Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Single nou Robert Plant - "Rainbow" - AUDIO

Robert Plant a lansat "Rainbow", primul single de pe noul album "Lullaby and… The Ceaseless Roar". Discul înregistrat alături de trupa The Sensational Space Shifters include 9 piese noi, compuse de Robert Plant, și 2 coveruri - "Little Maggie" și "Poor Howard". Află detalii despre noul album și ascultă piesa "Rainbow".

Publicat

pe

Robert Plant │ FOTO: Sife Elamine

În vreme ce Jimmy Page își dedica timpul remasterizării catalogului Led Zeppelin, Robert Plant își petrecea timpul în studio, înregistrând piese pentru noul său album. "Lullaby and… The Ceaseless Roar" este cel de-al 10-lea material discografic solo al muzicianului și vine la o pauză de 4 ani de la discul precedent, "Band of Joy" (2010).

"Este un album festiv, puternic, curajos, african, Trance întâlnește Zep. Impulsul carierei mele muzicale a fost întotdeauna condus de ideea unei frății. Sunt foarte norocos să lucrez cu The Sensational Space Shifters. Ei vin din locuri distincte ale muzicii contemporane...eu sunt în industrie de ceva timp și mă întreb: <<Mai am ceva de spus? Mai e vreo piesă în interiorul meu, în inima mea?>>. Observ evoluția vieții și lucrurile care mi s-au întâmplat. De-a lungul anilor am avut parte de așteptări, dezamăgiri, fericire, întrebări și relații strânse...iar acum îmi pot exprima sentimentele prin intermediul liniilor melodice, construite printr-un caleidoscop de sunete, culori și prietenii." - Robert Plant

Robert Plant - "Lullaby and… The Ceaseless Roar" - TRAILER ALBUM

"Lullaby and… The Ceaseless Roar" va fi lansat pe piață pe 9 septembrie 2014. Robert Plant și Sensational Space Shifters vor promova noul produs printr-o serie de concerte în Europa, iar cei care vor ajunge la festivalurile Pinkpop, Glastonbury și Montreux vor putea să vadă la lucru un mare muzician.

Tracklist "Lullaby and… The Ceaseless Roar" - Robert Plant

 1. ‘Little Maggie’
 2. ‘Rainbow’
 3. ‘Pocketful of Golden’
 4. ‘Embrace Another Fall’
 5. ‘Turn It Up’
 6. ‘A Stolen Kiss’
 7. ‘Somebody There’
 8. ‘Poor Howard’
 9. ‘House of Love’
 10. ‘Up on the Hollow Hill (Understanding Arthur)’
 11. ‘Arbaden (Maggie’s Babby)’

Momentan noul album poate fi precomandat de pe site-ul oficial al lui Robert Plant. Fanii vor putea descărca, astfel, gratuit noul single "Rainbow", având, de asemenea, oportunitatea de a asculta în avans următoarele single-uri programate pentru lansări.

Robert Plant - "Rainbow" - AUDIO

PUBLICITATE
Comentează

Lifestyle

Robert Plant are o colecţie de piese nelansate, scrisori pe care le va lansa postum

Robert Plant, genialul solist al trupei Led Zeppelin stă pe un Sfânt Graal al pieselor, o colecţie de melodii pe care nu vrea să le lanseze acum. Muzicianul a păstrat piesele înregistrate pentru moştenitorii săi, care au instrucţiuni clare de a le lansa doar după moartea sa. Avem detalii în articol.

Publicat

pe

Robert Plant în clipul ”Carry Fire” (Screenshot YouTube)
Robert Plant în clipul ”Carry Fire” (Screenshot YouTube)

Robert Plant e cunoscut în bună măsură pentru cariera de solist Led Zeppelin, dar şi opera sa solo trebuie apreciată. Redactorul Cillian Breathnatch de la Guitar.com a dezvăluit planurile lui Robert Plant cu privire la opera sa nelansată încă. Se pare că muzicianul ar fi petrecut perioada pandemiei compilând o arhivă de piese şi documente care vor fi lansate doar după moartea sa. Plant a confirmat acest lucru şi într-un episod al podcastului sau, "Digging Deep".

Iată declaraţia sa exactă:

Le-am spus copiilor că atunci când dau ortu' popii să deschidă arhiva către public gratuit. Doar ca să vedeţi câte trăznăi erau pregătite din 1966 şi până acum. Este călătoria mea. Toate aventurile pe care le-am avut cu muzică şi turnee, lansări de albume, proiecte neterminate sau orice altceva, le-am adunat pe toate, le-am catalogat şi le-am pus în ordine. Am schimbat complet setup-ul.

Arhiva este mult mai bogată decât credem, ea incluzând atât muzică nelansată, o scrisoare de la mama artistului care îi recomanda să se apuce de contabilitate şi alte obiecte de colecţie inedite. Solistul a inclus şi corespondenţa de la şeful Atlantic Records, Ahmet Ertegun. Spre exemplu a păstrat un fax care spunea că toboşarul John Bohnam a câştigat un premiu prestigios acordat de revista Playboy. Trebuie spus că moartea lui John a fost considerată factorul care a dus la dizolvarea trupei Led Zeppelin.

Plant urmează exemplul unor figuri marcante din literatură, precum Mark Twain şi Jan Morris, care au lăsat la rândul lor opere bogate pentru lansare postumă. Ne amintim şi de cazurile controversate ale lui Michael Jackson şi Prince, care au lăsat în urmă o sumedenie de melodii, dintre care foarte puţine au văzut lumina zilei şi moştenitorii lor ezită să le lanseze.

În 2020 am aflat detalii despre colecţia de piese nelansate a lui Plant, "Digging Deep: Subterannea", care avea să sosească sub formă de 2 CD-uri pe 2 octombrie 2020. A inclus un total de 30 de piese şi materialul serveşte drept compamion pentru seria de podcasturi "Digging Deep". Ultimul album solo de studio lansat de Robert Plant a fost "Carry Fire" în 2017, de pe care am ascultat single-urile "Bluebirds Over the Mountain" şi "Bones of Saints".

Citește în continuare

Muzică și film

Ozzy Osbourne, Robert Plant, Liam Gallagher și alți muzicieni vor apărea într-un nou documentar

Ozzy Osbourne, Robert Plant, Liam Gallagher și mai multe celebrități apar în noul documentar "Rockfield: The Studio on the Farm", ce va fi lansat pe 14 mai. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Robert Plant / Liam Gallagher / Ozzy Osbourne
Robert Plant / Liam Gallagher / Ozzy Osbourne

Printr-o suită de imagini de arhivă, documentarul va spune povestea faimosului studio de înregistrări din Țara Galilor. De-a lungul anilor, trupe importante din Marea Britanie, cum ar fi Black Sabbath, Queen, Oasis și Coldplay, au înregistrat la Rockfield, înființat acum aproape 60 de ani.

Osbourne, Plant, Gallagher și Chris Martin (Coldplay) sunt intervievați, reflectând asupra experienței lor la Rockfield. Documentarul este regizat de Hannah Berryman și a fost deja prezentat la SXSW și la alte festivaluri de film. Compania Abramorama a câștigat drepturile de distribuție a filmului și îl va lansa direct către consumator înainte de a ajunge pe alte platforme digitale.

"Dintr-un anumit punct de vedere, filmul este despre dinamica trupelor și profunzimea înregistrărilor de acel tip, ceea ce, cu tehnologia de astăzi, este în declin. Această intensitate aproape a despărțit unele trupe, dar a și produs piese care au rezistat testului timpului și publicul poate auzi tot ce s-a întâmplat la această fermă izolată", a declarat regizoarea Hannah Berryman.

https://www.instagram.com/p/CCyrdt_gXYJ/

Studioul Rockfield este cunoscut mai ales pentru fermele sale și a fost înființat de doi frați, Kingsley și Charles Ward, care visau să facă muzică în timp ce mulgeau vacile. Într-un final, cei doi au transformat ferma familiei într-un studio funcțional, iar locația rurală și izolată i-a cucerit pe artiștii care căutau un mediu de lucru liniștitor.

Trailer "Rockfield: The Studio on the Farm":

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iun. 2021 >>
lmmjvsd
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Trending