Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Tavi Clonda în rolul lui Adam Lambert la "Te cunosc de undeva!" pe 19 septembrie 2020Tavi Clonda (Adam Lambert) n-a putut fi oprit de Putin & Obama la "Te cunosc de undeva!" Concurenții care au trecut de cel de-al doilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor 2020: Ce concurenți au trecut mai departe după cel de-al doilea episod Trupa Super 4 la X Factor 2020 - captură ecranSuper 4 sunt italienii care au venit să cucerească X Factor România 2020 - VIDEO South Park prezintă "The Pandemic Special"South Park va lansa un episod de o oră despre COVID-19 - TRAILER Videoclip Madonna Swae Lee CraveMadonna își va regiza propriul film biografic Bucharest - One Heart. One StoryiMapp Bucharest 2020 se ține online, în cadrul proiectului Bucharest - One Heart. One Story

Concert Blind Guardian la București în 2015

Chiar daca suntem aproape la jumătatea anului, au început să fie anunțate primele concerte din 2015. Astfel, fanii sonorităților power metal îi vor revedea la lucru pe nemții de la Blind Guardian care vor concerta la București pe 17 mai 2015. Trupa va promova noul album de studio care va fi lansat în acest an.

Momentan nu se știe organizatorul și locația, informația fiind postată pe canalul de Facebook Blind Guardian, dar sunt șanse ca promoterul să fie Promusic Events și Maximum Rock Magazin (producator Nelu Brindusan) care pe 1 mai 2011 organzia la Arenele Romane din București Unu Mai Rock cu Blind Guardian, White Walls și Bolthard.

Blind Guardian a luat naștere în 1984 la inițiativa lui Hansi Kürsch și a lui Andra Olbrich și a devenit rapid un model pentru heavy/speed-ul melodic cu piese lungi, epice şi orchestraţii bombastice. De-a lungul timpului, stilul muzical al trupei a a trecut printr-o serie de modificări. Primele două albume, “Battalions of Fear” şi “Follow the Blind” s-au încadrat în stilul speed metal, dar de la al 3-lea, “Tales from the Twilight World,” trupa s-a axat mai mult pe complexitatea compoziţiei decât pe viteză.

"Somewhere Far Beyond", lansat în 1992, continuă tradiția versurilor inspirate din literatura fantastică, le aduce membrilor trupei și porecla de "barzi", folosită și pentru fanii devotați. Turneul de promovare a albumului duce la înregistrarea primului album live, "Tokyo Tales".

O schimbare importantă pentru Blind Guardian apare prin colaborarea cu Flemming Rasmussen, celebrul producător Metallica, ce se ocupă de sunetul trupei pe "Imaginations from the Other Side" și pe "Nightfall in Middle-Earth". Acest album, cu texte bazate pe romanul lui Tolkien "The Silmarillion" este socotit de mulți fani și critici cel mai reprezentativ pentru stilul creat de muzicienii strânși în jurul lui Hansi Kursch, care a renunțat la bass pentru a se concentra doar pe parțile vocale. Au urmat albumele "A Night at the Opera" (2002) - care indică din titlu influența puternică a grupului britanic Queen asupra trupei - "A Twist in the Myth" din 2006 și ultimul album, "At the Edge of Time" (2010).

Blind Guardian - "The Bard"

Citește mai multe despre Blind Guardian
Mihai Anghel este ex- News Editor & Fotograf la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
The Show: A Tribute To ABBA a fost anulat

Concertul The Show: A Tribute To ABBA, programat pentru data de 12 iunie 2014, nu va mai avea loc. Din...

Închide