Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă îndeamnă tinerii să voteze: "Viitorul este mult mai aproape decât ți se pare acum" - VIDEO Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară Magia Untold și Neversea ajunge la Timișoara, va fi creat un nou festival Smiley joacă rolul principal în filmul "Odată pentru totdeauna"

Bucharest Jazz Festival 2014: Dave Douglas Riverside Quartet în locul lui Lee Konitz

Din motive de sănătate, legendarul saxofonist Lee Konitz, în vârstă de 86 de ani, a comunicat că nu va putea susţine concertul din cadrul festivalului Bucharest Jazz Festival, care urma să aibă loc în data de 4 iulie, în Piaţa George Enescu. În locul său, celebrul trompetist contemporan Dave Douglas, alături de al său Riverside Quartet, va urca pe scena festivalului.

Dave Douglas Riverside Quartet

Dave Douglas Riverside Quartet stăpâneşte arta improvizaţiei şi are o influenţă remarcabilă asupra grupurilor mici, trimiţând totodată către ansamblurile dinamice, conduse de clarinetistul Jimmy Giuffre. Îmbinând pasiunea pentru muzica improvizată, bluegrass, imnuri sacre și muzica din munții Apalași, ajunge la un rezultat care se încadrează într-o estetică înrădăcinată în Americana și jazz. Cvartetul este condus de trompetistul Dave Douglas și de clarinetistul și saxofonistul Chet Doxas. Secțiunea ritmică este acoperită de Steve Swallow, fost membru al renumitului trio Giuffre, la bas, și de Jim Doxas, la tobe. Albumul grupului a fost lansat în aprilie 2014, la casa de discuri Greenleave Records.

Dave Douglas (trompetă)

Numit de către publicația Downbeat „regele modest al jazzului independent”, Dave Douglas este un prolific trompetist, compozitor și profesor din New York, ale cărui contribuții unice în muzica improvizată i-au adus distincții înalte, printre care se numără un fellowship Guggenheim, un premiu Aaron Copland și două nominalizări la premiile Grammy.

Trompetistul de jazz Dave Douglas

Trompetistul de jazz Dave Douglas

Chet Doxas (saxofon)

Colaborator principal al Riverside, saxofonistul canadian Chet Doxas are o carieră plină de diversitate, ce se întinde de la turnee cu muzicieni pop și folk, precum Sam Roberts și Rufus Wainwright, până la postura de conducător al unor trupe renumite de jazz canadian, alături de Oliver Jones și Guido Basso, dar și alături de staruri ale jazzului american, cum ar fi Maria Schneider, Joe Lovano, Jason Moran și Bill Stewart. Asemeni lui Douglas, Chet Doxas are o admirație profundă pentru activitatea lui Giuffre.

Jim Doxas (tobe)

Unul dintre remarcabilii jazzmani de generație nouă din Canada, tobarul Jim Doxas este un muzician matur, care uimește mereu cu siguranța și măestria tehnicii sale.

Steve Swallow (bas)

Important compozitor de jazz, Steve Swallow se bucură de o carieră de lungă durată, fiind unul dintre primii și cei mai influenți maeștri ai chitării electrice ai acestui gen muzical. Tonul său e puternic și articulat, arpegiile și pasajele melodice pe care le cântă pot dobândi viteza unor elice. De asemenea, de mult timp, el colaborează îndeaproape cu vibrafonistul Gary Burton și cu Carla Bley.

Dave Douglas Quartet "The Music of Don Cherry" - Jazz in Marciac Live (2007)

Bucharest Jazz Festival va avea loc în perioada 2 - 6 iulie 2014, în Piața George Enescu. Un element de noutate al ediţiei din acest an îl reprezintă modulul de evenimente conexe care se va desfăşura în incinta Hanului Gabroveni, viitorul sediu ARCUB.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Dave DouglasLee Konitz
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Mossano și Ami - "I promise you" - VIDEOCLIP

Mossano si Ami au lansat videoclipul piesei "I promise you", melodie care răsună deja în difuzoarele radiourilor și în boxele...

Închide