Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Lights Out a lansat "Nepal", primul single de pe noul album - AUDIO

Lights Out, una dintre cele mai îndrăgite formaţii indie de pe scena muzicală underground din România, a lansat "Nepal", primul single de pe noul album. Piesa a fost înregistrată în februarie, la Sysound Records & Studios București.

Publicat

pe

Lights Out - ”Nepal” (cover single)

Noul album al trupei Lights Out este tot mai aproape. Înregistrat în februarie, acesta este prefațat de lansarea single-ului "Nepal". Vorbind despre această piesă, Teodora (vocalista trupei) spune că a scris-o cu scopul de a se aduna din cele trei părți în care se simțea cumva împrăștiată.

"Piesa în sine are și ea trei părți. Așa că de fiecare dată când o cântăm și trecem prin acele bucățele, îmi place să cred că ele se unesc pentru un moment. Cât să aibă timp pentru un scurt salut. Poate doar cât să încline puțin din cap. Ajunge."

Chitaristul Andrei Bobiș o completează:

"Când conturam piesa, în mintea mea se derula o scenă în care șase piscuri plutitoare comunicau unul cu celălalt împletind prin conversație armonia piesei. Nepal e probabil cel mai halucinant vis pe care l-am avut împreună, cea mai sinceră melancolie."

Piesa "Nepal" a fost înregistrată în luna februarie la Sysound Records & Studios București, cu ajutorul inginerului de sunet şi al muzicianului Mihai Pop, cel care înregistrează fiecare concert al Filarmonicii Transilvania încă din 2005.Mixajul piesei a fost realizat în această primăvară de către producătorul și inginerul de sunet Adam Samuels (Los Angeles), care a mai colaborat cu nume precum Pearl Jam, John Frusciante, Warpaint sau Emilie Simon.

Masterizarea, la studioul Magic Garden Mastering, din Los Angeles, de către muzicianul și producătorul Brian Lucey, care a mai lucrat alături de Arctic Monkeys, Beck, Sigur Rós, Chet Faker sau Ray LaMontagne (cel mai recent album la care și-a adus contribuția fiind ultimul The Black Keys, „Turn Blue”, 2014).

Lights Out îi are în componență pe Teodora Retegan – voce şi clape, Andrei Sîncrăian – chitare, Oana Pop – tobe şi Andrei Bobiş – chitare. Formația a debutat pe scena muzicală românească în 2010, cu demo-ul "Inside Out". De atunci, numele trupei a ajuns peste hotare, până la urechile jurnaliștilor de la The Guardian.

"Cu o combinaţie fină de psihedelii, chitare visătoare şi sunete indie, peste care pluteşte vocea uimitoare a lui Teo, Lights Out ar putea fi unul dintre cele mai bune produse muzicale pe care România le are de oferit." (The Guardian)

Lights Out - "Nepal" - AUDIO

Trending