Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Concertul The Cat Empire va fi deschis de Subcarpați, Basska și Blazing Vibez Soundsystem

Subcarpați, Basska și Blazing Vibez Soundsystem vor concerta în deschiderea concertului The Cat Empire pe scena Arenelor Romane din București, pe 31 iulie.

Publicat

pe

Subcarpați la BESTFEST 2013
Subcarpați la BESTFEST 2013

Programul primului concert The Cat Empire în România a fost completat cu 3 nume autohtone. În deschidere, Subcarpați, Basska și Blazing Vibez Soundsystem vor urca pe scena de la Arenele Romane pe 31 iulie 2014.

Subcarpati este una dintre cele mai iubite trupe romanesti contemporane, a carei muzica a devenit un adevarat manifest croit in jurul folclorului romanesc, introdus cu maiestrie in cultura underground actuala. Ritmuri de dub, breaks si hip-hop se impletesc perfect cu sonoritati traditionale si proiectii video tematice, dand nastere unui stil care si-a castigat intr-un timp scurt foarte multi adepti. Alcatuita din Bean MC, Vali Umbra, DJ Power Pe Vinil si VJ Andri, trupa are la activ trei albume in palmares: "Subcarpati" (2010), "Underground Folclor" (2012) si "Pielea de Gaina" - lansat in urma cu doar cateva saptamani.

Recomandare: Urmărește videoclipul Subcarpați - Codrule, mărite domn

Basska este o noutate nu doar prin simpla ei prezenta pe scena romaneasca, ci si prin stilul muzical abordat care suprinde prin ingeniozitate si efervescenta. Un amestec bine inchegat de ska, hip-hop, rock, drumm&bass, balkan, punk, piesele celor de la Basska sunt o nebunie instrumentala ce caracterizeaza perfect identitatea artistica a celor 8 componenti, 8 personalitati aparte, cu background-uri muzicale diferite. Laurentiu Iftene canta la bass, Mihai Para la tobe, Adelin Dragu la percutie, Cristian Scurtu la chitara, Sorin Nicolescu la trompeta, Petru Birladeanu la clape, iar Theo “Vapor” si Radu Cotfas la voce.

Trupa Basska

Trupa Basska

Cu o prezenta scenica plina de energie, Basska promite sa ramana in atentia iubitorilor de muzica live multa vreme de acum incolo, primul lor single, Eastern Blend, fiind o dovada in plus a potentialului artistic cu care trupa se poate lauda in doar cateva luni de la debut.

Blazing Vibez Soundsystem

Blazing Vibez Soundsystem

Blazing Vibez Soundsystem este la acest moment cel mai important crew bazat pe reggae si dancehall din Romania, cei patru membri avand la activ party-uri saptamanale, numeroase mix-uri si colaborari cu artisti cunoscuti din zona muzicala urbana. Bazele Blazing Vibez au fost puse in anul 2010, cand Jah Army Events - comunitate online dedicata iubitorilor muzicii si culturii Rastafari - a demarat prima serie de party-uri reggae din Romania. Evenimentele s-au bucurat de succes in randul fanilor si, in scurt timp, echipa din spatele acestor petreceri a devenit Blazing Vibez Soundsystem - un crew format din patru Selecta si DJ: Chesarion, DJ Oldskull, DJ Undoo si Zodiak (Colentina Sound System).

Bilete concert The Cat Empire

Biletele la concertul The Cat Empire costă între 80 și 130 de lei, fiind disponibile online (vezi link). Trupa formată în 1999 va cânta la București în formula actuală: Ollie McGill (clape si backing vocals), Ryan Monro (bas si backing vocals), Felix Riebl (percutie si vocal), Harry James Angus (trompetă și vocal), Will Hull-Brown (tobe) și Jamshid “Jumps” Khadiwhala (turntables, percutie).

Muzica lor a fost descrisă ca un melanj ingenios de jazz, funk și rock, cu puternice influențe latino, reggae, ska și dub, trupa fiind recunoscută pentru atitudinea militantă față de spargerea barierelor muzicale, geografice și lingvistice. De altfel, temele preferate sunt respingerea materialismului și consumerismului, intoleranță și război și, totodată, promovarea diversității culturale și a unei vieți simple, lipsite de griji.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=l8Q2HNdfmZ8]

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte joi, 31 iulie 2014

The Cat Empire

Loc
Arenele Romane
Comentează

Concerte & turnee

Subcarpați este cap de afiș la Oxigen Planting Festival 2024

Subcarpați și Floare de maidan, TUMBE, Ioana Milculescu și Cred Că Sunt Extraterestru vor concerta la Oxigen Planting Festival, un eveniment care îmbină plantarea de copaci cu experiența unui festival ce presupune muzică live, activități în aer liber pentru toate vârstele, artă, educație sustenabilă și food and drinks.

Publicat

pe

Subcarpați in concert la Electric Castle 2023 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Cei care vor să ajute la plantarea unei "Păduri de Caval" sunt așteptați la Șag, la 15 kilometri de Timișoara. În cele două zile de eveniment, vor fi plantați 15.000 de copaci, din speciile frasin, arțar și cireș sălbatic. Plantarea este gratuită, iar puieții și uneltele sunt puse la dispoziție de organizatori. Mai mult, cei care vor participa la acțiunea de plantare vor fi îndrumați îndeaproape de pădurari care vor întregi experiența cu sfaturi utile. Cei care doresc să participe, sunt rugați să completeze acest formular.

"Anul acesta venim cu un concept inovator împreună cu partenerii noștri de la Centrul Cultural Subcarpați de care să se bucure întreaga comunitate. Ne dorim, pe lângă muzică, să întinerim pădurea, dar să aducem și oamenii mai aproape de misiunea noastră de protejare a naturii", a declarat Victor Balaniuc, General Manager CODRU Festival.

Ce artiști urcă pe scenă la Oxigen Planting Festival

Cei care vor participa la acțiunile de plantare din cadrul evenimentului vor fi răsplătiți cu relaxare în aer liber, experiențe culinare inedite oferite de cele mai îndrăgite food truck-uri și de concerte ale unora dintre cei mai îndrăgiți artiști români. Distracția în codru va începe în cele două zile de festival cu concertele trupelor precum Subcarpați și Floare de maidan, TUMBE, Ioana Milculescu și Cred că sunt extraterestru. În ambele zile, spectacolul va fi întregit de muzică mixată de DJ.

Experiențe pentru întreaga familie la Oxigen Planting Festival

Oxigen Planting Festival este un eveniment care pune accent pe educație, sustenabilitate, artă, cultură și entertainment. Este un festival dedicat întregii familii, de aceea experiențele pe care le pune la dispoziție sunt gândite pentru toate vârstele.

Cei care iubesc sunetul autentic al cavalului românesc vor putea afla tainele acestui instrument chiar de la reprezentanții Centrului Cultural Subcarpați, în cadrul workshop-ului organizat în cele două zile. Copiii vor fi răsfățați în zona CODRU Carnival, unde se vor bucura de aventuri și jocuri creative, în cadrul cărora vor învăța mai multe despre ecologie și protejarea naturii. Alături de reprezentanţii mai multor organizații, copiii vor crea obiecte decorative din hârtie reciclată și lemn.

Citește în continuare

Trending