Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen (2019)Eurovision 2020: Ascultă cele 5 piese propuse pentru a reprezenta România INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
Roxen (2019)Roxen va reprezenta România la Eurovision 2020 - Află-i povestea! INFO CONCERT:
Summer Well 2020

Peste 300 de artiști la EUROPAfest 2014 în perioada 8 - 24 mai

Singurul festival din Europa care reunește 4 genuri muzicale - jazz, blues, pop și muzică clasică - revine în 2014 cu concerte live de excepție. Sub sloganul "It's all about live quality music!", ediția cu nr. 21 a Festivalului Internațional EUROPAfest prezintă peste 300 de artiști din 45 de țări. Evenimentul se va desfășura în perioada 8 - 24 mai.

EUROPAfest

Festivalul debutează pe 8 mai cu un concert tematic - Swiss Jazz Night - Jazz in the Theatre, organizat în parteneriat cu Ambasada Elveției în România și Primăria Municipiului București. Scena Sălii Majestic a Teatrului Odeon va răsuna în acordurile muzicienilor din Elveția, Grecia, UK și Australia. Cu aceeași ocazie are loc sărbătorirea Zilei Europei, un moment aparte al concertului reprezentându-l interpretarea Imnului Europei pe ritmuri de jazz. Spectacolul va cuprinde și alte surprize.

Pe 9 mai se deschide scena Caffe Festival, la Ibis Caffe cu concertul celor de la Vassilis “Blue” Sotiriou / Grecia, Elveția care prezintă un amestec bine proporționat de blues, funk, soul și muzică jazz. Tot pe 9 mai EUROPAfest continuă la Mărul de Aur cu trupa Alex Hahn & The Blue Riders / UK, Australia, care aduce un tribut Ettei James.

Pe langă cele doua evenimente bucureștenii au ocazia să participe la încă 10 evenimente, printre care mult-așteptatele concerte de jazz, blues și pop, cea de-a opta ediție Bucharest International Jazz Competition prezentată în cadrul evenimentului EUROPAfest – 100% jazz and more, cu trupe de jazz din 21 de țări, Jeunesses International Flute Competition “Dinu Lipatti”, la care s-a înregistrat un număr record de participanți într-un concurs din România: 143 de participanți din 38 de țări și concerte after-hours în spații neconvenționale.

Din anul 2005 festivalul se desfașoară sub Înaltul Patronaj al Altețelor Lor Regale Principesa Margareta și Principele Radu.

Agenda EUROPAfest este plină de evenimente atractive. Pentru mai multe detalii despre concertele viitoare și prețurile biletelor puteți consulta site-ul www.jmEvents.ro.

Larry Franco Band și Vanessa Gageos live la EUROPAfest

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
AC/DC înregistrează un nou album

Australienii de la AC/DC se pregătesc să înceapă lucrul la noul album de studio. O parte din echipamentul trupei a...

Închide