Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

The Head and the Heart, acolo unde pulsează muzica - VIDEO

Deși ar putea părea un nume banal, la îndemâna oricui, The Head and The Heart este un titlu reprezentativ pentru cei 6 artiști indie-folk aflați în deplină complementaritate. Esența muzicii lor este sinceritatea, fiecare piesă punând în lumină câte un episod din experiențele personale. Astfel se creează legătura emoțională, melodiile lor devenind autentice.

Publicat

pe

The Head and The Heart

The Head and The Heart cântă indie-folk-rock din 2009. Formată din Jonathan Russell (voce/chitară/percuție), Josiah Johnson (voce/chitară/percuție/clape), Charity Rose Thielen (voce/vioară/percuție), Kenny Hensley (pian) și Tyler Williams (tobe), trupa a luat ființă din dorința de a rupe monotonia muncii zilnice, lipsite adeseori de un obiectiv. Aspirația către lucruri mărețe și pasiunea pentru muzică a făcut ca The Head and The Heart să pulseze, transformându-se dintr-un proiect cu scop recreativ într-o carieră pe termen lung.

"Vreme de câțiva ani, când nu știam că voi face muzică, scriam piese și le înregistram pe laptop. Sunt anumite lucruri pe care nu le poți spune în viața de zi cu zi, dar pentru un anume motiv e ok să le spui într-o melodie. Acesta este cel mai incredibil și terapeutic sentiment. Atunci când începem să compunem piese încercăm să captăm o experiență sau o emoție pe care o simți. După aceea e vorba de un efort intelectual: aranjament și lucruri de genul acesta. La începutul procesului trebuie să ai dorința aceea de eliberare, de a-ți lua ceva de pe inimă. De aici pornim cu fiecare piesă. Atunci când simți că vrei să compui o melodie nu iese niciodată la fel de bine ca atunci când simți că trebuie să compui o melodie." - Johnson (The Head and The Heart) pentru InterviewMagazine

The Head and The Heart a început cu câteva show-uri restrânse în Seattle, orașul de baștină, ajungând mai târziu să susțină turnee în America de Nord și Europa alături de Vampire Weekend. Trupa are la activ două albume - "The Head and The Heart" (2011) și "Let's Be Still" (2013) -, ambele primite foarte bine de către public și critici.

Piesa "Lost in My Mind", ce poate fi ascultată mai jos, a fost Number One în Top Adult Alternative Songs, figurând pe coloana sonoră a serialului "Hart of Dixie" și a filmului de Oscar "The Silver Linings Playbook".

The Head and the Heart - "Lost In My Mind"

Formația a fost comparată cu Mumford & Sons și The Lumineers, fiind încadrată pentru o perioadă în genul muzical ”americana”.

"Am avut mare noroc de a ne lansa ca trupă exact la momentul potrivit (când indie-folk-ul e pe val). Pentru mine a fost o surpriză. Suntem totuși sătui să fim încadrați în categoria Americana. Nu vrem să comunem o piesă folk care să sune drăguț. Vrem să compunem piese epice, care să aibă multă emoție. Comparația cu Mumford & Sons este oarecum veche, dar suntem norocoși că genul acesta muzical este la modă acum, pentru că sunt foarte multe trupe care cântă bine, dar nu sunt în trend, și-atunci nu au parte de promovare." - Johnson (The Head and The Heart)

Magia The Head and The Heart funcționează, așadar, atât datorită talentului și pasiunii oamenilor implicați, cât și pe cale de consecință a genurilor muzicale din topuri.

În încheiere vă lăsăm să ascultați "Another Story", de pe albumul "Let's Be Still". Piesa beneficiază de un videoclip ilustrat de regizorul Andrew Hines - o poveste tristă pentru o piesă frumoasă.

The Head and the Heart - "Another Story"

Trending