Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Eric Clapton lansează un album în memoria lui J.J. Cale

La un an de la dispariție, chitaristul J.J. Cale va fi omagiat prin lansarea albumului "The Breeze, An Appreciation of JJ Cale". Cel care a avut această inițiativă este nimeni altul decât Eric Clpaton care în 2006 lansa alături de Cale discul "The Road To Escondido", material ce a fost recompensat cu premiul Grammy.

Publicat

pe

Eric Clapton

"The Breeze, An Appreciation of JJ Cale" va fi lansat pe 29 iulie iar Eric Clapton îi are invitați pe John Mayer, Willie Nelson, Christine Lakeland, Tom Petty, Derek Trucks, Mark Knopfler și Don White. Despre acest album, Clapton a declarat:

"Aș vrea ca oamenii să înțeleagă cu adevărat cine a fost și ce a făcut J.J. Cale. Eu sunt doar mesagerul. Întotdeauna am simțit că asta e treaba mea. Am încercat să interpretez lucrurile astfel încât publicul larg, sau cel puțin cei care ascultă ceea ce fac eu, să-și pună întrebarea de unde vin toate astea."

Tracklist "The Breeze, An Appreciation of JJ Cale":

  1. Call Me The Breeze (Eric Clapton)
  2. Rock And Roll Records (Eric Clapton & Tom Petty)
  3. Someday (Mark Knopfler)
  4. Lies (John Mayer & Eric Clapton)
  5. Sensitive Kind (Don White)
  6. Cajun Moon (Eric Clapton)
  7. Magnolia (John Mayer)
  8. I Got The Same Old Blues (Tom Petty & Eric Clapton)
  9. Songbird (Willie Nelson & Eric Clapton)
  10. Since You Said Goodbye (Eric Clapton)
  11. Ill Be There (If You Ever Want Me) (Don White & Eric Clapton)
  12. The Old Man And Me (Tom Petty)
  13. Train To Nowhere (Mark Knopfler, Don White & Eric Clapton)
  14. Starbound (Willie Nelson)
  15. Dont Wait (Eric Clapton & John Mayer)
  16. Crying Eyes (Eric Clapton & Christine Lakeland)

În 2013, Eric Clapton a sărbătorit 50 de ani de activitate muzicală prin lansarea albumului “Old Sock”. Discul conține 10 piese din repertoriul internațional ce sunt un omagiu adus artiștilor care l-au inspirat de-a lungul carierei. Clapton explorează stările romantice din anii ’30 cu ritmurile reggae, soul, rock și blues. Piesele aparțin unor artiști ca Leadbelly, J.J. Cale, Peter Tosh, George Gershwin, Gary Moore sau Taj Mahal.

În cei 50 de ani de carieră, Eric Clapton a primit numeroase premii, fiind singurul artist care a fost inclus de trei ori în Rock & Roll Hall of Fame (în calitate de membru al Yardbirds, Cream și ca artist solo). În plus, Clapton a caștigat 18 premii Grammy și a primit peste 80 de discuri de aur, platină și diamant. Clapton a vândut peste 42 de milioane de albume, fiind unul dintre cei mai faimoși și influenți chitariști din lume.

Trending