Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen (2019)Eurovision 2020: Ascultă cele 5 piese propuse pentru a reprezenta România INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
Roxen (2019)Roxen va reprezenta România la Eurovision 2020 - Află-i povestea! INFO CONCERT:
Summer Well 2020

Michael Jackson, imitat pe primul album postum - subiect de proces

Un fan al lui Michael Jackson i-a dat în judecată pe cei care dețin drepturile de autor asupra primului album postum lansat sub numele regelui muzicii pop. Conform acuzațiilor aduse, trei dintre piesele incluse pe discul "Michael" nu sunt interpretate de către Michael Jackson, ci de către un imitator. Procesul de judecată a fost deschis recent în Los Angeles.

Coperta albumului postum ”Michael” (2010)

Deși se împlinesc aproape 4 ani de la lansarea albumului postum "Michael", piesele incluse pe acest disc nu au trecut încă proba autenticității. Un fan al legendarului artist a inițiat recent un proces de judecată, aducând acuzații cu privire la vocea folosită pentru înregistrarea pieselor "Breaking News", "Monster" și "Keep Your Head Up".

Vera Sernova, ce a cumpărat albumul "Michael" în 2010, susține că cele trei melodii nu sunt interpretate de către Michael Jackson, ci de către un imitator al artistului. Înainte de a depune dosarul la judecătoria din California, Vera Sernova a cerut opinia unui expert. În urma analizelor, acesta a confirmat suspiciunile privind autenticitatea vocii de pe înregistrări.

Dacă acuzațiile aduse în acest proces vor fi probate în instanță, toți cei care au cumpărat albumul "Michael" sau piesele "Breaking News", "Monster" și "Keep Your Head Up" vor fi despăgubiți în baza legii drepturilor de autor.

Discuții pe tema autenticității au existat și în urmă cu 3 ani, când Paris și Prince, cei doi copii ai lui Michael ce au fost prezenți la înregistrări, s-au declarat nemulțumiți de lansarea unor piese fals atribuite tatălui lor. Conform acestora, melodiile lansate de casa de discuri Sony în 2010 nu erau versiunile inițiale, ci înregistrări realizate ulterior, cu vocea unui imitator.

Deși avocatul Howard Weitzman, reprezentatul legal al lui Michael Jackson, a garantat pentru autenticitatea tuturor pieselor de pe albumul postum, cei doi copii ai artistului au anunțat în presă la momentul lansării albumului "Michael" că unele piese nu ar trebui semnate cu numele tatălui lor. Subiectul a fost însă dat uitării, fără a se ajunge la un verdict.

Michael Jackson - "Breaking News"

Michael Jackson - "Monster"

Michael Jackson - "Keep Your Head Up"

Citește mai multe despre Michael Jackson
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Slash - "World On Fire" - LYRIC VIDEO EXPLICIT

Slash a lansat un lyric video cu conținut explicit pentru piesa ce dă titlul noului album "World On Fire". Discul...

Închide