Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
James Arthur
Vama concertează la Arenele Romane: "Ne-a fost dor de voi, ne ard buzele să cântăm" Toboșarul Scorpions confirmă că a avut coronavirus și oferă detalii despre starea lui de sănătate Juriu X Factor 2020Componența juriului X Factor se schimbă în 2020, "surprizele" aduc noi scântei în formatul emisiunii David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică

Lights Out a lansat "Nepal", primul single de pe noul album - AUDIO

Lights Out, una dintre cele mai îndrăgite formaţii indie de pe scena muzicală underground din România, a lansat "Nepal", primul single de pe noul album. Piesa a fost înregistrată în februarie, la Sysound Records & Studios București.

Lights Out - ”Nepal” (cover single)

Noul album al trupei Lights Out este tot mai aproape. Înregistrat în februarie, acesta este prefațat de lansarea single-ului "Nepal". Vorbind despre această piesă, Teodora (vocalista trupei) spune că a scris-o cu scopul de a se aduna din cele trei părți în care se simțea cumva împrăștiată.

"Piesa în sine are și ea trei părți. Așa că de fiecare dată când o cântăm și trecem prin acele bucățele, îmi place să cred că ele se unesc pentru un moment. Cât să aibă timp pentru un scurt salut. Poate doar cât să încline puțin din cap. Ajunge."

Chitaristul Andrei Bobiș o completează:

"Când conturam piesa, în mintea mea se derula o scenă în care șase piscuri plutitoare comunicau unul cu celălalt împletind prin conversație armonia piesei. Nepal e probabil cel mai halucinant vis pe care l-am avut împreună, cea mai sinceră melancolie."

Piesa "Nepal" a fost înregistrată în luna februarie la Sysound Records & Studios București, cu ajutorul inginerului de sunet şi al muzicianului Mihai Pop, cel care înregistrează fiecare concert al Filarmonicii Transilvania încă din 2005.Mixajul piesei a fost realizat în această primăvară de către producătorul și inginerul de sunet Adam Samuels (Los Angeles), care a mai colaborat cu nume precum Pearl Jam, John Frusciante, Warpaint sau Emilie Simon.

Masterizarea, la studioul Magic Garden Mastering, din Los Angeles, de către muzicianul și producătorul Brian Lucey, care a mai lucrat alături de Arctic Monkeys, Beck, Sigur Rós, Chet Faker sau Ray LaMontagne (cel mai recent album la care și-a adus contribuția fiind ultimul The Black Keys, „Turn Blue”, 2014).

Lights Out îi are în componență pe Teodora Retegan – voce şi clape, Andrei Sîncrăian – chitare, Oana Pop – tobe şi Andrei Bobiş – chitare. Formația a debutat pe scena muzicală românească în 2010, cu demo-ul "Inside Out". De atunci, numele trupei a ajuns peste hotare, până la urechile jurnaliștilor de la The Guardian.

"Cu o combinaţie fină de psihedelii, chitare visătoare şi sunete indie, peste care pluteşte vocea uimitoare a lui Teo, Lights Out ar putea fi unul dintre cele mai bune produse muzicale pe care România le are de oferit." (The Guardian)

Lights Out - "Nepal" - AUDIO

Citește mai multe despre Lights Out!
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Concert Aylin & The Lucky Charms la WonderDay

Aylin Cadir, tânara artistă de jazz de origine turcă sosește pe 29 iunie la WonderDay alături de trupa sa, The...

Închide