Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Festivalul Peninsula 2014 a fost ANULAT

Ediţia din aceast an a Festivalului Peninsula, ce trebuia să să se desfăşoare la Târgu Mureş în perioada 17 - 20 iulie, a fost anulată. Motivele sunt lipsa fondurilor suficiente pentru organizarea în condiţii optime a unui festival de nivel internaţional, aşa cum organizatorii îşi propuseseră pentru 2014, deficitul de imagine moştenit de anul trecut precum şi nesincronizarea cu programul artiştilor şi al trupelor invitate.

Publicat

pe

Peninsula-Felsziget-2014

Cu toate că pentru 2014 organizatorii şi-au propus să vină cu un concept nou, care să revitalizeze festivalul și să îl readucă pe lista evenimentelor apreciate de public şi realizate cu profesionalism acestu lucru nu a fost posibil. Alături de motivele mai sus amintite, timpul a fost prea scurt pentru implementarea unei astfel de restructurări. Se dorește ca ediția din 2015 să fie prielnica organizării evenimentelor culturale de anvergură iar Festivalul Peninsula să îşi recapete locul câştigat printre acestea.

La jumătarea lunii decembrie 2013 preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, şi consilierul judeţean Kelemen Marton, anunțau oficial că noua ediţie a festivalului Peninsula Felsziget 2014 se va desfăşura din nou în judeţul Mureş, după o ediție desfășurata la Cluj-Napoca (18 - 21 iulie 2013 în Valea Gârbăului). Deși Dobre era foarte optimist că autorităţile locale din judeţ vor oferi sprijin organizatorilor festivalului, unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen din ţară, se pare că acest lucru nu a fost suficient iar evenimentul a fost anulat.

Festivalul Peninsula a pornit în 2003 la Târgu Mureș, unde de-a lungul celor 10 ediții de până acum a atras peste 400 de mii de vizitatori cu un program variat ce a inclus și concertele unor vedete internaționale precum The Prodigy, Korn, Nine Inch Nails, Iggy Pop and the Stooges, The Straits, Kasabian, Europe, The Rasmus, Tiesto, ATB, Above and Beyond, Parov Stelar Band, Dub FX, Chase and Status, Nero sau Netsky precum și cei mai buni artiști din România și Ungaria.

Comentează

Trending