Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Tavi Clonda în rolul lui Adam Lambert la "Te cunosc de undeva!" pe 19 septembrie 2020Tavi Clonda (Adam Lambert) n-a putut fi oprit de Putin & Obama la "Te cunosc de undeva!" Concurenții care au trecut de cel de-al doilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor 2020: Ce concurenți au trecut mai departe după cel de-al doilea episod Trupa Super 4 la X Factor 2020 - captură ecranSuper 4 sunt italienii care au venit să cucerească X Factor România 2020 - VIDEO South Park prezintă "The Pandemic Special"South Park va lansa un episod de o oră despre COVID-19 - TRAILER Videoclip Madonna Swae Lee CraveMadonna își va regiza propriul film biografic Bucharest - One Heart. One StoryiMapp Bucharest 2020 se ține online, în cadrul proiectului Bucharest - One Heart. One Story

Lights Out - "Nepal" - VIDEOCLIP

Lights Out, una dintre cele mai îndrăgite formaţii indie de pe scena muzicală underground din România, a lansat "Nepal", primul videoclip de pe noul album. Piesa a fost înregistrată în februarie, la Sysound Records & Studios București.
Lights Out!

Lights Out! (foto: Sebastian Florea)

Debordând de culoare și efecte vizuale psihedelice, un experiment vizual pur, cel de-al doilea videoclip oficial al trupei, după cel realizat la „Mirror” (iulie, 2012), „Nepal” a fost filmat la Cluj-Napoca de Laura Vlasa și editat la Iași de către Iustin Șurpănelu, după un concept pregătit de acesta în prealabil. Videoclipul a fost proiectat în premieră, într-o formă primară, în 5 locații din țară, sâmbătă, 24 mai, cu o zi înaintea concertului de lansare a noului single la Cluj. Locațiile în care a putut fi vizionat „Nepal” sunt cafeneaua Acaju (Iași), librăria Bastilia (București), librăria Cărturești Mercy (Timișoara), cafeneaua Moszkva (Oradea) și cafeneaua Atelier (Cluj-Napoca).

Vorbind despre conceptul din spatele noului videoclip Lights Out, Iustin Șurpănelu spune că a „construit instinctiv întreg vizualul, încercând să aduc din culori și mișcare starea piesei”. Solista Lights Out, Teodora Retegan, îl completează: „Am încercat să nu-mi imaginez nimic, un anume produs final, tocmai pentru că am avut mare încredere în Iustin și pentru că mi-am dorit ca el să aibă acea libertate creativă, neîntreruptă de ideile ori gândurile mele anterioare.”

Povestind despre ziua de filmare, Laura Vlasa mărturisește că a fost destul de complicată: „Cu greenscreenuri șifonate, cafele la termos, schimbări de locație, telefoane și doze de bere. Abia spre sfârșit mi-am dat seama că a ajunge la starea Nepal cere timp. Am încercat, deci, să intervin cât mai puțin în ce se întâmpla în fața obiectivului și să las povestea să se desfășoare în mod natural.” Asta chiar dacă filmările nu au fost cele mai „comode”, după spusele Teodorei: „Mi se pare incredibil de dubios să cânt pentru o mașinărie – în cazul acesta, camera – și nu pentru oameni.”

Andrei Bobiș, unul dintre chitariști, spune că, încă de la prima vizionare a variantei finale a videoclipului, i s-a părut „extraordinar că funcționează ca un fel de reprimare senzorială. Te izolează în el chiar dacă abia îl poți privi.” Laura adaugă: „Clipul m-a trimis în locuri astrofantastice din care n-aș vrea să mă mai întorc o perioadă.”

Piesa "Nepal" a fost înregistrată în luna februarie la Sysound Records & Studios București, cu ajutorul inginerului de sunet şi al muzicianului Mihai Pop, cel care înregistrează fiecare concert al Filarmonicii Transilvania încă din 2005.Mixajul piesei a fost realizat în această primăvară de către producătorul și inginerul de sunet Adam Samuels (Los Angeles), care a mai colaborat cu nume precum Pearl Jam, John Frusciante, Warpaint sau Emilie Simon.

Masterizarea, la studioul Magic Garden Mastering, din Los Angeles, de către muzicianul și producătorul Brian Lucey, care a mai lucrat alături de Arctic Monkeys, Beck, Sigur Rós, Chet Faker sau Ray LaMontagne (cel mai recent album la care și-a adus contribuția fiind ultimul The Black Keys, „Turn Blue”, 2014).

Lights Out îi are în componență pe Teodora Retegan – voce şi clape, Andrei Sîncrăian – chitare, Oana Pop – tobe şi Andrei Bobiş – chitare. Formația a debutat pe scena muzicală românească în 2010, cu demo-ul "Inside Out". De atunci, numele trupei a ajuns peste hotare, până la urechile jurnaliștilor de la The Guardian.

"Cu o combinaţie fină de psihedelii, chitare visătoare şi sunete indie, peste care pluteşte vocea uimitoare a lui Teo, Lights Out ar putea fi unul dintre cele mai bune produse muzicale pe care România le are de oferit." (The Guardian)

Lights Out - "Nepal"

Citește mai multe despre Lights Out!
Mihai Anghel este ex- News Editor & Fotograf la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Metalhead Meeting - Intrare liberă pentru copiii sub 12 ani

Organizatorii festivalului Metalhead Meeting au anunțat că urma numeroaselor solicitări venite din partea părinților au decis să permită intrarea liberă...

Închide