Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Concurenții care au trecut de cel de-al treilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor România 2020: Află ce voci au cucerit jurații în cea de-a treia ediție a emisiunii Naomi Hedman la X Factor România 2020 - captură ecranNaomi Hedman a fost "pantera" care i-a blocat cu frumusețea sa pe jurații X Factor 2020 Tudor Chirilă - E și treaba meaTudor Chirilă îndeamnă tinerii să voteze: "Viitorul este mult mai aproape decât ți se pare acum" - VIDEO Paul McCartneyFiul lui John Lennon l-a intervievat pe Paul McCartney pentru prima oară Magia Untold și Neversea ajunge la Timișoara, va fi creat un nou festival Smiley joacă rolul principal în filmul "Odată pentru totdeauna"

Cântărețul de soul Bobby Womack a murit la 70 de ani

Bobby Womack s-a stins din viață la vârsta de 70 de ani pe 27 iunie 2014, lăsând în urmă o carieră muzicală de 6 decenii. Pe lângă repertoriul său soul, a compus melodii pentru The Rolling Stones, Janis Joplin și Chaka Khan.
Bobby Womack

Bobby Womack

Bobby Womack s-a stins din viață pe 27 iunie 2014, la vârsta de 70 de ani. Vestea morții lui Womack adusă de RollingStone.com a fost confirmată de reprezentanții casei sale de discuri, XL Recordings. Cântărețul suferea de mai multe boli, precum cancer de colon și de prostată, pneumonie și diabet, având și tulburări cardiace și primele semne de Alzheimer.

Legenda muzicii soul a lăsat în urmă 28 de albume de studio și 45 de hituri, printre care celebrele piese Number One: "Woman's Gotta Have It" (1972) și "Lookin' For a Love" (1962). Womack a fost inclus în galeria de onoare Rock and Roll Hall of Fame în anul 2009.

Bobby Womack s-a născut în Cleveland într-o familie cu 5 copii. Alături de frații săi a format trupa The Womack Brothers, cântând muzică gospel. În 1954, Womack participa la doar 10 ani la lansarea primului single, "Buffalo Bill". Succesul în clasamentele muzicale vine odată cu "Woman's Gotta Have It", primul Number One R&B alături de grupul Valentinos. Din cariera sa solo, cele mai cunoscute melodii sunt "That's The Way I Feel About 'Cha" și "Woman's Gotta Have It", ambele din 1972.

Bobby Womack i-a acompaniat la chitară pe Aretha Franklin, Dusty Springfield și Ray Charles. În calitate de compozitor a semnat numeroase compoziții rock și soul, precum "It's All Over Now" (Rolling Stones) și "Trust Me" (Janis Joplin).

Ascultați piesa compusă de Womack pentru Rolling Stones: "It's All Over Now"

În 2010, Bobby Womack a fost invitat de Damon Albarn să cânte pe cel de-al patrulea album Gorillaz. Muzicianul a participat la scrierea și interpretarea singleului "Stylo". Ulterior, liderul Gorillaz i-a coprodus albumul lui Womack din 2012 - "The Bravest Man in the Universe" (2012). Legenda soul declara: "Am fost exclus din comunitatea muzicienilor de 21 de ani atunci când m-am căsătorit cu văduva lui Sam Cooke. După 45 de ani, simt că Damon m-a adus înapoi".

Citește mai multe despre Bobby Womack
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Imnul Liberty Parade 2014 - "Set me free" (Alexandra Stan și DJ Andi) - AUDIO

Dj Andi și Alexandra Stan au lansat imnul Liberty Parade 2014 – "Set me free". Ajuns la cea de-a 14-a...

Închide