Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Bob Dylan a lansat un nou single, "Full Moon and Empty Arms" - AUDIO

Bob Dylan a lansat un cover al piesei "Full Moon and Empty Arms". Melodia a fost interpretată inițial de Buddy Kaye și Ted Mossman în 1945, cea mai populară variantă înregistrată aparținându-i lui Frank Sinatra. Bob Dylan va reveni anul acesta în România pentru un concert ce va avea loc pe 25 iunie la Sala Palatului.

Publicat

pe

Bob Dylan
Bob Dylan │ FOTO: noliesradio.org

Bob Dylan are planuri mari pentru anul acesta. Conform revistei Rolling Stone, artistul în vârstă de 72 de ani pregătește un nou album, cel de-al 36-lea din carieră. Coverul "Full Moon and Empty Arms" este, se pare, primul extras de pe acest material care va fi lansat în curând.

​"Noua piesă este cu siguranță de pe următorul său album, ce va fi lansat anul acesta", a declarat un purtător de cuvânt al artistului pentru Rolling Stone.

Deși titlul noului disc nu a fost încă confirmat, o poză postată recent de Bob Dylan pe site-ul său oficial indică faptul că numele materialului ar putea fi "Shadows in the Night".

Bob Dylan - ”Shadows In The Night”

Bob Dylan - ”Shadows In The Night”

"Full Moon and Empty Arms" a fost compusă de Ted Mossmann și Buddy Kaye, având la bază compoziția lui Sergei Rachmaninoff din 1901 - "Piano Concert No. 2 in C Minor". Piesa a fost reintepretată de-a lungul anilor de artiști precum Erroll Garner Trio, Eddie Fisher, Donna Brooks, Robert Goulet, Sarah Vaughan, Jerry Vale. Cea mai populară versiune a melodiei îi aparține însă lui Frank Sinatra.

Bob Dylan - "Full Moon and Empty Arms" (cover Frank Sinatra)

Fără nicio îndoială, Bob Dylan este unul dintre cele mai influente personalități ale secolului 20, fiind un simbol al inovaţiei în muzică și cultură, primul artist care a îmbinat muzica populară cu ambițiile intelectuale. Cel dintâi bard rock 'n' roll, influența lui Dylan a format o întreagă generație și a dat un nou sens muzicii folk şi rock . Dylan a câștigat nenumărate distincţii de-a lungul vastei sale cariere, inclusiv 11 premii Grammy, un premiu Oscar şi un Glob de Aur. A fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame, în anul 2000 a primit Polar Music Prize, iar în 2012 președintele american Barack Obama i-a decernat Medalia Prezidenţială pentru Libertate (Presidential Medal of Freedom).

Concert Bob Dylan la București

Bob Dylan va reveni anul acesta în România, pentru un concert ce va avea loc pe 25 iunie la Sala Palatului din București. Acesta este al doilea concert al artistului în ţara noastră și primul spectacol pe care îl va susţine pe scena Sălii Palatului.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Bob Dylan
Concerte miercuri, 25 iunie 2014

Bob Dylan

Loc
Sala Palatului

Trending