Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Noul vocalist REZIDENT Ex este Sebastian Simonis

Trupa REZIDENT Ex ne-a dezvăluit identitatea noului solist vocal: Sebastian Simonis. Acesta a înființat în 2003 trupa Blind Spirits și a mai colaborat cu trupa Aiforce, pe parcursul șederii sale la Londra (2010-2011). Începând de acum, Simonis este oficial vocalistul REZIDENT Ex. În iulie 2014 va filma primul videoclip alături de trupă, citește articolul pentru detalii.

Publicat

pe

Trupa Rezident EX cu noul solist Sebastian Simonis (2014)

Fanii REZIDENT Ex au primit confirmarea modului în care va continua povestea trupei metaliștilor rezidenți. Căutările vocalistului au luat sfârșit odată cu prezentarea oficială a lui Sebastian Simonis (Bolocan). Castingul național a inclus audiții și imprimări cu mai multe voci cu potențial. Alegerea lui Sebastian Simonis a fost determinată de interpretarea, timbrul vocal, personalitatea şi prezența lui scenică ce se potrivesc cu stilul REZIDENT Ex. "Sunt garanția că în continuare concertele și imprimările REZIDENT Ex îşi vor păstra nivelul şi  intensitatea cu care a fost obişnuit publicul nostru", a transmis formația.

Pentru ocuparea postului părăsit de Ovidiu Ioncu Kempes în noiembrie 2013, au fost luate în calcul mai multe nume, printre care Leo IorgaDudu IsabelKlaus Pardos și Ciprian Roşulescu. Sebastian, Leo și Dudu au cântat alături de formație ca invitați la gala Maximum Rock Awards. Cu acel prilej, REZIDENT Ex a primit premiile pentru "Cel mai bun album al anului" (Alpha) şi "Best rock band".

Sebastian Simonis alături de REZIDENT Ex

Sebastian Simonis Bolocan alături de REZIDENT Ex

Tavi Iepan (Progresiv TM/ Cargo/ Flying Wood/ Locatarii) ne-a transmis de la Hamburg: "O generație nouă, idealism, mult talent si o voce pe măsură. Dați-mi voie să vi-l prezint - Sebastian Simonis, Lead Vocal REZIDENT Ex."

REZIDENT Ex va filma un prim videoclip cu Sebastian Simonis

În prezent, REZIDENT Ex pregătește materialul pentru un nou album. În luna iulie, trupa va sosi în România pentru filmarea unui videoclip.

"Sunt extraordinar de fericit că voi cânta alături de aceşti muzicieni consacrați. Este o onoare pentru mine să primesc încrederea lor, aştept cu nerăbdare imprimările pentru noul album şi cu bucurie întâlnirea cu publicul", ne-a comunicat Sebastian Simonis.

Cine este Sebastian Simonis, noul vocalist REZIDENT Ex

Sebastian Simonis este un autodidact, reușind să învețe în decursul anilor chitară, tobe, bass şi pian. Cu toate acestea, nu se consideră un poliinstrumentist, mărturisind că a studiat pentru a-l ajuta să compună. La vârsta de 13 ani a descoperit Punkul şi este fascinat de grupuri ca Sex Pistols, Varukers, The Exploited, The Clash sau Iggy Pop. A adoptat un stil de viață rebel, considerându-l azi ca aparținând perioadei şi vârstei. Influențat de fratele său Alberto, a ascultat și a ajuns să îi îndrăgească pe clasicii rockului: Hendrix, Led Zeppelin, Deep Purple şi Doors. Este fascinat de Jim Morison, care l-a influențat o bună perioadă de timp, pe care o numeşte acum clasic "Sex, Drugs& Rock'n'roll".

Privind activitatea sa în diverse trupe, mai întâi a fost solist vocal în grupul Khonopyda. În 2003, împreună cu doi prieteni, a fondat grupul Blind Spirits, ascultând și fiind influențat de Iron Maiden, Slayer, Helloween, Metallica sau Megadeth. Între 2010 şi 2011 a locuit în Londra, unde a colaborat și a înregistrat câteva piese cu grupul Aiforce. Întors în România, a imprimat şi lansat în aprilie 2012 albumul "Trapped in reality" cu Blind Spirits. Diferențele de opinie, problemele financiare şi trecerea timpului au erodat legătura membrilor şi au dus la o nouă despărțire. Pentru Sebastian, rămâne o perioadă importantă din cariera lui, de care vrea să-şi amintească cu plăcere, dar care aparține acum trecutului.

Sebastian Simonis vorbește limba germană, aspect important pentru comunicarea în noua sa trupă, unde activează chitaristul Matthias Lange (Wodoo Kiss / Sinner / Metalium). Neamțul este încântat de calitățile vocale ale lui Simonis:

"Puştiul are toate atuurile unui vocalist de clasă. Mă bucur să particip la lansarea lui pe orbită. Sunt sigur că o mare parte din publicul rock din România va avea aceeaşi revelație pe care am avut-o şi noi când l-am ascultat prima oară şi va descoperi această voce nouă atât de plină de intensitate, cu o vibrație aparte, pe care o simți din primul moment", spune Matthias Lange.

Sebastian Simonis este pasionat de drumeții, baschet şi şah - pe care-l practică de la şase ani. A studiat Liceul Herman Oberth/ Deutsche Göethe Koleg Bucureşti și a urmat Facultatea de limbi străine, secția germană-engleză, pe care a întrerupt-o după doi ani pentru a se dedica total muzicii.

"Din primul moment, când l-am cunoscut în restaurantul acela din Bucureşti, prin modestia şi prin felul său direct şi deschis, mi-a fost tare simpatic. Mă gândeam în sinea mea.. 《Dacă şi cântă la fel, este exact omul pe care-l căutăm.》 Am fost extrem de plăcut surprins când, la repetițiile care au urmat, nu trebuia să îi explici nimic. Seba venise pregătit, suna proaspăt, în forță, cu smanes- cum spunem noi- şi cu atitudinea care trebuie. Nota 10.",  a adăugat basistul Christian Podratzky (Promusica/ Abra/ Poems for Laila/ Ira Hayes).

Dacă sunteți curioși să îl auziți pe Sebastian Simonis, urmăriți acest clip cu Blind Spirits - "There Can Be Only One".

Trending