep Purple la Sala Polivalenta din București pe 20 februarie 2014 (foto: Mihai Anghel / InfoMusic.ro)

Membrii Deep Purple sunt hotărâți să nu mai aștepte 8 ani pentru a lansa un nou album. După  "Now What?!", apărut în aprilie 2013 la o pauză de aproape o decadă de la precedentul disc, veteranii și-au propus să revină cu un nou material chiar anul viitor.

Înainte de show-ul din cadrul Helfest, desfășurat în Franța, Roger Glover a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre planurile Deep Purple pentru 2015, trecând în revistă și lansarea albumului "Now What?!".

"Ceea ce s-a întâmplat cu "Now What?!" vă explic acum: am avut o sesiune de înregistrări în Spania pentru o săptămână, apoi am mai avut încă o sesiune de înregistrări și în final am înregistrat albumul. Și au trecut 8 ani între ultimele 2 lansări de albume. Nu ne mai permite vârsta să luăm încă o pauză de 8 ani", a mărturisit cu autoironie basistul.

Cel de-al 20-lea disc Deep Purple, este așadar, un proiect prioritar pentru formație.

"Am avut o sesiune de înregistrări în Portugalia în urmă cu câteva săptămâni și avem o mulțime de idei neșlefuite, multe dintre ele urmând a fi reprelucrate. Vom mai avea o sesiune de compus în cursul acestui an și cred că vom lansa un nou album. Nu știu exact când anul viitor, dar cândva anul viitor vom avea un nou disc."

Deep Purple - Conferință de presă Hellfest 2014

Una dintre cele mai apreciate trupe britanice de heavy metal și hard rock, alături de Led Zeppelin și Black Sabbath, Deep Purple rămâne și astăzi un nume reprezentativ pentru cultura genului. Formată în 1968 de Jon Lord, Ritchie Blackmore, Nick Simper, Rod Evans și Ian Paice, reuniți inițial sub numele de Roundabout, trupa a trecut prin mai multe schimbări de nume și de componență, reușind să-și contureze identitatea muzicală spre începutul anilor ’70, odată cu lansarea albumului Deep Purple In Rock.

Deep Purple a concertat anul acesta la București. Pe 20 februarie, formația a urcat pe scena Sălii Polivalente pentru un show dedicat emoției și rezonanţelor puternice, care trec proba timpului.

Citește mai multe despre Deep Purple
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Busta Rhymes și Eminem - "Calm Down" - AUDIO

Busta Rhymes și Eminem au pus rime pe aceeași foaie pentru o colaborare de elită în lumea rap-ului. "Calm Down",...

Închide