Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Moby a lansat "Rio" (Cover Duran Duran) - AUDIO

Casa de discuri Manimal Vinyl din Los Angeles va lansa în luna iulie o compilație tribut Duran Duran. Moby a acceptat invitația și apare pe acest inedit album cu piesa "Rio", lansată în 1982 pe albumul cu același nume, care poate fi ascultată pe InfoMusic.

Publicat

pe

Moby

Intitulată "Making Patterns Rhyme", compilația beneficiază de aportul unor artiști precum Juliette Lewis, Warpaint, Little Dragon, Austra, Crocodiles, Barbarian, Luxxury, Soko, etc. Manimal Vinyl, care a mai lansat compilații tribut The Cure, Madonna și David Bowie, va dona toate încasările din vânzarea acestui produs către Amnesty International. În prezent Duran Duran se află în studio unde lucrează la un nou album alături de fostul chitarist Red Hot Chili Peppers, John Frusciante.

Ultimul album Moby poartă numele "Innocents" și a fost lansat în octombrie 2013. Discul a fost înregistrat în apartamentul lui Moby și este produs de câștigătorul premiului Grammy, Mark “Spike” Stent care a lucrat cu nume ca Madonna, Lady Gaga, U2, Beyonce, Bjork, Depeche Mode, Spice Girls, Coldplay, Muse, No Doubt, Usher, Linkin Park, Oasis sau Massive Attack. Pentru acest disc Moby a invitat o serie de artiști precum Cold Specks, Wayne Coyne (The Flaming Lips), Mark Lanegan (Screaming Trees, Queens of the Stone Age, Mad Season), Damien Jurado, Skylar Grey și Inyang Bassey.

Moby - "Rio" (Cover Duran Duran)

Moby, pe numele său adevărat Richard Herman Melville, a început să facă muzică încă de la vârsta de 9 ani, patru ani mai târziu având deja prima sa trupă de muzică punk, "Vatican Comandoes". Cariera sa muzicală a căpatat în timp valențe dintre cele mai diverse, ajungând de la rock, punk și heavy metal la dance, techno și chiar muzică ambientală. Moby s-a afirmat mai întâi ca DJ, primul său single, "Go", fiind lansat în 1991. Melodia a fost foarte bine primită de public și inclusă de revista Rolling Stone în topul celor mai bune piese din toate timpurile.

Cu 11 albumde studio, vândute în peste 20 de milioane de copii în toată lumea, numeroase discuri de aur și platină, Moby a colaborat cu numeroși artiști de renume, precum Sophie Elis Bextor, Britney Spears, Gwen Stefani și Kelis și a realizat remixuri pentru David Bowie, Metallica, The Beastie Boys sau Public Enemy.

Trending