Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Marea Unire Zu 2020VIDEO: Urmărește Marea Unire ZU 2020 (evenimentul integral) Concurenții lui Florin Ristei în bootcamp-ul X Factor 2020X Factor 2020: Care sunt grupurile din echipa lui Ristei care au trecut de bootcamp și se luptă pentru marele trofeu Juriul X Factor 2020Al treilea episod de bootcamp de la X Factor 2020 a continuat cu echipa lui Florin Ristei - VIDEO The Motans cântând piesa "Fata din vis"The Motans a întâlnit-o pe "Fata din vis" a trupei Compact - VIDEO (Marea Unire Zu 2020) Antrenori Vocea: ReuniuneaEdiția specială "Vocea României" le-a adus românilor un show cu muzică, dans și invitați speciali - VIDEO Smiley și Adrian Despot la Vocea: ReuniuneaSmiley și Adrian Despot au făcut să se audă "basul și cu toba mare" la ediția specială Vocea României

Fun. - "Harsh Light", piesă nouă live la Jimmy Fallon - VIDEO

Fun., trupa indie care în 2012 lansa hitul "We Are Young", a revenit cu prima compoziție nouă după o pauză de 2 ani. Single-ul "Harsh Light" a fost interpretat live în premieră în cadrul emisiunii lui Jimmy Fallon. Momentul poate fi urmărit în articol.

Fun.

Fun. este formația care în 2012 a avut cel mai bun debut, câștigând la premiile Grammy 2 premii din 6 nominalizări. Deși numele trupei face trimitere către ideea de distracție, mesajul transmis prin muzică și versuri este mai profund de atât.

Cu rădăcini în trupa americană The Format, Fun. este compusă din Nate Ruess (voce), Andrew Dost (chitară, bas, trompetă) și Jack Antonoff (voce, chitară). Trioul s-a închegat în 2008, după ce Nate Ruess a părăsit The Format, anul următor fiind lansat pe piață și albumul de debut. "Aim and Ignite" a primit review-uri pozitive din partea criticilor, AbsolutePunk.net apreciind că "așa ar trebui să sune un album pop", Allmusic observând o tentă progresivă a genului muzical, "dar în sensul bun al cuvântului". Albumul nu a reușit să urce însă mai sus de poziția 71 în Billboard Top 200, în Sputnikmusic's Top 50 albums of 2009 ajungând la jumătatea clasamentului, pe locul 26.

Piesa care i-a pus în lumina reflectoarelor a fost extrasă de pe cel de-al 2-lea material discografic al trupei, intitulat "Some Nights" și lansat pe 14 februarie 2012. Single-ul "We Are Young" a devenit viral într-un timp foarte scurt, ajungând pe prima poziție atât în topurile din America, cât și în cele din Europa. Reacția publicului a fost una copleșitoare pentru membrii trupei, solistul declarând într-un interviu acordat publicației musicradar.com că a fost suprinzător pentru ei valul de fani câștigați în urma lansării acestei melodii.

"Să ajungem pe primul loc în topuri a fost complet....neașteptat. La vârsta de 21 de ani casa de discuri cu care lucram atunci a renunțat la contractul pe care îl aveam și în acel moment am început să cred că nu voi mai avea șansa să scriu o piesă care să ajungă hit (...)", mărturisea Nate Ruess în urmă cu 2 ani.

Cariera trupei Fun. a intrat însă pe un drum ascendent, iar acum băieții pregătesc lansarea celui de-al 3-lea album. Piesa "Harsh Light", ce a fost interpretată live la Jimmy Fallon, este prima compoziție nouă lansată de formație în ultimii 2 ani și anunță revenirea celei mai îndrăgite trupe indie a anului 2012.

Fun. - "Harsh Light"

Citește mai multe despre Fun.
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
WonderDay - Program concerte și activități, transport, parcare

WonderDay, primul eveniment-concept din România, se va desfășura pe 29 iunie, pe domeniul Palatului Mogosoaia, avându-i în program pe Aylin...

Închide