Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO JurjakStreet Delivery 2020 | Concerte cu ReSoluții - Programul pe zile Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică INFO CONCERT:
Street Delivery 2020
B.U.G. MafiaAscultă noua piesă B.U.G. Mafia - "8 Zile Din 7" (feat. AMI) - AUDIO TOPIC"Breaking Me", hitul DJ-ului Topic, este piesa verii 2020, potrivit Shazam

Nicu Covaci despre Phoenix: "Mă bucur că bătrânii și-au luat catrafusele și s-au dus"

Invitat în studioul Rock FM, Nicu Covaci a discutat cu Cristian Hrubaru despre viitoarele proiecte ale trupei Phoenix. În contextul unei noi schimbări de componență a formației, Covaci a declarat că din perspectiva sa Phoenix-ul întinerește, iar în ce-i privește pe foștii colegi, se bucură "că bătrânii și-au luat catrafusele și s-au dus".

Nicu Covaci și Cristian Hrubaru

Nicu Covaci a pregătit noi proiecte cu trupa Phoenix. Deși componența s-a schimbat din nou, de-a lungul anilor trecând în jur de 40 de muzicieni prin această formație, Covaci este optimist. Astfel, Phoenix, în noua formulă, va concerta pe 14 iunie la Constanța.

Vorbind cu Cristi Hrubaru despre conduita de lucru și faptul că ar fi fost acuzat că este prea sever cu cei din trupă, Nicu Covaci a mărturisit că pentru el calitatea implică reguli stricte.

"Pentru a obține o anumită calitate, trebuie să fii sever cu tine însuți în primul rând. În al doilea rând, așa cum stau lucrurile, noi fiind o formație românească și neavând șansa să ne impunem pe plan internațional, cântând doar în România, eu nu pot să asigur existența membrilor formației", a explicat Covaci, adăugând că i-a sprijinit pe membrii trupei în proiectele lor personale.

Viitorul Phoenix și "bătrânii"

Din perspectiva lui Nicu Covaci, noii săi muzicieni întineresc Phoenix-ul, foștii membrii fiind niște "bătrâni".

"Am un solist vocal nou, am un chitarist nou, am un violonist nou, am un toboșar nou. Intenția mea este ca acest Phoenix să meargă mai departe, să întinerească. Chiar mă bucur că bătrânii și-au luat catrafusele și s-au dus", a declarat Nicu Covaci.

Covaci a dezvăluit și că a inițiat la Azuga o tabără de creație, pe care își dorește să o dezvolte în viitor.

Citește mai multe despre Nicu CovaciPhoenix
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
WonderDay: Delilah revine la București

După succesul primului său concert susținut în România chiar la începutul acestui an, încântătoarea Delilah revine la București pentru un...

Închide