Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Concertul The Cat Empire va fi deschis de Subcarpați, Basska și Blazing Vibez Soundsystem

Subcarpați, Basska și Blazing Vibez Soundsystem vor concerta în deschiderea concertului The Cat Empire pe scena Arenelor Romane din București, pe 31 iulie.

Publicat

pe

Subcarpați la BESTFEST 2013
Subcarpați la BESTFEST 2013

Programul primului concert The Cat Empire în România a fost completat cu 3 nume autohtone. În deschidere, Subcarpați, Basska și Blazing Vibez Soundsystem vor urca pe scena de la Arenele Romane pe 31 iulie 2014.

Subcarpati este una dintre cele mai iubite trupe romanesti contemporane, a carei muzica a devenit un adevarat manifest croit in jurul folclorului romanesc, introdus cu maiestrie in cultura underground actuala. Ritmuri de dub, breaks si hip-hop se impletesc perfect cu sonoritati traditionale si proiectii video tematice, dand nastere unui stil care si-a castigat intr-un timp scurt foarte multi adepti. Alcatuita din Bean MC, Vali Umbra, DJ Power Pe Vinil si VJ Andri, trupa are la activ trei albume in palmares: "Subcarpati" (2010), "Underground Folclor" (2012) si "Pielea de Gaina" - lansat in urma cu doar cateva saptamani.

Recomandare: Urmărește videoclipul Subcarpați - Codrule, mărite domn

Basska este o noutate nu doar prin simpla ei prezenta pe scena romaneasca, ci si prin stilul muzical abordat care suprinde prin ingeniozitate si efervescenta. Un amestec bine inchegat de ska, hip-hop, rock, drumm&bass, balkan, punk, piesele celor de la Basska sunt o nebunie instrumentala ce caracterizeaza perfect identitatea artistica a celor 8 componenti, 8 personalitati aparte, cu background-uri muzicale diferite. Laurentiu Iftene canta la bass, Mihai Para la tobe, Adelin Dragu la percutie, Cristian Scurtu la chitara, Sorin Nicolescu la trompeta, Petru Birladeanu la clape, iar Theo “Vapor” si Radu Cotfas la voce.

Trupa Basska

Trupa Basska

Cu o prezenta scenica plina de energie, Basska promite sa ramana in atentia iubitorilor de muzica live multa vreme de acum incolo, primul lor single, Eastern Blend, fiind o dovada in plus a potentialului artistic cu care trupa se poate lauda in doar cateva luni de la debut.

Blazing Vibez Soundsystem

Blazing Vibez Soundsystem

Blazing Vibez Soundsystem este la acest moment cel mai important crew bazat pe reggae si dancehall din Romania, cei patru membri avand la activ party-uri saptamanale, numeroase mix-uri si colaborari cu artisti cunoscuti din zona muzicala urbana. Bazele Blazing Vibez au fost puse in anul 2010, cand Jah Army Events - comunitate online dedicata iubitorilor muzicii si culturii Rastafari - a demarat prima serie de party-uri reggae din Romania. Evenimentele s-au bucurat de succes in randul fanilor si, in scurt timp, echipa din spatele acestor petreceri a devenit Blazing Vibez Soundsystem - un crew format din patru Selecta si DJ: Chesarion, DJ Oldskull, DJ Undoo si Zodiak (Colentina Sound System).

Bilete concert The Cat Empire

Biletele la concertul The Cat Empire costă între 80 și 130 de lei, fiind disponibile online (vezi link). Trupa formată în 1999 va cânta la București în formula actuală: Ollie McGill (clape si backing vocals), Ryan Monro (bas si backing vocals), Felix Riebl (percutie si vocal), Harry James Angus (trompetă și vocal), Will Hull-Brown (tobe) și Jamshid “Jumps” Khadiwhala (turntables, percutie).

Muzica lor a fost descrisă ca un melanj ingenios de jazz, funk și rock, cu puternice influențe latino, reggae, ska și dub, trupa fiind recunoscută pentru atitudinea militantă față de spargerea barierelor muzicale, geografice și lingvistice. De altfel, temele preferate sunt respingerea materialismului și consumerismului, intoleranță și război și, totodată, promovarea diversității culturale și a unei vieți simple, lipsite de griji.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=l8Q2HNdfmZ8]

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte joi, 31 iulie 2014

The Cat Empire

Loc
Arenele Romane

Tehnologie

Începe iMapp Bucharest 2024 - program și activități

iMapp Bucharest revine în Piața Constituției cu o ediție specială, ce va celebra, printre altele, 565 de ani de la prima atestare documentară a orașului. Te invităm să afli mai multe detalii despre eveniment.

Publicat

pe

Proiecție iMapp Bucharest
Proiecție iMapp Bucharest │ FOTO: iMapp Bucharest imapp.ro

Pe 21 și 22 septembrie va avea loc iMapp Bucharest - concursul internațional de 3D video mapping, alături de DJ sets și concerte live, artiști stradali și activități pentru toată familia, zone de street food și lounge. Accesul va fi gratuit.

Ajuns la cea de-a noua ediție, iMapp Bucharest - Winners League este atât un eveniment de referință pentru specialiștii din domeniul audiovizual la nivel internațional și un fenomen al artelor vizuale, cât și o celebrare a creativității, tehnologiei și a inovației, devenind un brand al Capitalei.

Tema din acest an a evenimentului este Legacy - onorează bogăția culturilor globale, folclorul și tradițiile unice ale fiecăreia, dar și valorile și emoțiile universale. PIXEL, MC-ul virtual al iMapp Bucharest, generat de AI, le va vorbi spectatorilor direct de pe suprafața de proiecție și va prezenta echipele participante, asigurând o experiență interactivă și dinamică.

La finalul serii, un juriu format din experți ai artelor vizuale internaționale va desemna Marele Câștigător al ediției 2024, acordând Premiul Juriului. Publicul își poate susține, de asemenea, echipa preferată și se poate implica activ, exprimându-și preferința pentru o anumită lucrare artistică printr-un SMS cu tarif normal la un număr disponibil în seara evenimentului.

Program concerte iMapp Bucharest 2024

Sâmbătă, 21 septembrie

  • 16:00 - 18:30 - CS84
  • 18:30 - 20:00 - Adrian Șaguna B2B Deny
  • 20:00 - 21:30 - Mahmut Orhan
  • 21:30 - Video Mapping Contest

Duminică, 22 septembrie

  • 14:00 - 16:30 - Paul Damixie
  • 16:30 - 19:00 - Silvyo
  • 19:15 - 20:15 - Floare de Maidan
  • 20:30 - 22:00 - Subcarpați

Activități pentru toate gusturile la iMapp Bucharest 2024

Pe parcursul celor două zile, partenerul Bucharest Street Food Festival - special edition by iMapp va fi prezent în Piața Constituției cu cele mai renumite preparate, din peste 10 bucătării internaționale, invitând participanții să le descopere și să le savureze.

Atmosfera va fi animată de artiști stradali, spectaculoși prin costumele tematice, care vor transforma fiecare colț într-o mini-petrecere.

Concertele vor reuni ritmuri variate. DJ îndrăgiți vor mixa hituri care aduc oamenii împreună, în timp ce se bucură, prin dans, de moment. Mai mult decât atât, trupe cunoscute și apreciate de public vor urca pe scenă pentru a oferi concerte live și vor crea o atmosferă electrizantă, plină de bucurie și entuziasm.

Citește în continuare

Trending