Urmărește-ne în Social Media

Articole

TOP 10 Piese 30 Seconds To Mars - VIDEO

De mai bine de un deceniu, muzica trupei 30 Seconds to Mars deschide noi orizonturi creative, îmbinând rock-ul alternativ cu arta cinematografică și mesajele sociale. Ascultă în articol cele mai populare piese ale formației, de la apariția primului album (2002) până în prezent.

Publicat

pe

30 Seconds to Mars │ FOTO: cimarslover.blogspot.com

30 Seconds To Mars este una dintre cele mai iubite formații de rock alternativ de la ora actuală. Cu patru albume în discografie și peste 10 milioane de exemplare vândute, trupa a reușit să-și creeze un nume în industria muzicală într-un timp relativ scurt. După materialul de debut, intitulat "30 Seconds to Mars" (2002), al cărui succes comercial nu s-a ridicat poate la așteptări, au urmat discurile "A Beautiful Lie" (2005) și "This Is War" (2009), ce au primit multiple certificări de aur și platină.

Stilul muzical 30 Seconds To Mars ar putea fi descris printr-o fuziune dintre metal progresiv, space rock și experimental rock, la care se adaugă elemente din muzica electro. Sound-ul trupei a evoluat de-a lungul celor 15 ani de carieră, în compozițiile incluse pe ultimul disc formația încorporând, de asemenea, influențe din muzica simfonică și o abordare minimalistă.

10. "Closer To The Edge" - 30 Seconds To Mars

"Closer to the Edge" este, probabil, piesa cu cel mai pronunțat sound "pop" din repertoriul 30 Seconds To Mars. Compusă de Jared Leto, melodia este coprodusă de Flood și se regăsește în tracklistul celui de-al 3-lea  album de studio, "This Is War".

Vorbind despre sound-ul melodiei, chitaristul Tomo Miličević se arată impresionat de calitățile de compozitor ale lui Jared Leto, chiar și atunci când migrează în zona ceva mai pop.

"Este o piesă foarte interesantă. Noi o denumim melodia noastră pop, deși atunci când o asculți cu atenție realizezi că are multe elemente rock. Este o piesă care te păcălește, și îmi place asta. Jared s-a autodepășit atunci când a compus acest single, încercând să-și prezinte muzica într-un mod mai accesibil maselor, fără a le da impresia de promovare excesivă. Are foarte mult respect pentru fani."

În ciuda influențelor pop, melodia a fost apreciată pentru latura rock, debutând pe prima poziție în UK Rock Singles Chart. Videoclipul piesei a fost lansat în iunie 2010 fiind realizat din secvențe înregistrate în cadrul turneului "Into the Wild".

9. "Hurricane" (Censored Version) - 30 Seconds To Mars

"Hurricane" este una dintre cele mai discutate piese 30 Seconds To Mars, acest lucru datorându-se în mare parte videoclipului, ce include conținut sexual explicit. Piesa este compusă de Jared Leto și produsă în colaborare cu Flood și Steve Lilywhite. Single-ul are două versiuni: una înregistrată împreună cu Kanye West, intitulată "Hurricane 2.0", și varianta interpretată exclusiv de trupă și inclusă pe albumul "This Is War".

Jared Leto a compus balada "Hurricane" în iarna anului 2007, la Berlin.

"Era iarnă, se întuneca deși era doar 3 și jumătate după-amiaza și se puteau întâmpla două lucruri. Fie începeam să mă simt foarte confortabil, fie începeam să simt cum mă cuprinde depresia. Din fericire, am simțit câte puțin din ambele stări. În orice caz, m-am simțit inspirat."

"Hurricane" a luat premiul pentru Cel mai bun single în cadrul Kerrang! Awards 2011. Videoclipul de 13 minute regizat de Jared Leto a fost însă cenzurat din cauza conținutului sexual explicit, difuzarea clipului original fiind interzisă pe MTV. Versiunea cenzurată a fost totuși intens promovată pe MTV2.

8. "Capricorn" (A Brand New Name) - 30 Seconds To Mars

"Capricorn (A Brand New Name)" este single-ul de debut al trupei. Lansată în iulie 2002, piesa a ajuns inițial la un public restrâns, fiind însă apreciată de către critici pentru fuziunea de stiluri muzicale. Melodia a fost compusă de Jared Leto și produsă de Bob Ezrin.

Într-un interviu acordat publicației The Album Network, Jared a explicat semnificația piesei. Conform solistului 30 Seconds, melodia "este mai puțin despre a te reinventa și mai mult despre a descoperi cine ești cu adevărat. (...) Într-un sens general, piesa este despre dorința de a renaște. Aș lăsa însă oamenii să găsească singuri semnificația. Cred că acesta este unul dintre lucrurile care mă entuziasmează în privința muzicii - interpretarea personală, pentru că de la individ la individ se poate schimba foarte mult."

"Capricorn (A Brand New Name)" a ajuns pe poziția 31 în topul Billboard Mainstream Rock Tracks și pe prima poziție în clasamentul Heatseekers Songs Chart. Pentru videoclip, ce a avut premiera în august 2002, trupa a filmat în deșertul californian.

7. "A Beautiful Lie" - 30 Seconds To Mars

"A Beautiful Lie" este cel de-al 4-lea extras de pe albumul cu același nume. Piesa împreună cu videoclipul filmat în Islanda susțin o campanie socială. Jared Leto a dorit ca prin intermediul acestui single să se tragă un semnal de alarmă cu privire la efectele nefaste ale încălzirii globale.

Solistul 30 Seconds To Mars a regizat și acest videoclip, asigurând publicul că filmările au fost atent supravegheate, în așa fel încât să nu dăuneze mediului înconjurător. Banii obținuți prin descărcarea clipului au fost direcționați către diverse cauze sociale.

În videoclipul de tip documentar apar imagini cu animale moarte și un cimitir de cruci albe, principala cauză ilustrată fiind încălzirea globală. La sfârșitul clipului, publicul este direcționat către un site ce oferă mai multe detalii despre campania socială inițiată de formație.

6. "This Is War" - 30 Seconds To Mars

"This Is War" este piesa ce dă titlul celui de-al 3-lea album 30 Seconds to Mars, lansat în 2009. Melodia este compusă de Jared Leto, devenind suport muzical pentru un nou videoclip de impact, ce vorbește despre efetele dezastruoase ale războiului.

Videoclipul "This Is War" a fost filmat în Afghanistan, membrii formației jucând rolul unor soldați în armata americană. În clip sunt prezentate variate vehicule miltare, avioane de luptă și elicoptere, precum și explozii de proporții. Clipul a fost regizat de Edouard Salier și a câștigat premiul Video of the Year acordat de MSN Latinoamérica.

5. "City Of Angels" - 30 Seconds To Mars

"City of Angels" este mai mult decât un oraș. Aici, de cele mai multe ori, oamenii vin pentru a-și împlini un vis ori pentru a începe o nouă viață, un nou capitol. Din perspectiva majorității, acesta este tărâmul promisiunii, al tuturor posibilităților. Pornind de aici, 30 Seconds to Mars a creat contextul perfect pentru a broda pe marginea acestor idei poveștile de viață ale unor oameni cunoscuți din industria muzicală și cinematografică. Aflăm, astfel, din videoclipul piesei "City of Angels" ce i-a motivat de-a lungul anilor pe James Franco, Kanye West, Olivia Wilde, Lindsay Lohan, Selena Gomez și Ashley Olsen. Fiecare povestește de ce a ales să vină în Los Angeles și ce reprezintă pentru ei acest oraș. În "cabina confesiunilor" intră și membrii trupei 30 Seconds to Mars, precum și persoane ce au venit aici pentru a-și imita idolii (Michael Jackson, Marilyn Monroe).

Filmările pentru videoclipul piesei "City Of Angels" s-au desfășurat în vara anului 2013 în Los Angeles, California. Regizorul clipului este nimeni altul decât solistul Jared Leto, cunoscut și sub pseudonimul Bartholomew Cummins. În stilul devenit deja o emblemă 30 Seconds to Mars, videoclipul este de fapt un film de scurtmetraj ce spune povestea orașului îngerilor prin elemente simbolic alese: priveliști cu zone stâncoase, picturi murale, mărturisiri ale oamenilor ce au venit aici pentru a-și împlini un vis. Piesa este extrasă de pe albumul "Love, Lust, Faith and Dreams".

4. "From Yesterday" (Video Version) - 30 Seconds To Mars

"From Yesterday" este o piesă inclusă pe cel de-al doilea album al formației, "A Beautiful Lie". Acesta a fost primul single 30 Seconds To Mars clasat în fruntea topului Billboard's Modern Rock Tracks.

Videoclipul "From Yesterday" este regizat de Jared Leto, fiind primul clip american filmat integral în China. Acesta este, totodată, și ultimul videoclip al formației în care apare basistul Matt Wachter.

Filmările au avut loc la Hengdian World Studios, în distribuție fiind incluși 400 de soldați chinezi. Clipul este considerat un tribut adus filmului "The Last Emperor", multe dintre scene și personaje fiind inspirate din această peliculă.

3. "The Kill (Bury Me)" - 30 Seconds To Mars

"The Kill" este una dintre cele mai populare piese 30 Seconds To Mars. Extrasă de pe albumul "A Beautiful Lie", piesa îi permite lui Jared Leto să atingă un punct sensibil al psihicului uman. "The Kill" a înregistrat un record în topul Billboard Modern Rock Tracks, staționând în acest clasament 52 de săptămâni la rând.

"Melodia vorbește despre relația cu sinele. Este despre confruntarea propriilor temeri și a adevărului în legătură cu cine ești în realitate." - Jared Leto

Videoclipul, regizat ca de obicei de către Jared Leto, face numeroase trimiteri către filmul lui Stanley Kubrick, "The Shining", o adaptare a romanului lui Stephen King. Numărul camerei bântuite este schimbat din 237 în 6277, acesta fiind numele trupei format prin tastarea cifrelor pe un telefon mobil. Clipul a fost declarat Cel mai bun videoclip rock din toate timpurile în topul Kerrang Rock 100 publicat în iunie 2009.

2. "Up In The Air" - 30 Seconds To Mars

"Up In The Air" este primul single extras de pe albumul "Love, Lust, Faith and Dreams", lansat în 2013. În dulcele stil clasic, videoclipul de promovare a piesei merge pe aceeași idee de film de scurt metraj. Clipul a fost filmat într-o clădire imensă de producție aerospațială din Los Angeles, California, înregistrările desfășurându-se pe parcursul a trei zile. Producător, regizor și editor de imagine a fost Jared leto, solistul 30 Seconds to Mars. Acesta a colaborat pe partea de fotografie cu David Devlin, iar pe cea de design cu Floyd Albee.

Single-ul "Up In The Air" a putut fi ascultat în premieră din spațiu. Printr-un parteneriat cu NASA, formația a trimis piesa pe orbită, momentul fiind înregistrat și transmis live pentru o primă audiție a melodiei de la înălțime. Videoclipul a călcat și el pe urmele istoricului piesei. În mai puțin de 48 de ore a reușit să peste un milion de vizualizări pe VEVO.

1. "Kings and Queens" - 30 Seconds To Mars

"Kings and Queens" este single-ul central al albumului "This Is War" (2009). Compusă de Jared Leto și produsă de Flood, Steve Lillywhite și membrii formației Thirty Seconds to Mars, melodia vorbește despre sentimentul triumfător al explorării posibilităților umane.

Piesa a fost extrem de apreciată de către critici, mulți considerând-o cea mai bună compoziție de pe albumul "This Is War". Printre elementele care au atras complimente se numără refrenul melodiei, producția și vocea lui Jared Leto. Piesa a fost cel de-al doilea Number One al formației în topul Alternative Songs din SUA.

Videoclipul "Kings and Queens" a fost filmat în Los Angeles și a fost lăudat pentru simplitatea abordării. A primit, de asemenea, 4 premii MTV VMA în cadrul ediției din 2010.

Trending