Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Drowners, romantism în goana chitarei - VIDEO

Uneori fluturii din stomac sunt păsări colibri. Pentru a se menține în zbor trebuie să bată din aripi de 70 de ori pe secundă. Și-atunci doar niște riff-uri rapide de chitară le pot ține ritmul. Drowners se află în această stare de romantism "accelerat", simțită în pulsul fiecărei piese pe care o compun. Așa capătă contur un post-punk gustat de publicațiile Times și Rolling Stone Magazine, ce au mers până la a compara trupa cu The Smiths și The Strokes.

Publicat

pe

Drowners

Drowners a ajuns nu demult punctul de congruență al listelor cu formații promițătoare. În Vogue apar la secțiunea "Band of The Week", în revista Time la rubrica "14 Musical Acts To Watch in 2014", iar Rolling Stone Magazine a folosit în review-ul albumului de debut comparații cu trupele The Smiths și The Strokes.

Deși parțial britanici la rădăcini, așa cum poate fi ușor de intuit din versuri, cei patru membri Drowners locuiesc de ceva timp în New York, orașul care le-a transmis faptul că ”nu e timp de pierdut / prostiile se lasă deoparte”. Solist și chitarist, Matt Hitt a venit în America pentru a preda lecții de chitară unor copii și așa s-a ales cu o carieră în modelling. A fost recrutat de o casă de modă în timpul uneia dintre plimbările sale prin Times Square, fără a exista vreun plan pentru o astfel de carieră. Mai târziu și-a întâlnit colegii de trupă: Jack Ridley (chitară), Erik Snyder (bas) și David Rubin (tobe). I-a unit pasiunea pentru post-punk-ul anilor '80 și romantismul.

În materie de influențe, trupa înglobează atât elemente british, cât și coloritul culturii americane.

"Din perspectiva versurilor, influențele sunt britanice pentru că e vocabularul cu care am crescut. Din punct de vedere muzical, stilul nostru e influențat de punk-ul american."

O formație pe care o ascultă cu plăcere este Queens of the Stone Age. Jack și Matt l-au întâlnit recent pe Josh Homme și cochetează deja cu ideea de a lua lecții de chitară de la solistul cunoscutei trupe americane.

Drowners - "Luv, Hold Me Down"

Drowners a lansat primul album în ianuarie 2014, iar reacțiile au fost foarte bune. Rolling Stone le-a acordat 3 stele din 5, mulți recenzori comparându-i cu The Strokes, Vaccines și ocazional Suede.

Piesele scurte (2 minute și jumătate în medie) ale trupei au stârnit un fel de curiozitate colectivă în presa britanică, mulți jurnaliști întrebându-i dacă decizia a fost deliberată. Așa s-a ajuns la o nouă comparația, de această dată cu The Ramones.

"Cineva îmi spunea zilele trecute că Joey Ramone povestea că The Ramones cântă de fapt piese foarte lungi, dar le cântă repede, și cam același lucru se aplică și în cazul nostru. Cântăm piese lungi foarte repede." - Matt Hitt

Versurile pieselor Drowners sunt compuse de solistul trupei, Matt Hitt, care a avut mereu o pasiune pentru literatură.

"Mi-a plăcut mereu literatura și o foloseam constant în piese încă de dinainte de a scrie versuri. Dar am totodată mulți prieteni care scriu și obișnuiam să port discuții lungi cu ei. Am început apoi să mă gândesc la piese care-mi plac și să-mi dau seama ce ingrediente au. Nu m-am mai putut opri după aceea. Cel mai mult îmi place când îmi vine o idee și încerc să o aduc într-o formă finală. Savurez acea parte dificilă a procesului."

Cu mai puțin de 2 ani de activitate muzicală în actuala formulă, Drowners a cântat deja în deschidere pentru Arctic Monkeys, The Vaccines și Cage the Elephant. Se încadrează, de altfel, destul de bine în această enumerație. Și nu ar fi exclus să ajungă în timp la performanțele celor de la Arctic Monkeys.

Drowners - "A Button On Your Blouse"

Trending