Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
Roxen (2019)Roxen va reprezenta România la Eurovision 2020 - Află-i povestea! INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
Celine Dion

Concert Blind Guardian la București în 2015

Chiar daca suntem aproape la jumătatea anului, au început să fie anunțate primele concerte din 2015. Astfel, fanii sonorităților power metal îi vor revedea la lucru pe nemții de la Blind Guardian care vor concerta la București pe 17 mai 2015. Trupa va promova noul album de studio care va fi lansat în acest an.

Momentan nu se știe organizatorul și locația, informația fiind postată pe canalul de Facebook Blind Guardian, dar sunt șanse ca promoterul să fie Promusic Events și Maximum Rock Magazin (producator Nelu Brindusan) care pe 1 mai 2011 organzia la Arenele Romane din București Unu Mai Rock cu Blind Guardian, White Walls și Bolthard.

Blind Guardian a luat naștere în 1984 la inițiativa lui Hansi Kürsch și a lui Andra Olbrich și a devenit rapid un model pentru heavy/speed-ul melodic cu piese lungi, epice şi orchestraţii bombastice. De-a lungul timpului, stilul muzical al trupei a a trecut printr-o serie de modificări. Primele două albume, “Battalions of Fear” şi “Follow the Blind” s-au încadrat în stilul speed metal, dar de la al 3-lea, “Tales from the Twilight World,” trupa s-a axat mai mult pe complexitatea compoziţiei decât pe viteză.

"Somewhere Far Beyond", lansat în 1992, continuă tradiția versurilor inspirate din literatura fantastică, le aduce membrilor trupei și porecla de "barzi", folosită și pentru fanii devotați. Turneul de promovare a albumului duce la înregistrarea primului album live, "Tokyo Tales".

O schimbare importantă pentru Blind Guardian apare prin colaborarea cu Flemming Rasmussen, celebrul producător Metallica, ce se ocupă de sunetul trupei pe "Imaginations from the Other Side" și pe "Nightfall in Middle-Earth". Acest album, cu texte bazate pe romanul lui Tolkien "The Silmarillion" este socotit de mulți fani și critici cel mai reprezentativ pentru stilul creat de muzicienii strânși în jurul lui Hansi Kursch, care a renunțat la bass pentru a se concentra doar pe parțile vocale. Au urmat albumele "A Night at the Opera" (2002) - care indică din titlu influența puternică a grupului britanic Queen asupra trupei - "A Twist in the Myth" din 2006 și ultimul album, "At the Edge of Time" (2010).

Blind Guardian - "The Bard"

Citește mai multe despre Blind Guardian
Mihai Anghel este ex- News Editor & Fotograf la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
The Show: A Tribute To ABBA a fost anulat

Concertul The Show: A Tribute To ABBA, programat pentru data de 12 iunie 2014, nu va mai avea loc. Din...

Închide