Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
James Arthur
Vama concertează la Arenele Romane: "Ne-a fost dor de voi, ne ard buzele să cântăm" Toboșarul Scorpions confirmă că a avut coronavirus și oferă detalii despre starea lui de sănătate Juriu X Factor 2020Componența juriului X Factor se schimbă în 2020, "surprizele" aduc noi scântei în formatul emisiunii David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică

Kirk Hammett susține că din toamnă noul album Metallica va prinde contur

Kirk Hammett de la Metallica a declarat recent într-un interviu că trupa plănuiește să-și concentreze atenția asupra noului album începând cu toamna lui 2014. Conform chitaristului, din septembrie formația va începe să lucreze serios la cel de-al 10-lea disc din carieră.

Kirk Hammett (Metallica)

"Vrem să ne apucăm de album cât mai repede. Avem, însă, un program foarte aglomerat: multe concerte și în plus cu toții avem familii. Va fi vară în curând și e greu pentru că se termină școala și copiii intră în vacanță. Avem totuși multe riff-uri puse în seif. În perioada următoare trebuie să le alegem pe cele mai bune și să le punem cap la cap. Mai târziu vom reveni asupra lor și vom vedea încotro merg lucrurile. Cu toții ne-am propus ca în septembrie să ne apucăm serios de treabă. Știu că la un moment dat am spus că începem din ianuarie...dar s-au mai întâmplat alte lucruri pe parcurs și asta a fost situația", a declarat Kirk Hammett într-un interviu acordat Guitar World.

Viitorul disc, cel de-al 10-lea din carieră, se va concretiza astfel spre sfârșitul anului viitor, deși planurile inițiale ale formației au fost altele. Indiferent de data lansării, cert este că noul material va fi primul album ce va fi lansat prin intermediul propriei case de discuri, Blackened Recordings.

Metallica a început pe 16 martie 2014 turneul "By Request". Startul a fost dat la Bogota în Columbia. Playlistul concertului compus din preferințele fanilor a inclus și noua melodie "The Lords of Summer". A fost pentru prima dată când trupa a anunțat titlul piesei promise.

Metallica: "Lords of Summer" (Garage Demo Version)

După mai bine de 30 de ani de carieră și zeci de milioane de albume vândute, Metallica se menține încă în formă. Trupa a stabilit recent un nou record mondial în industria muzicală, concertând pe toate cele 7 continente pe parcursul unui singur an. Ultimul show, și totodată cel care le-a adus acest record, este cel susținut la sfârșitul anului 2013 în Antarctica.

Concertul de pe continentul înghețat a avut loc pe 8 decembrie, în interiorul unui dom de dimensiuni reduse. La show au participat în jur de 100 de persoane, sonorizarea și încălzirea fiind asigurată prin intermediul unor panouri solare. Fără a folosi amplificatoare sau microfoane, James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett și Robert Trujillo au cântat "la rece", încălzindu-i pe spectatori printr-un setlist de 10 piese alese pe sprânceană.

Citește mai multe despre Kirk HammettMetallica
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
S-au pus în vânzare biletele Meet&Greet la Metalhead Meeting

Metalhead Meeting 2014 ofera fanilor posibilitatea de a se intalni cu trupele preferate, in cadrul festivalului ce va avea loc...

Închide