Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
Avishai Cohen
Tarja Turunen - Together at HomeTarja Turunen ne cântă de acasă - VIDEO (Together at Home) INFO CONCERT:
David Garrett
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
Slipknot

Sinead O'Connor lansează albumul "The Vishnu Room"

Vești bune pentru fanii solistei irlandeze Sinead O'Connor. Controversata cântăreața a anunțat că noul material discografic poartă numele "The Vishnu Room" și va fi lansat pe 12 august prin intermediul celor de la Nettwerk Music Group.

Lansarea va fi urmată de turneul de promovare însă momentan nu a fost confirmat niciun concert. În vârstă de 48 de ani, Sinead O'Connor a concertat pe 11 iunie 2009 la Arenele Romane din București.

Născută pe 8 decembrie 1966 Sinead O'Connor este unul dintre cele mai importante și controversate staruri ale anilor '90. Și-a făcut debutul în muzică în 1986, pe soundtrack-ul filmului "The Captive", împreuna cu chitaristul trupei U2, The Edge. Cântăreața a devenit celebră în 1990, odată cu lansarea albumului "I Do Not Want What I Haven't Got", inspirat din destrămarea mariajului ei cu muzicianul John Reynolds. Discul conține celebra melodie "Nothing compares to you", preluată de Prince, și a propulsat-o în categoria celebrităților.

Urmează o perioadă controversată, tabloidele britanice urmărind cu interes relația ei cu cântărețul de culoare Hugh Harris. Retragerea din competiția premiilor Grammy, la care obținuse 4 nominalizari, reprezintă apogeul pentru ziarele de scandal. O'Connor boicotează premiile, dar iese câștigătoare la secțiunea "Cel mai bun solist de muzică alternativă". Este și anul în care refuză apariția la emisiunea "Saturday Night Live", de la NBC. În 1992 lanseaza "Am I Not Your Girl?", și acceptă până la urmă apariția la celebra emisiune americană, în încheierea căreia rupe o fotografie a lui Papei Ioan Paul al II-lea. În 1993 primește rolul Ofelia, în piesa "Hamlet", la teatrul "Project Arts Centre" în Dublin, apoi se alătura turneului lui Peter Gabriel, "WOMAD".

"Universal Mother", noul album lansat în 1994, va înergistra vânzări de peste 1.500.000 exemplare iar 2 ani mai tarziu devine mamă pentru a 2 oară. În 1997 apare EP-ul "Gospel Oak" care se vinde în doar 250 mii de exemplare. În același an apare și noul album, "So Far... the Best of Sinead O'Connor", care are un succes mai mare. La jumătatea anului 2000, lanseaza "Faith and Courage", care se vinde în peste 1 milion de exemplare iar 2 ani mai târziu, urmează "Sean-Ns Nua", aclamat îndelung pentru reîntoarcerea la tradiția folk irlandeză. În 2003, apare dublul-disc "She Who Dwells...", catalogat drept "cântecul de lebadă" al artistei.

În 2005, apare compilația, "Collaborations", după care în același an lansează "Throw Down Your Arms", o colecție de piese reggae-clasice, care ajunge numărul 4 în Billboard's Top Reggae Albums Chart. În 2007 se reîntoarce în studio și lansează "Theology", un album inspirat de complexitatile situației globale de după atacurile teroriste din 11 septembrie 2001. 5 ani mai târziu apare ultimul album "How About I Be Me (And You Be You)?" iar single-ul "The Wolf is Getting Married" a staționat pe prima poziție în topurile irlandeze timp de 40 de săptămâni.

Sinead O'Connor a influențat o serie de artişti, de la Liz Phair la Courtney Love şi Alanis Morisette.

Citește mai multe despre Sinead O'Connor
Mihai Anghel este ex- News Editor & Fotograf la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ed Sheeran - "All of the Stars" - VIDEOCLIP

Ed Sheeran a lansat videoclipul noului single "All of the Stars". Piesa este soundtrack al filmului "The Fault In Our...

Închide