Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Afiș Zilele Bucureștiului 2019INFO CONCERT:
Zilele Bucureștiului 2019: Schiller, Waldeck
INFO CONCERT:
Apocalyptica
INFO CONCERT:
Gala Folk "Om bun" 2019
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Evanescence
INFO CONCERT:
Deep Purple

Albumul Queen cu vocea lui Freddie Mercury va fi lansat anul acesta

Brian May a dezvăluit noi detalii legate de noul album Queen cu vocea lui Freddie Mercury. Într-un interviu acordat recent, chitaristul a indicat un posibil titlu al discului, anunțând că noul material va fi lansat spre sfârșitul lui 2014.
Queen

Queen

Chitaristul Queen, Brian May, anunța în septembrie anul trecut că vrea să lanseze un nou album care să includă piese înregistrate cu vocea lui Freddie Mercury, nedezvăluite publicului până acum. Conform declarațiilor din urmă cu câteva luni, acesta considera proiectul fezabil, având suficient material pentru a produce un astfel de disc.

"Am crezut că am epuizat toate compozițiile nelansate din arhivă, dar de atunci o mulțime de demo-uri de care uitaserăm au fost aduse în atenția noastră de către diverse surse, și vorbesc aici inclusiv de duetul lui Freddie cu Michael Jackson. Așa se face că în urmă cu câteva săptămâni ne-am gândit: <<Poate că nu ar trebui să lucrăm doar pe bucățele. Nu ar fi mai bine să ne gândim la un album? Nu e mult până acolo>>", declara Brian May într-un interviu acordat iHeart Radio cu ocazia evenimentului  Freddie For A Day.

Se pare că proiectul a avansat între timp, discul având acum un titlu și un deadline. Într-un interviu acordat recent pentru BBC Wales, Brian May a a dezvăluit publicului că materialul se numește momentan "Queen Forever" și va fi lansat spre sfârșitul acestui an.

"Am găsit ceva mai multe piese decât credeam că avem. Compozițiile sunt cu Freddie la voce și întreaga trupă la instrumente și sunt chiar frumoase. Publicul le va putea auzi spre sfârșitul anului. Vom lansa un album care se va numi probabil "Queen Forever". Va fi o compilație, dar va include compoziții pe care nu le-a mai auzit nimeni până acum. Cred că oamenii se vor bucura să audă aceste piese."

Procesul de lucru este unul încărcat de emoție, multe dintre piese datând din anii '80.

"Majoritatea melodiilor au fost înregistrate în anii '80, așa încât e destul de emoționant. Vorbim despre balade mari, mari de tot și sound-ul acela epic, puternic", a povestit Brian May pentru Blabbermouth.

În arhivele Queen sunt incluse duete cu David BowieAndy Gibb și Rod Stewart, ce vor apărea pe acest nou album al formației.

Queen este una dintre cele mai iubite formații rock din industria muzicală. Formată în 1970, trupa a vândut de-a lungul anilor în jur de 300 de milioane de albume. În 2001, Queen a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

Queen - "We Are The Champions" (Live At Wembley '86)

Citește mai multe despre Freddie MercuryQueen
RECOMANDARE:Cumpără un disc cu QUEEN

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
"Derniere Danse" (Indila) în versiune Amadeus la vioară, violoncel și pian - VIDEO

Andreea Runceanu, Patricia Cimpoiașu, Bianca Gavrilescu și Naomi Anelis, respectiv cele patru artiste din trupa Amadeus, au lansat un cover...

Închide