Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Program și reguli acces pentru concertul Mariza de la Sala Palatului

Mariza, diva internațională a muzicii fado, va concerta la Sala Palatului pe 15 mai, evenimentul fiind organizat de Amphitrion. Vezi programul și regulile de acces la concert.

Publicat

pe

Mariza │ FOTO: Isabel Pinto

Biletele pentru concertul Mariza de la București au fost epuizate, evenimentul urmând a se desfășura cu casa închisă. Cu prilejul acestui eveniment, Ambasada Portugaliei la București are plăcerea de a prezenta „Istoria Muzicii Fado”, o expoziție compusă din douăzeci de afișe cu text și imagini care povestesc călătoria de-a lungul timpului a acestei expresii artistice specifice culturii portugheze. Expoziția este prezentată în trei limbi: portugheză, franceză și engleză, ca urmare a parteneriatului dintre Camões, IP., Muzeul de Fado din Lisabona și EGEAC, compania responsabilă pentru programe culturale din Lisabona.

Program și reguli acces pentru concertul Mariza:

Accesul publicului în club se va face începând cu ora 20:00, iar show-ul va începe la ora 21:00. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale sau cu aparate de înregistrare video sau audio. Se recomandă spectatorilor să sosească cât mai devreme în intervalul menționat, pentru a evita aglomerarea zonei de acces în club.

Mariza a lansat pe 14 aprilie un material "Best Of", albumul ce reunește cele mai cunoscute piese interpretate de Mariza, de la debutul artistei până în prezent dar și compoziții noi și reeditări muzicale în premieră.

Cu un repertoriu bine înrădăcinat în istoria clasică a muzicii fado, Mariza a început să cânte încă de la o vârstă foarte fragedă într-o varietate de stiluri muzicale, îmbinând poezia muzicii folk portugheze, cadențele arabice cu ritmurile africane și braziliene. Prin sunetele magistrale specifice acestui stil de muzică, Mariza a reușit să transforme poveștile culturii tradiționale portugheze în adevărate legende muzicale ce au consacrat-o, devenind una dintre cele mai apreciate prezențe artistice contemporane pe scena internațională de World Music.

Mariza - "E Ou Nao E"

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte joi, 15 mai 2014

Mariza

Loc
Sala Palatului
PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Mariza revine la București în martie 2023

Inconfundabila stea a muzicii fado, Mariza, se reîntoarce în România cu noi piese de dragoste. Artista va concerta pe 8 martie 2023 la Sala Palatului din București, în cadrul acestui spectacol urmând să celebreze alături de iubitorii muzicii sale cele peste 2 decenii de carieră discografică si de călătorii sonore de neuitat.

Publicat

pe

Mariza în concert la Sala Palatului pe 17 februarie 2018 │ FOTO: Stefan Sandu / InfoMusic.ro

În ultimii 20 de ani, MARIZA s-a transformat dintr-un fenomen local, cunoscut doar unui mic cerc de admiratori din Lisabona, într-una dintre cele mai apreciate şi vândute vedete ale circuitului muzical internațional.

Astfel, recent, starul portughez a sărbătorit cea de-a douăzecea aniversare a carierei sale și cei 100 de ani de la naşterea regretatei Amália Rodrigues, cu primul ei album complet de piese clasice, lansat în SUA pe data de 29 ianuarie, 2021, de NONESUCH / WARNER BROS RECORDS.

Mariza și Rodrigues au multe în comun, dincolo de originea lor. Cu apariţiile sale pe cele mai impozante scene ale lumii, Mariza a copleşit publicul internaţional la începutul acestui secol, exact cum a făcut Rodrigues în anii '50 și anii '60.

Iar datorită albumelor sale atât de apreciate de criticii de specialitate și datorită colaborărilor muzicale total surprinzătoare, Mariza a dezvoltat şi a cultivat sonorităţile fado, la fel cum a procedat Rodrigues în anii '60 și anii '70.

Mai mult, MARIZA a devenit cel mai celebru ambasador al muzicii portugheze în secolul XXI, așa cum avusese să fie Rodrigues în secolul al XX-lea.

"Pentru mine, să cânti este cea mai directă formă de expresie artistică, iar fado ar putea fi cel mai deschis stil de interpretare pe care l-am ascultat vreodată. Nu voi uita niciodată când am început să ascult fado în Lisabona — mi-a mers direct la inimă și mă duceam în fiecare seară să ascult mai mult. Sunetul vibrant al glasului Marizei și intreaga sa prezență, o desemnează ca interpretă principală de fado, astăzi, și o vedetă internațională majoră", a declarat cântăreața de operă de renume mondial, Renee Fleming.

Prețurile biletelor la concertul Mariza de pe 8 martie 2023:

Biletele sunt puse în vânzare la următoarele categorii de preţuri:

  • VIP - 240 lei;
  • Categoria 1 - 180 lei;
  • Categoria 2 - 130 lei.
Citește în continuare

Trending