Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Juriu X Factor 2020Componența juriului X Factor se schimbă în 2020, "surprizele" aduc noi scântei în formatul emisiunii INFO CONCERT:
James Arthur
David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică B.U.G. MafiaAscultă noua piesă B.U.G. Mafia - "8 Zile Din 7" (feat. AMI) - AUDIO TOPIC"Breaking Me", hitul DJ-ului Topic, este piesa verii 2020, potrivit Shazam

Nicu Covaci aduce un toboșar de 13 ani la Phoenix

Nicu Covaci îl prezintă pe Flavius Hosu drept noul toboșar Phoenix. Tânărul are doar 13 ani și a cântat alături de formație pe 14 iunie în Centrul Vechi al capitalei. Află mai multe detalii în articol.
Flavius Hosu, toboșarul trupei Phoenix are doar 13 ani

Flavius Hosu, toboșarul trupei Phoenix are doar 13 ani

Flavius Hosu este noul toboșar titular al trupei Phoenix. Băiatul care preia postul lui Ovidiu Lipan Țăndărică are doar 13 ani, însă vârsta poate fi înșelătoare în conturarea unei prime impresii. În 2011, Flavius a uimit audiența la festivalul de jazz de la Gărâna cu un recital de 20 de minute (vezi video mai jos), iar anul trecut a intrat în vizorul publicului larg participând la emisiunea concurs de tinere talente Next Star.

Phoenix cu Flavius Hosu la tobe - "Baba Novac"

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=rFIhKOigxrQ&w=600]

Flavius Hosu a apucat bețele de tobe de la vârsta de un an, învățând fără profesor să dea ritmul din ce în ce mai bine. La 4 ani oferea primele spectacole. Împlinise 5 ani când a participat la primul concurs. În ciuda vârstei, are la activ zeci de concerte și de apariții TV. În 2013 a participat la emisiunea Next Star - sezonul al treilea, ajungând până în finală.

Anul acesta, pe 31 mai 2014, a cântat în deschiderea concertului lui Dave Evans, primul solist AC/DC.

Concertele recente ale trupei Phoenix au fost un test pentru Flavius Hosu, care a învățat într-o săptămână 27 de piese. Tânărul toboșar a demonstrat nu numai că este extrem de talentat și de capabil, ci și că se integrează fără eforturi, fiind îndrăgit de toți membrii actuali ai formației.

Alegerea lui Flavius în detrimentul unui toboșar cu experiență va implica o muncă imensă nu doar pentru acesta, dar și pentru întregul colectiv Phoenix. Nicu Covaci îi acordă  încrederea, apreciind calitățile tânărului muzician. Demersul său reiterează ideea că Phoenix e mai mult decât o trupă, este reeditarea mitului renașterii. "Mitul funcționează cu adevărat atunci când din cenușă se nasc... pui", transmite acesta. Pasărea roșie își va continua drumul chiar și atunci când Nicu Covaci va fi înlocuit de un alt "pui", iar el va lua loc în sală să asculte o tânără formație Phoenix.

"Sunt mai mult decât onorat de aceasta decizie, o zi pe care nu am să o uit niciodată și o să-mi dau tot interesul să fac față acestei provocări. Mulțumesc tuturor colegilor! Deci... să trecem la treabă!", declara Flavius.

Flavius este însoțit pe scenă de Nicu Covaci, Volker Vaessen, Dzidek Marcinkiewicz, Costin Adam, Dan Albu, Sergiu (Corbu) Boldor.

"Vă mulțumim tuturor celor care ați înțeles că Phoenix este mai mult decât o formație, este o IDEE, și sperăm să apreciați alături de noi gestul lui Flavius de a o susține. Este, probabil, cea mai grea responsabilitate a sa de până acum. Urmează un an în care ne vom distra pe cinste și... va fi interesant cum un proiect cu jumătate de secol vechime își va programa concertele în funcție de un... examen de capacitate!", transmite formația.

Flavius Ionuț Hosu la Gărâna Jazz Festival 2011

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=aUKAI9Svb4o&w=600]

Flavius Hosu la Next Star 2013

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=5VEbwMEyM50&w=600]

Citește mai multe despre Flavius HosuNicu CovaciPhoenix
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Modificări de line-up la Electric Castle: DUB FX în locul lui DJ Rusko

DJ Rusko a fost nevoit să își anuleze participarea la Electric Castle din motive de sănătate. Un nou nume va...

Închide